@zverkica Тоа и беше едната опција, ама божем да немаме трошок плус @Twins256 Сега зборував со сестрата и истиов муабет го истеравме, арно викаш и ти Фала ви
Таму испитуваат кламидија со pcr метода може и затоа е поскапено, не знам дали на друго место се испитува вака.
Ne e ispitano seuste za vlijanie na vakcinata vrz semeniot materijal, ima istrazuvanja sto dokazaa deka virusot seriozno moze da udri na kvalitetot, taka da sepak ako pravis transfer avgust, mislam deka podobro e da se vakcinira. Ali toa e jas sto sum citala, sepak e licna odluka.
Mene sestrata kaj maticnata mi objasnuvase deka ima Nov reagens za hlamidija I zatoa bilo poskapeno sea I mi kaza mislam za institut bese za havno zdravje a na mikrobilogija e poevtino Ili obratno bese bitno povisokata cena e zaradi noviot reagens
Фала ти душо на убавите зборови,верувај баш ова ми треба овие денови.колку и да се трудам да бидам позитивна се нешто ме копка но ме утеши со она вистинските се оплодиле се надевам доволно се силни да ги издржат овие неколку дена
Заради мутаци, жена ми пие метил фолат, дали знаете до кој месец бремена се пие метилфолат, прашувам за да испорчам преку iHerb,
О драга, тој исцедок е сосема нормален, јас го имав цело време тие неколку недели додека бев бремена. Многу жени го имаат во текот на цела или поголем дел од бременоста. Без грижа.
Здраво, нова сум на форумот и малку по тешко се снаоѓам со комуникација, редовно Ве следам и гледам дека сте многу упатени. Вака сега во Март имав неуспешно ин витро, вратена ми беше една бластоциста на петти ден и три бластоцисти замрзнавме, се беше добро ама не бидна успешно. Прашањето ми е, кои дополнителни испитувања треба да се направат пред трансферот за да дојде до успешна имплантација. Ние сме со машки фактор, ендометриум супер, јајници супер, инаку докторот не ме упатува на никакви дополнителни испитувања, едноставно одма на трансфер. Дали може нешто да ми предложите за да си направам испитувања. Фала Ви однапред
Минатиот месец правев, бев сабајле околу 8 30 на боцкање. Резултатите истиот ден ми ги пратија на меил околу 16h. Така што ќе ги добиеш на меил. Ајде па групава да почне да звони со позитивни бети... Со лесно опоравување и со позитивна мисла во нови победи
Јас сум 7ми месец, ќе ги примам до крај сигурно, а за после пораѓај трансфузиологот како ќе одлучи. Нарачајте ги, ќе ви требаат до крај сигурно. Исто и јас сум со мутации.
Здраво ,добредојде и побрзо да си одиш од темава... Тука станува збор за неуспешна имплантација,па друшките кои имале такво искуство може да го споделат со тебе. Кај мене проблем се повторувачки спонтани,па терам испитувања во во врска со тој проблем... Среќно!!!
Веројатно е тоа, има плус ставка на извршени услуги "Полимераза верижна реакција во реално време" и таа кошта 3500ден,односно партиципацијата е изгледа 350ден