Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

266 vote(s)
    14.6%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

208 vote(s)
    11.4%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

62 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

37 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

22 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

108 vote(s)
    5.9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

90 vote(s)
    4.9%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

116 vote(s)
    6.4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

118 vote(s)
    6.5%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

333 vote(s)
    18.3%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.4%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

296 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

35 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

61 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

51 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.5%
  1. mimidjon

mimidjon Популарен член

Фaлa ти нaтaшке не се спoредувaме туку рaзменувaме мислењa oд различни ситaции,тoј чaјoт мoже ли и пo ембриoтрaнсфер дa се пие ,дa не е штетен нешто,друг чaј шo мoжaм дa пијaм???Дoсегa пиев брусницa и шупки

stevemila and Natasa. P like this.
  2. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Za drugi caevi neznam, na primer zelen, crn i kafe izbegnuvaj. No od ova so magdanos nemas gajle. Samo kako ladna voda pij si go, bez da dodavas seker ili nesto. Eve jas denes samo sto ispiv 2l, odma si pocustvuvav malku olesnuvanje.

stevemila, деара and only44you like this.
  3. pandelka

pandelka Популарен член

mislam deka magdonosot I'm folna kiselina taka da Eden litar mozes da si pies..ne ti kazaa od kade voda?

4. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Абе срцки сте сите докторишта со дипломи,ве читам и ви се восхитувам е тоа ти е ЖЕНА,мажинава можат вода да ни носат ;) ама поубаво од жена било МАЈКА што поскоро сите во труднички муабети ама пред тоа на кафе кај нас во Охрид да не речите вака така за охриѓани така @pandelka се договоривме? убаво да ги пречекаме феминкиве :*

Natasa. P, Libra88, mimidjon and 5 others like this.
  5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Jas samo se plasev da ne predizvikam nepotrebna panika kaj zenickite so daleku po blaga hiperstimulacija od mojot slucaj, vo taa smisla rekov da ne se sporeduvame. Ne bi sakala da procitas nekoj post od mene i da te voznemiram, bidejki jas zboruvav za nedaj boze naj ekstremni rizici. Se nadevam ne bev pogresno svatena. :hug::f:

ar.ik, mimidjon, MADO and 4 others like this.
  6. деара

деара Истакнат член

hahah Anetaoh, mi se svigja ova :*

mimidjon, stevemila, pandelka and 2 others like this.
  7. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@mimidjon Сега одмарај се. чим не било за вадење, ништо не е страшно. Олабави се и повеќе одмарај.

За тестот - јас не ви препорачувам да брзате со тестирање. Не за џабе докторите викаат дека се прави на 14 ден од трансфер. Резултатите тогаш се сигурни - значи нема недоумици, лажна надеж, паника. Црно/бела ситуација.
    Еве ниничка @Ninichka така порано се тестираше и имаше непотребен стрес. 2-3 дена чекање, нема ништо да ви сменат.

Amorce2, mimidjon, деара and 5 others like this.
  8. only44you

only44you Популарен член

@MADO so lesno mila .... Ti ja pustam celata srekja na ovoj svet :*

ar.ik, деара, S.Snezana and 3 others like this.
  9. pandelka

pandelka Популарен член

Ko ke ja zafatime carsinana so stomacite..eheee..ko dujacina ke sme... :*

10. eta

eta Популарен член

Bravo za doktorot. A za koj doktor stanuva zbor? Mene mojot se nekako nabrzina me pominuvase, nekako radi reda.

деара and stevemila like this.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

De be devojki ne se voznemiruvajte tolku.Bidete srekni so imate dobri doktori I so ve upatuvaat.Jas I na trite in vitra imav hiperstimulacija.Bez lekarstva,bez nisto.Tuku I transfer mi se pravese.I bev ostavena sama na sebe.Ne panicete I slusajte si go dr I se ke bide dobro

ar.ik, Natasa. P, деара and 2 others like this.
  12. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Храбри женички,се најдобро и побрзо до посакуваната цел.Ве читам редовно и сочуствувам со вас.Сакав да ви кажам баш прееска читав во Труднички муабети дека чајот од магданос бил штетен во бременост.Зошто и како незз.Не сакам да ви стварам нервози и паники ама консултирајтесе со доктор немојте на своја рака,не па уште во толку големи количини.

