Супер.А јас сѐуште не сум добила никаков одговор. Имаше претходно одговор на маил? На кој број да се јавам?
Мила во рана бременост си почекај два три дена обично се прави преку крв за недела време кога ти касни инаку со ова си за честитка ама ке почекаме бета да ни потврдиш среќно..
Мене ми е чудно што во првите 3 до 5 мин имаше бледа... а кога проверив пак по 10 мин веќе ја немаше. А пишуваше на тестот убаво резултат од 3 до 5 мин. Или е невалиден или не сум. Отидов ми земаа крв па ќе видам со резултатите и ако не сум ова е последен тест што го правам. Секој месец само стресови си правам.
Jas mislam deka ke imas ubava beta, nemoze da ima takva ubava linija pa da ja snema tuku taka, ne e ova eftin test kako shto gledam, a pak od druga strana gi gledam mojte milion shto sum gi pravela i posle tolku godini uste stojat crti kaj dve kaj edna...ajde cekame ubavi vestiiiii
0.10 бета... Уште не ми е јасно зошто имаше бледа. Ама тоа е. Завршив со тестови јас. Fruhtest беше. До јули ќе терам без лекари без ништо после директ инвитро.
Lele bas cudno, neka oravila znaci, a tolku mnogu se nadevav i bev sigurna. Ajde glavata gore, ke bide, ke dojde denot, samo opushteno
Ако прашуваш за ваучер, извештај од лапаро-хистеро нема рок на важност како што имаат повеќето други испитувања, ама ако немате друг конкретен проблем и спермограмот е во ред, ќе ти бараат најпрво да направиш 4 инсеминации. Нека ме поправи некоја ако грешам. Зборам од тоа што сум прочитала на темава, ИВФ правам приватно.
Епа луѓе хелп. 12 дена се боцкам триптофем, мензис се уште не ми дошол? Се салушнав со Анита рече ако ти дојде, дојди утре за хормони, ако не пак дојди да видиме што како понатаму? Искуства со агонисти толку дена, ќе продолжам со нив додека да ми дојде, па стимулација. Ќе прекинеме цел процес? Правев тест- негативен. Инаку ми рече Лазаревски веројатно и следна недела нема да е тука.
Спермограм топ, кај мене хормони топ, брисеви пап супер, отстранет septum и ендометриоза, канали проодни. Денес ми беше лекција да не верувам на тестовите само преку крв и гинеколог. Ќе се консултирам деновиве во докторот што ме оперираше како е можно бледа црта, а негативна бета преку крв. Преку 20 тестови имам направено никогаш сум немала бледа.
Девојки ај јас уште еднаш да прашам, може ќе се погоди некој што би знаел да ми одговори. Прашањево може не ми е за тука, ама гледам дека е активна групава и дека сте поинформирани. Со партнерот се обидуваме природно 4-5 месеци и знам дека не е долго, ама бев на ендокринолог. Ми препорача да испитам прогестерон после овулација, од 19-21 ден. Испитав на 19ти ден и ми е 8.15. Имам слушнато дека треба да е над 10 (на 21 ден) за да се смета дека тој месец имало овулација. Докторката, ендокринологот, ми препорача заради пониската вредност да пијам кломифен нареден циклус. Истиот месец бев и на фоликуметрија, на 12ти ден имав фоликул од 16.3 милиметри и гинекологот ми рече дека убаво се развива и треба да пукне. Според него нема потреба да почнувам со кломифен. Дали може да има некое влијание тоа што испитав на 19, а не на 21 ден, зошто читам дека треба 6 до 8 дена после овулација, а според моите пресметки јас го направив на 5-6 дена после овулација. А и вредноста е блиску до 10. Кое е вашето мислење, дали би требало уште сега да земам кломифен? Амх немам испитано, никој не ми рекол, на ехо добро изгледаат јајниците.
И јас мислам дека е беспредметно да почнуваш Кломифен. Прво, се обидувате кратко време. Второ, вредноста на прогестеронот се мери 7 дена по овулација. Лекарите препорачуваат 21-ви ден, ова важи само ако имаш овулација на 14-ти ден, гледам тоа ти е веќе јасно. Дури и на 7-ми ден да се мери, вредноста варира во текот на денот и тоа во голем распон, а твојата вредност е над 8, значи имало овулација.
Ete sepak se isposravi deka ima ispitala i preku krv 0.10 i e rezultatot ili taka neshto, bash se zacudiv i jas
@Ivana 8 Лапаро,хистеро исто и хсг немаат рок.Јас кога пратив документи за ваучер од хистеро имаше поминато 3 год,а ја правев поради септум. Другите резултати ми беа сите во ред,исто и на сопругот и не одбија и ми побараа 4 инсеминации да направам бидејки немавме друг проблем. Правев 3 инсеминации за жал неуспешни и кога чекав циклус да добијам и да почнам да се спремам за 4тата инсеминација јас сум останала природно бремена и тоа после 10 год обиди,одење по др... Дај боже да има бременост,без разочарувања.Знам жени кој до 4-5 месец добивале циклуси. Повтори за неколку денови тест и најдобро на гинеколог нека те види.
Многу се радувам кога ќе прочитам дека некоја останала бремена. Дај боже сите да се радуваме наскоро. Му пишав на докторот ми рече да повторам тест за 7 дена во случај да не добијам. Ама сеуште не ми е јасно што се деси. Јак стрес-тест имав. Искрено не се надевав дека има само два месеци од операцијата поминато ама викам се е можно и напраив. И исктено многу ми е полесно овде со вас кога пишувам. Другите не ме разбираат : )
Ќе ти дојде... и мене ми доцнеше од декапептилот(исти се) и баш "паничев" но кога отидов да ме види др на ехо,ден потоа добив ...не се грижи ќе добиеш и ќе се среди се,ќе си продолжиш како што треба...