Do lesno pa mozebi I prirodno ke ti bide.kaj pravese laparoskopija I histroskopija , a kaj prethodno hsg ako mozes da spodelis
Јас сум 5г кај матичниов ми и секогаш еднаш годишно плаќам само партиципација 60ден. Оваа година правев втор пат заради хпв и мислев 600 дека ќе платам, плус ехо 200, а сестрата ми рече 550, и дадов и си отидов.
Боли може, ама мислата нема да те боли веќе .....а физичката болка ќе помине за мн брзо. Леле колку ми е мило за тебе што испадна вака Ја читам темава откако се обидуваме и ние, после неколку месеци откако почнавме и баш тогаш и јас се мислев за хсг кога имаше пишано ти. И ја запомнав ситуацијата.Сега уживај мила, опушти се, здрави сме и се ќе си биде и најверојатно природно @Twins256 мила и тебе од срце ти посакувам успех
Jas primav intralipidna na peviot transfer bidejki sum hashimoto i mi bea anti tpo okolu 500. Se prima 4 casa, postepeno tece i e nameneta za teloto da go prifati plodot, najjasno kazano, zosto ima mnogu pricini zosto nekogas ne go prifakja i kolku sto znam vo medicinata toa seuste do kraj ne e objasneto. Se prima 2 do 3 pati, zavisno od sostojba. Jas konkretno primiv samo na den na transfer, bidejki ne mi bese uspesen toj obid. Inaku drugarka moja primi na den na transfer, koga dobi pozitiven test i posle dve nedeli pak. Samo vo sistina e mnogu nesoodvetno organizirana spored mene procedurata na primanje. Odis na urgentno. E sega so koronava ne znam kako ke ne bide, jas iskreno ne bi legnala na urgentno so ogled na sostojbava.
Женски не сакам ич негативно да делувам, ама нешто пишуваа на темава за др Ивановски да не имал корона и бил со тешка клиничка слика. Се надевам дека или не е точно или дека веќе е подобар. Вие имате некое инфо?
Tocno e, za zal. Znam deka e malku podobar i deka e dobro zgrizen vo sistina. Daj boze se da bide vo red.
И јас требаше да ја примам заради хашимото. Затоа ме интересира зошто 2 или повеќе? Мене Лазаревски ми кажа 1 на ден на трансфер, ама јас не стигнав ни до трансфер па веројатно затоа и не ми кажаа за повеќе... Значи ако имаш позитивен резултат се прима 2ра интралипидна инфузија ?
Жал ми е, се надевам ќе биде се во ред. Не сум била кај него, ама знам многу луѓе кои биле и се презадоволни.
И јас исто драга..на тебе,на мене,НА СИТЕ НАС ОВДЕ МАЧЕНИЧКИ... Осеќам дека ке се радуваме следниот месец сите што чекаме трансфери,а за 2 месеца сите што чекаат ваучери... Епа драги жени...LET THE SHOW BEGIN !!!! Јухухухууууууу❤❤❤
Да позитивен е докторот и знам дека едно месец дена е веќе дома и имам информација дека сигурно уште 2,3 недели нема да се врати на работа по шо и мојот трансфер е одложен, и јас како шо наслушнав тешко го поминувал вирусот ама дај боже да излезе се како шо треба
Jas se slusnav denes so sestrata i mi kaza deka seuste bil vo bolnica no, deka bil malku podobar ovie dva tri dena. Iskreno se nadevam ke go prebrodi ova. Mi rece da se javam za dve tri nedeli.
Pak jas ama sega so edno korisno info.. Koj ceka rezultati za mutacii,Afa,Ana i sto i da e od humana genetika,bordoto zgrada do infektivno, posle 2 nedeli(nezz kolku ima pominato otkako ste se bocnale ) pisete im sms...ama non stop ke vi pisuvaat "rezultatite ne se gotovi,pisete povtorno vo ponedelnik" pa im pisuvate u ponedelnik,tie ke vi varatat pisete vo sreda, pa pak im pisuvate vo sreda,tie pak pisete vo petok... I za hla tipizacijata i za mutaciite izgubiv plus dragoceni 10 dena bidejki rezz mi bile gotovi a oni ne ni proveruvale...idioti !!!! I vo dvata slucai si otidov direktno tamu i si gi zemav. Naravoucenie: posle 2 nedeli,eve neka se 2 nedeli i 3 dena ne im veruvajte, otidete direktno kaj niv!! P.s sorry za kirilicava
Фала на инфо, баш денеска им пишав и тој одговор добив јавете се повторно во среда . Ти кога даваше крв?? Јас на 10 март , се надевам и моите се готови