Не сум во Мк и проблемот е тоа што не работат за викенд освен на хитна а првиот пат кога се јавив ми рекоа дојди направија вагинално ехо каде што ништо не се гледа и друго ништо прашав за утрогестанот ми рече продолжи вагинално и толку. А тест за бета имам дури во четврток и многу работи не ми се јасни од тоа што го читам кај вас и тоа што јас го поминувам тука нити има некој да прашаш нити ништо Сепак ти благодарам Позз
Пролутексот можеш порано а клексанот во 20ч... за клексанот е важно секој ден исто време за пролутексот не е стриктно-прогестерон е ...
Javi im se utre nautro. Baraj go doktorot i zamoli go za test i mislenje. Da znam deka vo drugi zemji e razlicno i nekogas mislis deka ne ti pomagaat, no tocno e i deka vo mkd od predustroznist se davaat mnogu lekovi. A da najdes ti eden forum na zeni vo zemjata kade sto zivees. Tie najdobro znaat sto mozat da napravat doktorite tamu. Nue tuka so sovetite sto si gi davame znaeme sto mizat da baoravat doktorite tuka, sto lekovi i postapki tuka ima itn.
I mene mi bese cudno. No nekogas rabotite ne se taka ednostavni. Dvajcata doktori toj od Remedika i toj od New Born bile dolgogodisni kolegi na klinika. Toa i bese edinstvenoto logicno objasnuvanje na drugarka mi. Mozebi seuste imaat sorabotka. Ona vika deka doktorot i rekol ne e problem da ja podgotvi zosto ima specificna situacija ama sepak transferot neka i bide vo Remedika. I rekol deka doktorot vo Remedika toa uspesno kje go bapravi. Jas ova go gledam i kako pozitiven gest zosto ne se alcni da zemat se kaj sebe. Ima kliniki sto gi bie los glas deka zboruvaat protiv kolegite. A vo New Born epten bile fini i so respekt zboruvale za Remedika.
Јас имам многу подруго искуство бидејќи лично прашав и ми рекоа дека нема проблем,ова беше во јуни 2020.Мое мислење е дека во оваа проблематика нема ништо лично или дека се работи за алчност на клиниките или докторите. Едноставно секој си има право да си одлучи каде сака да прави трансфер.Јас на пример имав два неуспешни трансфери во Систина и не бев задоволна воопшто од докторот и мене од њу борн да ми рекоа дека трансферот на мојот последен замрзнат ембрион не се нафаќаат да го трансферираат бидејќи докторот е пријател со докторот од кој јас не сум воопшто задоволна и дека поради тоа да си се вратам кај него е баш пример за непрофесионализам бидејќи одлуката е сепак на секој пациент.И разбирам да им е таква политиката за секоја клиника би се согласила ама вака со Систина не сум пријател па ќе може да направам трансфер а со Ремедика сум пријател па нема да го направам трансферот.Ама сепак тоа е мое мислење и го почитувам мислењето и на другите. Дај боже на сите да им се исполни желбата и да бидат благословени со бебе во оваа тешка борба.Во секоја клиника има успешни приказни,само мој совет е ако во било кој мометнт изгубите доверба во докторот да си побарате други мислења
Не и рекле дека се пријатели. И рекле дека ќе и помогнат да се спреми но дека најдобро да го направи трансферот во Ремедика зошто докторот е добар. Незгодно е што јас вака зборувам во име на другарка ама заклучокот дека се пријатели беше само нејзин. Бидејќи тој од Ремедика е постар можеби и едниот да му бил ученик/асистент на другиот. Ова е моја претпоставка. Можеби двете клиники почнале соработка за некоја дејност што ние не ја знаеме. И ова е моја претпоставка. И таа се чудеше ама од друга страна беше задоволна што ќе и помогнат. И двете клиники имаат свои квалитети и јас се надевам она да го земе најдоброто од двете. Но како и да е значи постои случај кога е одбиено префрлање и тоа се случило пред 1 месец максимум 2.
Јас со оглед на тоа што имав пролутекс и сабајле и вечер. Клексанот го боцкав навечер еден саат по пролутексот. Не се секирај можеш едно по друго само ќе боцкаш од различна страна и готово
Да и не е потребен упат. Чини 350ден се вкупно. Одиш во лабораторијата и ти даваат ливче. Одиш на каса плаќаш, се враќаш и ти земаат крв. Резултати мислам даваат истиот ден или следниот.
Здраво, извинете што ви упаѓам, но Прегнил инекција дали има по аптеките? Поодамна знам немаше, сега ?
Ве молам за препорака за матичен гинеколог, што ја разбира оваа "проблематика" до денес бев кај Стамболиев , требаше да одам за фолекуметрија на закажано не ми прими со изговор " незнам тоа да го правам". Докторот од чаир ми вика природно ќе се обидуваш 6 месеци овој вика ти директно на инвитро... Имам се испитано уште анти милеров и б12 утре.. несакам повеќе да стапнам кај него во ординација. Кој доктор ми го препорачувате? Инаку во чаир одам кај кировски и илиевски..
Ништо немам, имав септум, ендометриоза и еден непрооден канал, направив лапаро хистеро отстранет септум, исчистена ендометриозата канлот бил прооден, спермограм супер, имам само мутиран ген ама не е страшно метилирана и клексани ќе треба најверојатно да пијам. Докторот што ме оперираше сакаше да види дали имам природна овулација затоа ме прати на фолекуметрија и да испитам амх за после ако треба да ме стимулира, и поради мутацијата да испитам б12 витамин. Ништо друго. Во петокот бев во чаир на контрола се е супер
Стамболиев знае така да избувне, нешто бил нервозен. Како доктор е меѓу најдобрите, но како личност е малку чуден. Ти кажа причина зошто дирек инвитро?