13. mimidjon

mimidjon Популарен член

Ne mi kazaa , zamislis a jas zaboraviv da prasam ,ispanicena deka ke mi ja vadat kako glusec se custvuva,Sega so mm koga zborev mi tekna on vika od folekulite cital deka e taa voda jas mu vikam ne e od niv i taka ne znaeme od kade e.Zdravje ke prasam vo cetvrtok od kade e cisto informativno ne deka menuva mnogu od kade e,samo da ima caree i da ne izleze na loso rabotat.Utre ke probam so magdanosot jas porano go piev taka more i letovo cat pat si varem za slabeenje so limon istiskan unatre i citron a moze i gumbir jak vkus ima taka nema da poznaes deka e magdanos .@Natasa. P zatoa napomenav deka ne sporeduvam ,sekoj organizam e razlicno i zatoa razlicna i terapija dobivame ako ne bese taka lesno ke i bese na dok.site ke piete toa i ajde bidna rabotata.Ne mi se sekiraj ic,fala ti za pomosta :hug:

14. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Баш и јас се вклучив само за да спомнам за магдоносот...колку што сум читала, магдонос не треба да се консумира во бременост (мислам поттикнува крварење). Јас лично го избегнував. Е сега, за чај од магдонос не знам, но @mimidjon мислам дека најубаво е да си се консултираш со Митко во четврток. Тој најубаво ќе ти каже.

S.Snezana, fairy88, pandelka and 4 others like this.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Ubavo ti kazal maz ti.Na mestoto od folikulot se sozdava voda.I ne pij magdanos imase transfer ne e dobro,ti pisaa I pogore.Strogo zabraneto e da se pie vo bremenosta.Toj e za slabeenje,za otoci vo nozete

S.Snezana and tincemajmunce like this.
  16. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Магдансот е исто како и клексан, аспирин, ама во природна форма.
    Не треба да се претерува, ама не може да штети и сам по себе да предизвика крварење.

17. деара

деара Истакнат член

Za da se otstrani voda od organizmot, mene nutricionist mi ima kazano, korenja od zelencuk: celer, bela trupka, morkov, cveklo...mozhe i stebloto na zelkata, karfiolot, brokulata. PROVERENO

18. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Ne sum sigurna za gumbirot kako bi mozel da vlijae na tabe vo vakva sostojba. No za magdanosot, poveke od sigurna sum deka go osloboduva organizmot od visokot voda. Se koristi za poveke nameni, pomaga za poveke nesta, no pokraj ostanatoto i za nasiov problem e super. Jas samo vcera sto piev cista varena voda so magdanos denes veke stomakot cuvstvuvam olesnuvanje. E sega, radi preventiva ete od nekakvi opasnosti bidejki sepak mnozinstvoto sme laikovi vo problematikata, mnogu pati imame site naglaseno i eve vo ovaa prilika ke povtoram uste ednas. Pred da prezemete bilo sto na svoja raka, konsultirajte go vasiot doktor. Taka e najbezbedno.
    Bidejki site imame najdobri nameri i site kazuvame svoi iskustva i se obiduvame da si pomogneme. No ona sto nas ni pomognalo, ne znaci deka bi i pomognalo i na druga feminka. So leno neka e duso, konsultiraj go doktorot i bas pisi ni sto ti kazal.

danichap, pandelka, mimidjon and 4 others like this.
  19. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Za dr.Mitko Ivanovski, Sistina

mimidjon and eta like this.
  20. деара

деара Истакнат член

Zdravo feminki, jas denes gi opodnesov dokumentite, sega cekam odgovor za dve nedeli. Mi dadoa livce so brojce. Me interesira kako ke me izvestat???!!!

Sakav i nesto drugo da ve prsam, denes dobiv menzis pa dali da napravsam brisevi i hormoni ili da odmaram ovoj mesec, posto naredniot sigurno ke bide invitroto.

Anetaoh and Natasa. P like this.