Jas momentalno sum isto na utrogestan i plus proluteks, cesta stolica imam. A tahikardii opsto sekoj hormon moze da predizvika. Mene ne mi e prv pat i zatoa ne panicam. Smiri se, zemi b-compleks i probiotic i prati gi simptomite ponatamu, po potreba ako prodolzi konsultiraj lekar.
Не разбирам... па тие ембриони не се на клиниката, а и си плаќаме за услугата “чување” на годишно ниво. Што ли би си замериле со колегите кога наша е волјата каде, како и што...
Се случувало да имам главоболки и од од прогестерон/пролутекс и од естрадиол/естрофем. Најчесто првите дена кога почнувам да ги пијам, па се смирува. Може и времето да делува секако, посебно ако си склона на метеопатски тегоби. Ништо страшно, мене ми се смируваа за ден два. Поздрав
Девојки после трансфер апетит нула ништо не ми се става во уста , повеке сум на телности и на сабајле ако каснам нешто за да ги испијам витамините. Некој со слично искуство
Devojki proluteks mi rekoa navecer vo 20h da gi pustam, a od denes treba so kleksan da pocnam. Koga da go pustam kleksanov ne mi kazaa, iskustva? Da ne ima nekoja interakcija so kleksanot, ako go pustam proluteksot vo 20h, a kleksanot vo 21h primer? Ili podobro edniot sabajle, drugiot vecer?
Здраво жени борци и упорници Нова сум на форумот но подолго ги следам вашите објави и искуства. Сакам да прашам дали некоја имала ендометриоза и два непроодни јајоводи што правела инвитро? Кас правев претходниот месец и неуспешно веднаш потоа пак со стимулација со мерионали и денес ми е 11 ден од трансфер но од пред два дена имав кафеав исцедок а денес и розев. Користам утрогестан сабајле и вечер. Но ме плаши тој розев исцедок. Претходниот месец беше на 10 ден розев и пдма почна крварење. Ве молам споделете некое искуство. Поздрав и убав деб
Од стресот ти е гарант, и мене ми беше така 3-4 дена, опушти се, читај некоја книгичка, гледај серија и мисли позитивно!
А аспирин пиеш? Меѓу аспиринот и клексанот треба да има 12 часа разлика. Јас аспирин пијам во 8 часот сабајле на гладно, а клексан боцкам во 20 часот. Пролутекс примам два пати дневно, во 10 и во 22 часот. Колку што знам интеракција меѓу клексан и пролутекс нема.
Се надевам и јас на убава вест. Ме загрижува тоа што цело време се осекам како пред добивање одам на секои 10 мин во wc.
Ako dojde do rozev ili kafeav iscedok t.e. da vidis malku krv najdobro e vednas sa se izmeri beta hcg. Ako si vo skopje klinika za ginekologija i sistina merat i za vikend. Dokolku se utvrdi bremenost se dava progesteron depo za da se poddrzi bremenosta. Krvta vo bremenost moze da e znak deka malku fali progesteron. Ili ako se 2 embriona deka edniot se zafatil a drugiot ne.... No vo sekoj slucaj progesteron depo se dava za poddrska. Prasaj go i lekarot sto ti go vodi in vitroto toj treba sa znae uste pred da napises tuka. Cestoto uriniranje e dobar znak.
Zdravo samo sakav da ve izvestam deka site potrebni inekcii za ИВФ gi nosel nekoj od kosovo, iskreno jas si kupiv... Cenanata e odlicna
Јас пред Плодност опција ми беше во њу борн да го префрлам и отидов лично прашав и ми рекоа дека не е проблем,дека можат да го префрлат ембрионот ама јас подоцна одлучив за Плодност.Така да информација сигурна и за нив дека префрлаат замрзнат материјал
Пишав на претходен пост и во Њу Борн префрлаат замрзнат материјал од друга клиника.Јас лично во јуни прашав кај нив сма подоцна се одлучив за Плодност