По повод муабетот од погоре.... до сега 3 пати ми се има случено за преглед/за продолжување терапија и за пункција да не ми биде мојот доктор ( кој е во случајов тема), туку да ме прими неговата замена ( тројца ги сменив ) Па ништо страшно. Се случува, ...дали болест или друга причина и докторите се луѓе, а не пак кога станува збор за хоспитализација во овој пандемиски период. Треба да се има разбирање.
И јас во њу борн, ме сменија докторите неколку пати, но сепак на крај или на средина си се консултираш со "твојот" доктор. Инаку за чекањето и одвоеното време, болна тема, на сите ни смета така е, ама што да се прави :/
https://zenskimagazin.mk/doktorka-m...-andreevska-iskreno-za-borbata-so-potomstvoto Еве една лавица со среќен исход. Нема откажување, дури и кога некои чудесни докторчиња би ни кажале дека немаме шанси.
Девојче а малку да се опуштиш со коментариве и парите? Пари сите даваме никој ништо не ни прави за џабе, сите ги заработуваме парите, сите знаеме за што се бориме, како се бориме и од што двоиме за оваа борба. Секоја од нас си знае! Ајде ако јас сум дошла на итна операција а ти чекаш за трансфер што ќе направиш ќе дојдеш по докторот во сала и ќе го влечеш за гуша" аман јас сум на ред немам време да чекам помина пола саат доста чекав?" Ако е веќе така плаќаме огромни сумиии здравствено осигурување со години т.е фирмите ни плаќаат наместо ние сами да си избереме начин на осигурување па кога одиме по државните се случува да не се ни појави докторот па ќутиме како попчиња не смееш ни да прашаш а па и да прашаш нема да ти кажат зошто не дошол докторот, па те шетаат од врата на врата сите сме го поминале тоа. Секој од нас е живо битие и може да му се случи болест, смрт итн а ние како напатени жени наместо да се труеме со злоба себеси и другите треба да имаме разбирање. Посебно сега со ковидот каде што секој ден умираат луѓе, запознаени сме дека здравството ни е пред колапс нема кој да ги прегледува ни другите болни, секој втор во државава ни е позитивен, сега проблем е што ивф докторите ни се позитивни и не смеат да одсуствуваат затоа што пари им даваме? Па и ова пари им даваме ми звучи толку грубо затоа што ние парите ги оставаме во њуборн, систина, ре медика а не лично на сметка кај докторот. Ве молам не ја напнувајте темата со небитни работи посебно во последно време се изначитавме многу глупости. Мислиш мене сеедно ми е што трансферот ке ми се одложи? На некоја друга и е сеедно и не стравува што ќе оди кај друг доктор додека се врати нејзиниот? Секоја од нас овде има потреба од подршка впрочем затоа и сме тука а не да се препукуваме и да се полниме со злоба. П.С нож на грло никој не ни става и не не принудува на ништо, возрасни сме па сами носиме одлуки. Како што веќе кажаа клиниките нудат опција а ако не нудеа? И така ќе беше проблем па зошто не нудат ке беше муабетот.
Жени,ај плииисссс не ја полнете темата со небитни муабети.. За да прочитаме нешто БИТНО што ни треба во врска со ИВФ(како што се вика и темата нели) треба 10 страни наназад да скроламе ... Сите знаеме како стојат работите по нашиве клиники и тоа е тоа...Кој сака нека оди кај кој доктор сака,ако не,чао...Изборот е личен. За вакви коментари кои наполнија 2 страни од темава има друга тема..ако нема,ајде да креираме па таму нек се пишуваат разно разни коментари за доктори,клиники и сл. Добра нок и помалку нервози❤❤
Zdravo od mene, se spremam za transfer, pa mi dade maticnata hormoni da ispitam na ginekologija. Nekoj skoro da bil da znae dali e guzva? Inaku kaj Ivanovski sum, ali bidejki ne e na rabota, za transfer od zamrznati ke odam kaj bilo koj drug doktor, mnogu ne se zamaram, so gospod napred.
Оди накај 8:10-15 биди меѓу првите и немаш гајле...после 9:00 мислам дека има повеќе гужва... Good luck❤
Немам никакви симптоми само на трети ден од трансфер болка имав . Ќе видиме утре преку крвта како ќе покаже .
Луѓе седми ден боцкам триптофем, 23 ден од мензис сум, гради ужасно болат и отечени, њјуз појава од триптофемот? Плачки на нос? Тие што се имаат боцкано да споделат искуство?