Ќе си побараш од матичниот гинеколог упати за Трансфузиологија и Имунологија,таму после консултација со докторите ќе ти кажат што да испиташ. Јас си испитав и AMH,IGF-1,Vitamin D,Kariotip. Ова јас го направив,нека пише некој друг ако мисли поинаку
PCR e скратено од polymerase chain reaction или во превод „полимеразна верижна реакција“. На микробиологија на ГАК сите брисеви (уреоплазма, микоплазма, кламидија итн) ги испитуваат со real-time PCR.
Devojki, za vaucher, inseminaciite treba da imat pauzi megu sebe za da go odobrat od fondot ili nema vrska? Jas napraviv lani dve vo sistina po red, sega pocnuvam so tretata. Dali treba da pauziram eden mesec vo slucaj ako ne se sluci nesto ili mozam pak da prodolzam vednas?
На 26 февруари поднесов документи во фонд за ваучер ,немам никаков одговор,а и една недела звонам никој не се јавува. Дали некој има добиено одговор за ваучер,дали работи комисијата
Се боцкам навечер 20:15, од вечерва полициски од 20ч, чаре? Ме боцка мед.лице, до вчера доаѓаше, да ѕвонам полиција јас да одам? Идеи!
Ќе се јавиш претходно во полиција и ќе кажеш зашто мора да излегуваш, а ако случајно те застане полиција и те праша, ќе им го покажеш извештајот каде стои дека примаш инекции и ќе им објасниш дека мора да бидат аплицирани од страна на медицинско лице.
Субкутано може сама, ама ако ги прима мускулно, не може сама, мора медицинско лице да ја боцка. @Knizhevnik11 лани во март за време на полициски час одев неколку пати во Ремедика да примам стимулации, немав никаков проблем со претходно известување во полиција и со покажување извештај доколку ме стопираат.
Здраво девојки, сакам да прашам дали можеби некој знае во железничар за инфективни скрининзи мора да се оди со упат од матичен или може само така да се плати на лице место? И која цена се ? Благодарам.
Инсеминациите треба да бидат најмалку преку еден месец правени и треба да бидам од две различни установи без разлика дали приватно или државно.
Dali mislis deka ke napravat problem ako veke dva gi imam po red od lani vo sistina, i sega ke napravam uste dve (preku eden mesec) vo remedika?
Бараат да бидат преку еден циклус или повеќе. Така ми беше кажано мене. Е сега за да си сигурна ако сакаш јави се во фондот ќе ти кажат. Со среќа!
@Kolumna Инсеминациите според правилникот преку еден месец треба да бидат, ама нема врска дали ќе бидaт во иста или различна установа. Тоа за спермограмите важи. Инсеминациите може и во иста установа да бидат.