Здраво. во саботата имав трансфер на 2 бластоцити. кога можам најрано да направам домашен тест денес ми е 5 ден од трансфер ; и дали имате некои симптомиии нештоо незнам :/ јас сум многу поспана бодежи во јајник другу ништо ке ве молам за одговор
Ти посакувам за брзо да се израдуваш мила Јас бев со две бластоцити, симптоми никакви, ама никакви, а бета до плафон. Пробај да се релаксираш уште некој ден и за брзо да се израдуваш
Jas sekogas na 7mi den pravam doma test i sekogas tocno mi pokazuval, ako si od onie shto nemozat da izdrzat do 14ti den kako mene zemi test i vo petok napravi.
Да не си правиш стресови со предвреме тестови еве кај се уште неколку дена ....гали си меше и позитивна мисла другото не му ја мисли за тест....
Јас со првото инвитро се бочкав по долга шема .Ама немав никакви њуз појави со триптофемотЈави се кај гинкологот .
Testot e pozitiven i betata e visoka nadevam se na site da vi bide taka od srce vi posakuvam.Ubav den
zdravo dali moze nekoj da mi kaze nesto povejke za pred implantacisko genetsko testiranje, vo koj bolnici kaj nas se pravi i dali pokazuva za retki bolesti
Лавици, еве ме мене со апдејт од второ ехо. Имаме едно јуначе, одлично ембрионче, 7ма недела, 9мм сме големи. Слушнавме и срценце Ви посакувам на сите успех во најбрзо време и да се радувате на двете линии
и јас сум прашувала за ова, начелно њу борн прави во турција, ама тоа е ПГТ или ПГД како јас што сфакам дијагностика дали и малите имаат наследено некоја болест од родителите (ако некој од вашите кариотипи не е добар како индикација), а ПГС или скрининг е само дали има таман хромозоми малото, тоа го прави Ултрамедика кај нас. Ни едни ни други немам пробано за да кажувам искуство..а во странство гледам го имаат во склоп на клиниките за ин витро. Скоро правев муабет со наш генетичар што работи во странство и ме замисли, ако кариотипот на двајцава родители бил добар да не сме правеле ПГС оти и тоа тестирање не било 100% точно, често клетката што ќе ја земат за испитување може да биде абнормална, а ембрионот добар и обратно и ај сеа што да мисли човек
se raboti za roditeli so ist hromozom ili gen najverojatno i prvoto dete e so retka bolest .mozno e i drugite
se raboti za roditeli so ist abnormalen hromozom 17 i deteto e so retka bolest ,vo new born im rekle deka samo vo turcija imalo takvo ispituvanje pred da se vgnezdi embrionot da se vidi dali e genetski zdrav ,a tuka vo makedonija moze da se ispita od koga ke ostane bremena najverojatni so amniocinteza.zatoa prasuvav dali nekoj znae nesto povejke vo vrska so ispituvanje na genetski zdravi embrioni
Девојки, денес испитав крвна група за прв пат, ме интересира под резултатот ми пишува дека е испитано и нешто LISS/COOMBS На што точно се однесува тоа?