Ти благодарам за одговорот и јас сум со еден спонтан по природен пат, една неуспешна инсеминација и еден неуспешен трансфер, сега се спремам за нов трансфер, најверојатно мај...па ќе се распрашам и јас за испитувањево... Дали има некој што без испитувањево, а со претходни спонтани примил интралипидна за зголемување на шансите? Ти благодарам за убавото објаснување
Ахахахха,е баш си добра ...еднорог ке фати..ахахахах шо убаво си се насмеав утрово... На ГАК има термини само за амбулантите за прегледи. Пробај земи потврда од матичен гин. дека треба да примаш одреден број клексани, нека пише матичната (ако сака ) на едно ливче дека ги замолува ГАК да дадат извештај за клексани заради тоа и тоа(пр.трансфер) понеси резултати од испитувања мутации ако имаш,чисто да видат и оди директ на ГАК на 3 спрат на одделение и замоли ги да ти дадат извештај за клексани пошто нема термини на трансфузиологија. Не знам,ова ми текна,можда ке успее. Едноставно замоли ги,кажи нема никаков термин за трансф,а морам да почнам да ги боцкам од утре ... Може ке ти дадат..ништо нема да изгубиш,пробај Среќно!!!
Јас сега со матичната бараме термин за на гак ама немаат во моментов, ми рече ќе те пратам да испиташ д-димери и хемостаза па они нека ти дадат извештај, тие испитувања на гак се праат или во она за д-димери што има сто луѓе надвор? Јас сега со матичната бараме термин за на гак ама немаат во моментов, ми рече ќе те пратам да испиташ д-димери и хемостаза па они нека ти дадат извештај, тие испитувања на гак се праат или во она за д-димери што има сто луѓе надвор?
За извештај за клексаните... Колку што се сеќавам ,овде пишуваше @KonstantinaM дека земала извештај во Букурешт болницата,само не запамтив кај кој доктор и како-дали со термин или не. Ако чита нека пише повторно ако сака,а ако нешто сум згрешила нека ме поправи. Бај д веј, Константина како си? Всушност како сте ?❤❤ Растете ли? Пиши ни ... Јас Д-димери и хемостаза испитав на трансфузиона медицина,тоа е од глевниот влез на клиника ,и скроооз право,кога ке дојдеш при крајот на улицата,од десна страна има 3 као пониски објекти,3 влеза... Е во едниот од нив(средниот) ,таму се боцнав..всушност во првиот требаше,ама тогаш било преместено поради реновирање....Пишува трансфузиона медицина,прашај таму. Можда ке има гужвичка,ама брзо иде,ги почитуваат термините..јас, лани во октомври и пред терминот завршив
Zenski napravete hemostaza,d-dimeri ako imate i rezultat od mutacii,so upat od matichniot ginekolog koj ke bide za Gak akusherska ambulanta 36 soba 2 otidete,imate termini za tamu sekoj den,mislam ke zavrshite rabota.
До 15ти април нема ниту еден слободен термин за хемостаза и д-димери во лабораториска амбуланта на трансфузиологија во Скопје, вчера бев кај матичниот за упат за хормони, му објаснуваше на едно девојче дека со сегашнава ситуација со ковид, од пред 2 недели се исполнети сите термини за месец унапред. И стварно, еве гледам моментално на Мој термин, нема. Ако сте од друг град, може и ќе успеете на кај вас на трансфузиологија, ама во Скопје е моментално невозможно. Нити термини за лабораторија, нити термини за доктор. Последен пат јас кога бев на трансфузија во јануари ми рекоа дека ни со приоритетни упати не пуштаат веќе.
Ako mozam nekako da pomognam eve za transfuziologija ima neshto slobodno za denes,odma od matichniot ginekolog pobarajte si upat.
Slobodno mozes kade sto si gi ostavila predhodbite dokumenti pod istoto brojce da go dostavis i toj nema da ima nikakov problem
Јас воопшто не доставив извод од книга на венчани, само фотокопија од лични карти од мене и сопругот и не ми направија проблем, ми го одобрија ваучерот. Мислам дека нема да ви направат проблем и доколку не доставиш можат и сами да извадат по службена должност, со среќа
За кариотип често ги пуштаат онака симпатично во 23:45 во сабота. Имаат отсутни многу на тој оддел и помалку термини пуштале. Ко оние што се кладат станавме, тие резултати во живо цело време освежуваат, ние термини на мој термин
Матичната ми најде сабајле термин за денес во 13 часот, нека проверуваат девојкиве со матичните бидејќи во 8.10 сабајлево немаше термини и сестрата ми кажа јави ми се за пола саат ќе пуштат термими, и стварно ете ми најде за денес
На трансфузиологија ама со самото испитување на димери и хемостаза нема да добиеш извештај туку само резултати...при што со нив пак ќе треба да закажеш на Гак или на трансфузиолог за извештај... Пс. На гак има термини и 36 и 29 ко што пиша некоја членка погоре
Аа значи и за гак сега да бараме термин, добро супер што ми 9бјасни, сега ќе одам кај докторката по упат, а димери ихемостаза правев во декември, дали можеби тој резултат важи сега или мора нов?
Еве ме ,извештај земам од "8ми Септември" до минатиот месец можеше со итен упат,ама сега матичнава пробува и не и дава,па ми вади итен без бројче и одам кај докторот па он ми креира инаку Русе Рајчевски е докторот,многу е добар....еднаш да се отиде и после мислам дека би можело и со претходен извештај(нели пишува контрола за 30 дена).Многу хаос направија.Инаку фала на прашање добро сме се што треба слободно пишете што можам ќе ве упатам.Ти @Twins256 како си,до кај си?