Zdravo Jas denes dobiv ubavi vesti a toa e deka beta hcg e visoko što inicira bliznacka bremenost i jas sum kefoj preradosna na sedmno nebo sum. Inaku ova mi e 2IVF prboto beše ne uspešno i go pravevme vo Remedika A ova Sega vtorovo go napraviv me vo Newborn i sum prezadovolna od personalot i od doktorot i doktorata Tolku se posfeteni na pacientite prezadovolna sum toplo gi preporacuvam. Imav 15 folikuli na Punkcija od koj 11 se oplodija 2transver 6 zamrznavme i samo 3 se ponistija oti nemaja kvalitet.
Кај нас во Македонија се уште не се прави, меѓутоа во Њуборн има опција да ги пратат на ПГД ембрионите во Турција. Цената е 2000 евра до 8 ебриона.
Tocno taka Tocno taka New Born se nezamenlivi istoto go delam so tebe i jas posveteni vo celost na pacientite. I mene mi vtoro invitro upesno kaj niv. Prvoto mi bese kaj Organdziski.
Jas da prasam za vie sto ste so vtoro invitro vo newborn clinik vo prethodnata klinika imavte zamrznato embrioni I gi prenesovte vo newborn Ili od pocetok pocnavte so stimulacija punkcija transferi
Честитки на сите бремени, лесна и прекрасна бременост ви посакувам. Побрзо кај сите ваква среќа Каде испита крвна група,со каков упат,од општ или гинеколог? Треба јас за миом да вадам да проверам: Крвна група Фактори на хемостаза Тумор маркери Ако некој има инфо да ми помогне , би била преблагодарна
Крвна група на Трансфузиологија, можеш и со упат од општ матичен и од гинеколог, 60 ден е. Д-димери и хемостаза исто на Трансфузиологија, со упат 350 ден. @DaisyDream да дополнам, за тумор маркериве на ГАК или на Клиничка биохемија би требало да може. Ова немам испитувано, на резултативе од хормони гледам ги има на листата.
Jas nemav zamrznato embrioni si pocnav pak od novo so prvoto bev dolga sema i na punkcijata 3 j.k a samo edna se oplodi. A so vtoroto uspesno invitro kratka sema i izavdeni 10 j.k od koi 6 se oplodija i na kraj ostanaa tri super embrioni . A 2 embrioni vrativme i eve sega sum bremena.
Мислам за друга тема е ова. Како и да е, Фуролин е антибиотик, а за Ешерихија најдобро антибиограм-уринокултура да направиш, па да почнеш со терапија, според резултатот. Па што делува , тоа да пиеш. Може твојата Ешерихија е сензитивна на Фуролин, а мене на пример ми е резистентна и не ми делува. Упорна е многу, течности 2л , чаеви увин, брусница, или микс од билна аптека. Може и уростим да земеш, содржи атнеуирани (мртви) бактерии. Секако антибиотик задолжително, ова плус.
@MAJA BITOLA ова што ти го пишаа погоре се е супер и ти го препорачувам и јас како некој што со месеци се мачел со оваа глупа бактерија. Плус на ова можеш да си земеш чај од диво оригано или масло од диво оригано. Го има во аптеките, делува како природен антибиотик. После откога ќе ја исчистиш превентивно пиј чај од брусница секој ден. @DaisyDream тумор маркери испитувам на ГАК 2-3 пати, секогаш имале реагенси. Цената за еден е околу 50 денари, евтино беше. Резултати има за 2-3 дена, но ако ти требаат итно може и за побрзо да ги направат. За другите работи не би знаела да кажам. Ова беше со упат од матичен гинеколог првиот пат и после од специјалист гинеколог.