А има некоја врска за пролутексот дали навечер или сабајле оти јас пред трансфер требаше да се боцнам вечерта во 8 и така продолжив еве и овие два дена а заборавив да ја прашам докторката
Со среќа да е со лесно и се да биде како што треба и кај мене извадија 7 од кои 4 се оплодија во супер ембриони ми ги вратија 2 на трет ден тебе кој ден ќе ти е утре од пункција?
Естрадиолот на 3 ден да биде до 50,мене минатата година во јануари ми беше 59 и Лазаревски ми рече висок дека ми е за 3 ден и стимулациите ги префрливме за нареден месец односно со краток протокол бев јас.Тоа е моето искуство Јас сега во септември имав успешен траснефет во Плодност и после трансфер од прогестеронскс терапија примав пролутекс секој ден, утрогедтан два пати на ден,дабростон 3х2 на ден и прогестерон депо на 3 дена оти се утврди дека имам низок прогестерон на ден на трнсфер.Затоа не се грижи,слушај го докторот немаш штета од прогестерон
Дали навечер или насабајле нема правило(ама мислам дека ако ставаш вагиналети утрогестан или кринон навечер некако ми е многу блиску времето)..Можда подобро да го ставаш попладне,до кај 17h.Јас на пример боцкав пролутекс во 14h ,клексан во 20h...,кринон/утрогестан пред да легнам накај 22h
Кај Трајковски. Па не го бендисува баш, а на ехо јајниците се нормални, со по 5-6 антрални фоликули.Фсх е 5. Не знам, триста работи се изначитав
Да неуспешен беше,Имав два неуспешни во Систина каде што замрзнавме 5 бластоцисти и трет крио трансфер успешен во Плодност,сега сум 31 недела
Сите сме различни,јес да има правила ама во медицината не се секогаш два плус два четири,секој приказна за себе,како што ќе каже Трајковски така,во добри раце си.
Здраво девојки спокојна се чуствувам,помина хистеро изваден голем септум март месец,денес бев на контрола др рече среќен сум за тебе одлична ти е матката уште 21 таблети циклопрогинова и контрола за 4 недели да договориме трансвер со замрзнат ембрион....осекам оваа година е моја за да успеам после толкуу долгогодишен напор труд солзи болки 8 анестезии зголемена килажа и што уште не....
Vo Plodnost pred crio transfer ispituvaat li hormoni? Te prasuvam zosto jas naredna nedela najverojatno ke imam prv crio transfer vo Sistina, ama ne mi spomnaa deka ke mi ispitast hormoni! Jas imam hormoni od mesecov, skroz se dobri, ali mislam deka pred transfer treba progesteron i tsh da se ispita?
Така е, исто и мене ми одложија во ремедика и за наредниот месец почнавме долг протокол и после тоа си беше под 50 не се сеќавам мислам околу 30 беше
Јас сега ве читам за естрадиол, искрено не ни знаев дека треба да е под 50 Си најдов резултат од јануари каде бил 199 а се друго ок од хормони и во 03 месец 88 ми беше и правевме пункција на спонтан, можда затоа и празен фоликул излезе, и мене ме интересира што е терапијата