Devojki vo vrska so vakcinite, jas ziveam vo Svajcarija, tuka oficijalniot stav e deka ako planiras postapka za in vitro bremenost vo naredni 3 meseci, da ne se vakciniras. Zboruvam za celosna in vitro postapka, koga ima stimulacija. Ako si za crio transfer, togas otkako ke primis vtora doza, minimum da pominat 2 nedeli po primena vakcina, no najdobro 3 meseci, pa da pocnes postapka. Tuka se vakcinira so Fajzer i Moderna. Jas sega sum vratena za crio transfer tuka, zavisno od rezultatot, daj boze da e uspesen, nema sansa bremena da se vakciniram, vo sprotivno bi se vakcinirala i zavisno kako ke pominam na leto pak bi pravela transfer.
Не ме чуди. Мојот извештај пд хсг то викаше дека сум супер, ама оној што знае саглам да прочита снимка ќе видеше дека имам хидросалпингс.
Me interesira sl.pred in vitro postapka de ceka materijalot.gi imama site ispituvanja no mi se predlaga trombofilija i antitela.Dali da gi napravm sega pred ili Koga ke pocnam po Masimo Na dr.inaki toa de analizi Od krf?nezanma Ve molam Za iskustva i nasoni Koga i kade
Женски која беше дозволена горна граница за fsh и пролактин за да не бараат амх од фонд? Кај мене fsh е 11.8 (горна граница е 11.6) со пролактин 14.8
Сега ми јавија од 7 извадени ј.к 5 сп добар квалитет , од тие 5 само 2 оплодени де надевам ке издржат до трансфер ау луѓе возбудена сум
Јас во петокот сама носев микробиолошки на клиника и ми наплатија 700 денари. Поскапени се микробиолошките за 100%. Беа 350,сега се дупло
Направи си ги сега, секако резултатите за генски мутации за тромбофилија се фиксни, не се менуваат. Можеш да испиташ во МАНУ, на Трансфузиологија и на Имунологија. А антитела на Имунологија се испитуваат. Преку крв се испитува.
Леле цел форум го прочитав во тие некоку денови чекање денес ми е 9 ден после трансфер и еве го тестот што мислите вие јас цела испаничена мислам дека гледам бледа линија..
кога ги поскапеа ? јас во петокот ги земав резултатите а во пон ги оставив, 350 ми наплатија но не ми дадоа никаква потврда за наплата,само ми рекоа резултати барај по матичен број,препрашај си
Во Институт за јавно здравје на Клиника е толку,ми дадоа и фискална,баш и јас изреагирав. После ми кажа колешката дека таа во јануари кога испитувала било исто 700. Јас последно октомври 2020,платив 350ден.
Денес 5ти ден од трансфер. Минатиот пат на пети ден веќе градите ми беа многу потечени. Овој пат ништо. Не знам дали е можно кај иста личност 2 пати различно да се манифестираат симптоми... Малку паѓам психички морам да признаам.
Не е потребна ,треба потврда од матичен само дека си ги примала од до кога...секогаш така сум рефундирала
Се е можно! Опуштено и не мисли, сега е време за растеретување на мозокот и полнење со позитивни мисли. Мене лично ми е докажано дека какви ми се мислите, така и ми испаѓаат работите Пуштам среќа!
Се е можно не му ја мисли за тоа,мисли на позитивниот тест ,и мене градите не ми дадоа никаков знак ,еве и сега скоро 29та недела сум па немам некоја опасна промена во тој дел .
@Milititi @KonstantinaM фала на поддршката девојќи. Секако во петок ќе правам бета па ќе видиме. Што е тука е.
Мене дури ми се јавија од фонд зашто на рецептата одпозади не сум ставала дати и потписи кога сум ги аплицирала баш еве сега на 31 ги испратив па ајде отидов директно таму и се потпишував па дати пишев свашта имав 63 инекции на 4 рецепти од 04 и 02 мл клексан на сите по 63 потписи и дати рака ми окапа значи како ке им текне така прават...