Devojki jas sum pred transfer od zamrznati embrioni i denes bev, 11 den od ciklus, endometriumov 5.8mm,doktorkava ne bese bas zadovolna, ama ne mi dade terapija, aj da vidime vika ponedelnik pak, zosto jas imam kasni ovulacii nekade 18 den. Sega mi vleze vo glava da ne trebase da mi dade terapija, nekako slab mi se gleda endometriumot?
Jas go imav istiot problem prviot transfer i mora da ti se poklopuvaat izvestajot so datumot od receptata. Ziva glupost znam i jas sum homozigot i sega eve se spremam za transfer, ama prvive na privatno ke si gi platam kleksanite do tranaferot, zosto nemam izvestaj od transfer, a moram da primam kleksani.
Mene ne mi gi priznaa lani koga pravev transfer. Daj boze da priznavaat sega, bas i jas ke probam. Fala za info
Ај баш види дали ќе ти признаат. Ако не ти е тешко пиши после. п.с. значи кое семејство сме овде, душа ми се полни за секој проблем, за секоја дилема, за секое прашање секогаш некоја има одговор, утеха, подршка
Немаш сега потреба и од тоа, си почнала процедура, опушти се, не се оптеретувај со други работи. Ќе ти дадат сигурно антикоагулантна терапија да земаш после трансфер, во најмала рака аспирин, така што ќе бидеш за тоа покриена. Плус каков хаос е со коронава моментално, сите термини за хемостаза и д-димери на трансфузија се зафатени најмалку до средина на месец април.
Zdravo nova sum na forumot ke ve molam dali nekoj ima iskustvo so Dr Trajkovski vo New Born so in vitro i dali nekoja pravela in vitro na priroden ciklus ?
А колку ти беше разлика од извештајот до трансфер? Јас приложив и извештај од трансфузиолог и извештајот од ембриотрансфер. Ова во 2020 година, а и претходно без проблем.
Еднаш годишно 60 денари плаќам, не смеат матичните да ни наплаќаат, но има многу кои го прават тоа. Ако сакаш за неколку дена, во Хисто лаб 500 ден. Но сепак матичните навистина претеруваат, одат против закон
Секогаш ми земал од 300 до 500 ден. само за земање брис, како ќе му текне (и папот и микробиолошките секогаш сум си ги носела на приватно, значи ми наплаќа само за земањето брис). Баш се сеќавам дека еднаш исто така ги правев во исто време и микробиолошките и папот, и самата микробиолошките ги однесов во Авицена, папот во Хистолаб, ми наплати 700 денари. На сметката ко по обичај не е ништо специфицирано, само пишува „медицински услуги“, а си наплаќаат буквално како ќе им текне. И да, едно ехо и еден ПАП годишно следува бесплатно на секоја една жена. Кај претходниот гинеколог ги добивав, кај овој не. А не се бунам зашто биле коректни и он и сестрата за упати и други работи, па ај сум рекла ќе преминам преку тоа. Ама стварно претеруваат.
Ќе видиш колку е во понеделник . Па ќе одлучи др што понатаму , може ќе одложи за нареден месец. Мене така во јануари ми откажа , на 14 ден 6 мм а краток е периодот за терапијата да влиае. Па во фебруар со терапија од почеток бев. Не се разочарувај подобро да почекаш и да е успешно. Мене некој членки ме советуваа да јадам цвекло, ананас, авокадо и по 3 бразилски оревчиња
Јас имав извештај од мај 2020 а трансфер правев ноември 2020, со извештајот од трансфузиолог отидов на ГАК и ми напишаа извештај врз основа на извештајот од трансфизиологот. Така си купив и за пред трансферот клексани и ми ги признаа. Можете така да пробате и вие.
Може ли подетално да ми кажеш за испитувањево? Се прави за да се знае дали пред трансфер да се прими интралипидна инфузија? Ти благодарам
И јас сум задоволна, ама денес се збунив, следниот пат ќе си ги носам јас. Прашав кога резултати, рекоа за микробиолошките следната недела, а за папот 1 месец. Иначе, ќе си ги однесев приватно, баш прочитав овде. Ако е бесплатно, не го наплаќај, многу просто.
Jas imav izvestaj od fevruari a transferot mi bese 31 mart lani i mi bea priznati.Prvite dva izvestai mi bea od dr.Jani a potoa si zemav izvestaj od mojot grad.....cela bremenost gi primav i se mi bese refundirano samo so mali propusti 5 nemam refundirano....
Pa se dogovoras so covekot. I toj kazva vo koj den ti gi nosi. Inaku mene od Newborn mi go dadoja kontaktot a jas sama si gi nabaviv od Kosovo soprugot preku kamiondzi gi nabavi.