Za apliciranje ti ne treba da prilozis proodnost na kanali tuki samo 4d i hormoni hiv hepatiti mikro. Za nego dva spermogrami. Kaj nas bese azospermija i dobivme odma vaucer bez inseminacii bez nisto. Mislam deka ako se pod 1mil ne baraat inseminacija. Posle so vaucerot i so gospod napred. Vie sto brojki imate na spermogram?
Morav uste nesto da si kazam za site sto se spremaat za ivf....ne brzajte! Nas ne izbrzaa ne viknaa ke renovirale pa dur bila starata lab poubavo i dur se svrtev mi ja bapnaa prvata inekcija suprefakt a realno ni jas ni maz mi bevme spremni. Jas uste vo sok od se sto se desava so placenje i depresii idev na bockanje sekoj den, on ne se posveti na rezim na ishrana i zivot i na kraj nisto ne se oplodi, nemase spermatozoidi. I kako doagavme do krajot na procesot nekako znaev i mu rekov nie pak ke praime ova nema da uspee. Taka da site cekajte si koga vi e vrmee bez brzanje....ne za dzabe rekle brza kucka slepi kucinja
Se soglasuvam vo celost so gore napisanoto. I jas utrovo svativ deka sme ja donele vistinskata odluka so odlozuvanje na transferot. Stomakot mnogu me boli, kako baba podgrbavena odam i najmal potres jas go cuvstvuvam vo oblik na bolka, imam izliv i poln e so voda poradi hiperstimulacijata, a inaku denes trebase da bide transferot. Sega bebusot ke go vmetnea, a potoa ke trebase so igli da mi ja vadat vodata vo nekolku navrati, i setoa toa bog da cuva so realen rizik za da zavrsi fatalno i za mene i za plodot. Ima nekoj klucni momenti koga ne smeeme da dozvolime custvata i zelbite da bidat nad razumot. Nisto ne smee da se forsira.
Точно.Треба да бидеш психички спремен,но и се зависи од годините на партнерите.Е сега нормално и да не избрзуваш а да не си спремен здраствено за оплодување.Но ако е во ред се за инвитро и годините поминале ако веке си навлезен во 30 мораш самиот да се натераш да бидеш спремен,да не се препуштиш на стресот и стравот.Ние не ради стрес и депресија одолговлекувавме,ама ајде млади сте ке биде ова она,и дури се освестиме поминале 6 и пол години и јас уште малку 30ка ке наполнам.
Tocno e toa deka treba da se poceka,da se bide spremen,dojdite kazite mu go toa na mm i na drugite okolu mene,vo mene gledaat neprijatel,vo mene gledaat osoba koja ne saka bebe,strasno,abe strasno vi velam.Mi doaga na momenti da se otkazam pa duri i od zivotot,ne sum spremna seuste na stimulacii,ne hiperstimulacii,mi e strav,toj misi deka ova e kako nego,odis ostavas materijal i natamu teras.Mi se place luge,pritisok ne mozam da izdrzam veke.Dzabe mi kazuvate deka e toa nasa odluka,deka koga ke bidam spremna togas,kaj mene spremna,ne spremna,MORA,a sakam da pocekam samo uste eden mesec,samo nova godina da pomine,nisto drugo.
Bravos za tvojot doktor mn pretpazlivo od negova strana a kaj mene sprotivno totalno me razocaraa i kaj mene dojde do hiperstimulacija ama vejke mi gi vratija embrionite se nadevam deka se kr bide dobro bez nikakvi posledici
Toa go znam,cekam odgovor,me interesirase koga ke go dobijam vaucerot,tamu,ne se razbiram mnogu,sto e hiperstimulacija,koga se pravi,pri maski faktor ili zenski,kolku e postapkata,kolku se ceka do punkcija.Od milite feminki dobiv nekoi informacii koi do nekade mi ja sostavuvaat slozuvalkata vo glavata,i se poveke se plasam.ne znam kako bi izdrzala se.Ama ke mora da stiskam zabi za bebuska.A spermogramot e 5% norrmalna morfologija.
Srcka hiperstim zavisi od tebe ti kako ke reagiras a toa ne moze da se znae dur ne pocnale da te stimuliraat. Jas so 28g top reagirav, od 21den suprefakt pa od 3 den puregon primav 9 dena i izvadija 25jk od koi 17 zreli. Transfer nemase zatoa sto zamrznatite spermatozoidi ne preziveaa a na denot na punkcija nemase vo ejakulatot. Zamrznati imam sega samo jk i maz mi pie terapija i stom se pojavat ke probaat da oplodat. Sekako se nadevame jk da preziveat odmrznuvanje pa da pravime samo transfer, ako ne preziveat pak jovo na novo se A na maz ti spremniot kazi mu na biopsija da odi pa da vidis kako ke podzastane koga ke pomisli kako ke go busat dole
Dobro utro, deneska mi e 12 den od transfer, ne mozev da izdrzam i napraviv test. Prvin bese belo, a potoa pocna da se pojavuva bleda crta, da li mislite deka se gledaat dve crtki?
Hahahhahhaha,a ke odi na biopsija sigurno?Lele molim te kazi mi ke odi li sigurno,malku da go secnam.A kakov vi bese spermogramot na vas?probuvavte li so ishrana,so nekoi lekovi da go podobrite rezultatot?Nie probavme so se sto mozese.Znaci pak ke se povtorime,se e individualno
Zdravo, dali mozes da mi kazes kakva terapija zema mazot ti? Nie probavme so spermotrend, i mnogu vitamini i minerali i na denot na transfer nisto nemase. Sva sreka od tesa najdoa pokretni. Pa taka oplodija.
Убаво се гледа,честитки мила моја знаев дека ќе биде позитивен,ти посакувам лесна бременост и гали го мешко,а мажот ти тебе
Pocnav na 27.09. mi kazaa koga e maski faktor se ide na dolg proces jas mislev deka e sprotivno vo cetvrtok idam na beta hcg da potvrdime, ova e prvpat da gledam i rozeva crtka, sekogas mi bilo belo