@WarriorAngel Благодарам Женски а што е важно? Кај мојов доктор еве јас имав неуспешно, две мои пријателки успешно. Не се Господ докториве. Ќе дојде и нашето, само полека, верувајте му на докторот што ве води, со црни мисли и недоверба чуда не се дешаваат. Think pink
Kaj dr. PETANOVSKI Od nego sum zadovola ama od se ostanato tamu ne sum te gledaat samo kako paricka I kolku pojke da te iscedat
Да така 2.000 евра, но до 10 ембриона ми рекоа може. Инаку, за таква дијагноза, секако да се направи прво ова, да се изберат ембрионите што не ја наследиле таа ретка болест.
Девојчиња вчера имав пункција и работеле денес ембриолозите само со 1 јајце клетка бидејќи другите не биле добри. Не се оплодила и таа една трансфер нема да има. Кои се чекорите после ова? Треба ли да се испитува нешто за да се дознае причина зошто не се оплодила ј.к? Со замрзнат материјал бевме со машки фактор сме- олигоастеноспермија.
Јас имав еден таков период, ама кога немаше јк или не се оплодуваа. Докторот ми зголеми витамини Е од 400IE, Q10 од 200мг. Нема што да испитуваш, само исхрана и витамини.
Тоа ембриолозите треба да ти кажат, дали биле незрели, презреани или е проблемот со квалитетот на јајце клетката. Не очајувајте, ваков исход најчесто е поради несоодветна терапија или погрешен термин за стоп инекција. Следниот пат докторот веројатно ќе проба со друг протокол и ќе имате повеќе јк. Во меѓувреме можеш да пробаш да смениш исхрана за да поработиш на квалитетот на јајце клетките. Исто така постојат и суплементи ама тоа најдобро во консултација со доктор.
Јас сум со слична ситуација односно од многу фоликули само една јајце клетка која воопшто не стигна до оплодување, одговор за причината не добив ни јас но од докторот ми беше предложено да испитам кариотип и јас и партнерот и амх за мене, кариотип веќе имав испитано и е нормален амх испадна добар,така да појачав витамини и еве веке 5 месеци одам на хомеопат(кој патем ми е како психијатар ептен ме смирува ми збори ме охрабрува) па ќе видиме здравје во мај дали ке се смени нешто на пункцијата.
Здраво храбри жени - борци. Вие што скоро поднесувавте документи за ин витро ,може да ми кажете дали вадевте нов извод од матична книга на венчани , или може да го копирам тој што си го имам кога се венчавме ( далечната 2010)
Еве јас да пријавам негативен тест. Цело сабајле плачам, па пцујам, па пак плачам. Се чувствувам како да сум казнета. Додека сите околу мене без проблем остануваат трудни, јас нижам неуспеси. Како и да е, сакам да кажам фала на тие што ме поддржаа и на сите ви посакувам среќа и успех во оваа постапка.
Иако тој документ стои во листата на потребни документи, не ти треба да го доставуваш, ги имаат тие системски. Со среќа!
Не си сама, многу голем дел од сите нас овде на темава го поминуваме истото и разбираме каква мешаница на емоции во моментов чувствуваш. Собери сила за понатамошна борба и гледај на ваквите обиди како искуство плус на патот до посакуваната цел. You'll be alright.
Ги пиев во форма на овунорм. Но таму е мала дозата. После овунормот почнав со Е од 400 IE ама х2(значи 800) тоа сум испуштила погоре. Го земав во форма на масло на health aid, најисплатливо е. А Q10 претходно не примав.
Mislam deka treba da se smiris i da se zablagodarish na Boga za toa shto denes site tvoj mili i sakani ste zivi, zdravi i na broj. Nekoj sega e po bolnico, se bori za zivot, se bori da prezivee. Nisto ne se slucuva bez pricina vo zivotot, ova denes shto tebe ti se sluci ima zasto veruvaj, ne se luti na Bozjite odluki i prifati ja negovata volja i nauci da zivees i so pobedi i so porazi! Site ovde sme kako tebe, nema porazlicna, nekoj so edno nekoj so 2 nekoj so 10 neuspesni ivf i site nekogas sme se razocarale, no koga ke razmislis poubavo od toa fajde nema, najdobro nesto shto mozes da napravis vo momentov e da se napies edna chasa vince, da se smiris i da se organiziras odnosno ajde da probame da pomogneme, ako ne ti e problem pisi koe ivf ti e, shto do sega ti e ispitano, dali imate dijagnoza, so koja terapija odese, kolku godini se borish, shto primas od vitamini minerali, kako se hranosh, koja vozrast si...sekoj so svoeto iskusrvo ke proba da pomogne i da te nasoci i moze navistina ke ti pomogne i ke go vidis toa shto do sega ne si go videla deka ti fali kako ispituvanje...nesakam da bides tazna, site go odime istiot pat, ne si sama znaes i citash i gledash! Ajde bidi jaka i kazuvaj kaj treba pomos
Значи денес е ден за тоа, Господ сакал така да биде затоа што после оваа ќе те награди со нешто многу подобро, верувај! Денеска плачи, пцуј, викај и олесни си сама на себе, потоа заблагодари му се на Господ што сепак и ваква шанса ни дава, а тој знае зошто баш нас не одбрал! Собери сила, направи си еден рефреш и глава горе, следен пат ќе биде, мора да биде! Само лавици како нас можат сѐ ова да издржат! Не си самаа, тука сме за сѐ што ни доаѓа
@Bebe2021 мене најмногу ме секираат годините. Имам 41, а за некој месец ќе полнам 42. Според статистиките тој фактор не е за занемарување и не се големи шансите. Знам дека има случаи кои и подоцна успеале, но ми се чини не се чести. Мм има тешка форма на олигоастеноспермиа гравис. Пиеше терапија, но нема некои значителни подобрувања. Ние по природен пат немаме шанса да успееме. Правев две ин витра, еднаш пробавме со природен циклус, но фоликулите беа празни и имам направено хистероскопија, ми отстранија миом пред ова ин витро. Немам испитувано ништо друго, никој не ме упатил, иако гледам дека членките и на своја рака испитуваат. @NoraMK да плачам, па чистам и правам се’ што не можев да правам овие две недели. Имам измешани емоции, што би рекла @ladystardust и знаете како е, тешко е. Фала ви многу, инаку мм се јави да закаже кај Мицковски (тука имам прочитано дека е добар за машки фактор) па да видиме он што ќе каже. Едит: @Bebe2021 инаку здраво се хранам. Имав проблем со тенок ендометриум, па бразилски оревчиња, авокадо и се што читам дека е добро конзумирам. Дури и цигари оставив, а бев страствен пушач.