Женски ме интересира вие што сте биле на кломифен колку ви била вредноста на прогестерон пред да ви препишат терапија? Под граница ви бил или ви давале и доколку е во граница ама низок? На 19 ден испитано, не 21 ден. Природно пробуваме, но сепак доколку некој има искуство ќе ми биде мило да сподели
Девојки, вие што имате искуство со хистероскопија на ГАК, како оди процедурата после првата консултација? Дали докторот ве прегледа, ви закажува термин, ви дава контакт да се јавите кога ќе ви пристигне циклусот или како?
Прочитај во Хистероскопија... јас правев пред година дена...знам дека требаше кога ќе добијам да се јавам и знам дека бев (ама точно кој ден не ми текнува)за да ми отворат историја на анестезиолог и крв.слика ми проверуваа ... па ми се јавија тие кога требаше да одам,ден пред интервенцијата за да не јадеш повеќе и гладна идеш утрото ...со лесно
Да ве прашам, дали упат за испитување хемостаза и д-димер на трансфузиологија се издава со точен термин или важи некое време па можеш кога сакаш да отидеш, слично како упатот за хормони?
Среќно нека е и со лесно ! После ќе се консултираме зашто можно е и јас да правам измегу пункција и трансфер.
@Grateful од Зегин ги купувам овие, околу 600 се. @NoraMK кога ќе добиеш треба да отидеш да ти отворат историја. 2-3 дена откога добиеш.Ќе ти кажат кои документи им требаат во зависност од тоа што треба да го оперираат. За хистеро треба брисеви, тоа знам со сигурност и ПАП не постар од една година. Други документи ако имаш (тумор маркери, извештај од хормони) и тоа се носи. Ако имаш ливче од крвна група однеси го, ако не речи им дека треба да се земе крв. Ова не заборавај. Тогаш ќе ти дадат сируп (лаксатив) кој го пиеш дента пред операција. Ќе те пратат кај анестезиолог со крвна слика, кажи му се што си примала лекарства во последно време и дали си пушач. Дента пред операција јадев до ручек нешто лесно, потоа само вода, а после 10 не пиев ни вода. За ова ќе ти кажат. Треба сабајле на ден на операцијата да отидеш гладна, жедна, прочистена, издепилирана. Ќе ти се јават некој ден пред операцијата за ковид тест, направи си со упат на државно. За операција се со итен упат, ќе имаш термин и за брзо резултати. Со среќа.
Девојки... ми касни три дена направив тест пишуваше резултати од 3-5 мин пуштив штоперица на 3та минута имаше бледа втора линија... после 10 мин се изгуби некој искуство зашто незнам во моментов дали да плачам или да се радувам.
Mora da e tamu ako se pojavila ednas, ajde zagledajte ubavo moze e mnooogu bleda, od razlicni agli gledajte, slikajte ako sakate da vidime i nie dali se gleda nesto. Srekjno
Јас гледам, ти касни веќе три дена, мислам можеш во било кое време од денот да направиш тест. Ако ти е посигурно почекај до утре за со прва утринска и повтори го. Но јас гледам бледа линија
Abe kako nema zenoooooo, svetnala vtora linija pozitiven ti e testot, ti na ocno da odish sega ne na ginekolog aj so srekja!
Јас моментално ни сама незнам кај да одам.. хахах не знам дека се појави ама пишав погоре после 10 мин ја немаше повеќе бледата