Другарки што ви препорачуваат докторите за вакцинација ..дали сте разговарале со вашиот доктор за ивф за оваа работа?
Јас имам успешна бременост кај Др.Ивановски и по препорака од него примав интралипидна инфузија.Јас примав на ден трансфер и после 2 недели од позитивна бета.Слушај Др и ти посакувам успех.
2 пати се прима интралипиднара инфузија? Мене мислам дека ми рекоа само на ден на трансфер, ама за жал не дојде ни до тоа. Сепак да знам за следен пат.
Ааа гасот е друга работа,ме убија градите и плештите од него неколку дена тогаш,ова другово не го ни осеќав.
Здраво Дали после позитивен тест дали сеуште пиевте цикло прогнива, истата терапијааа од пункција и трансфер?
Здраво девојки! Каде можам да испитам сифилис освен на клиника? Постои ли др место? Не мпжам да најдам на нет инфо, а ми бараат од клиникава од странство кај што ќе правам ивф. Убав викенд на сите
Ајде Лунчи @LunaGrey со среќа..боли-не боли тоа е....битно патот кон успехот полека полека станува пократок...Што све не поминавме та ова е мачкина кашлица... Мене после хистеро-лапаро ужасно ме болеа ребрата и кога ке ги подстиснев чувствував под прстите меурчиња воздух...како да ја стискам онаа "bubble" кесата за пакување што е,со меурчиња... А кај папокот боли да...мене ко за инат на конецот ми се закачуваше вешот маица па морав краевите на конецот да си ги подкастрам сама...а кога ке ги погледнев шавовите мислиш куче шиеле,а не човек хахахахаха Но и тоа помина .... Ти ја посакувам сета среќа понатаму,вееувам дека ке е полесно сега❤❤❤ Чул те Господ мила...кај сите да дава❤❤
Ајде принцезата жива здрава што побрзо да ве израдува❤❤❤Баш ми е драго. Ке пишам обавезно што ке каже Влатко,се надевам ке почнам сега со овој циклус во април Јухухуууу ...ајде да се оплодат едно 10 јајце клетки...да има и за зимница..
Осеќам ќе гори темава следниве недели, дај боже сите да се пофалиме што поскоро, лавици жени, сите низ исто поминавме и сега е време да се радуваме на позитивен тест! Среќно на сите! Јас почнав со ананас, авокадо,бразилски,јајца,јогурт, малку да бустам ендометриум до следна фоликулометрија ❤️❤️
kolku vreme trae procesot, kade pravese otstranuvanje na septumot i kolku te cinese? i kakva bese bolkata. Ti posakuvam uspesnost vo slednite cekori
Да докторот е супер и многу комуникативен дај боже да излезе се како шо треба и го слушам се што ќе ми каже, тој ми ги препорача сите овие испитувања да ги направам. Уф со душа чекам да одам на трансфер
Браво другарка! Лесно опоравување. Што ти препорачаа во однос на време кога може да се остане бремена?
Не ми кажа ништо за време не ни прашав. Рече ок е се, ако си хормонски добра и имаш јајце клетки и сопругот е ок,не гледам никаква причина зошто не би можела да забремениш природно... Правев хистеро лапароскопија во мајка тереза чаир. Се седи неколку дена, јас бев 4 дена. Операцијата трае околу еден час, не знам точно. Болката не е огромна ама не е ни ништо, тешко се мрда зошто резовите се на стомакот а стомакот го користиме за сите движења... Во темата Хистероскопија можеш да прочиташ повеќе околу операцијата
Ne gresis, jas denes bev i isto kako @tina2018 prasuvam kolku, mi veli 500 (inace nov maticen imam od pred 3 meseci, prethodniot otide vo penzija) i se pobuniv, i kazav deka znam deka me sleduva i plakam samo 60mkd.ja navedna glavata i samo 60 mi zede. Epten se iznervirav