Нема никаде во МК. Ако си за стоп пред пункција,ти препорачувам да не ставаш (ако најдеш од некаде) Прегнил. Стави Овитрел,таа е доста поскапа, ама е со поквалитетно дејство
Abe za hormoni ispituvanje odete na GAK , ne na bioheija , rabotat i vo sabota , jas minatata se bocnav ... i toa brzo s ezavrshuva rabot a, nit guzva nit nishtoo
Zenki , prashanje , za postapkata dokumenti za ivf , krvnata slika mora da bide so sedimentacija i glikemija ??? Deka imam krvna slika ama bez niv ... pa neznam dali da pravam nova so se ovie ... ???
Во аптеките на Ремедика и Систина ги има. Од други аптеки немам земано па не би знаела да ти кажам точно.
Ovitrelle има во Зегин, А хоримион не сум прашувала. Благодарам. Некој друг ако знае нека пише каде има. Не сум од Скопје, во тие аптеки и не можам да барам.Ќе побараме и Хоримион, не знам дали да купам Овитрел бидејќи за таа знам дека ја има но ми кажаа стрикно Прегнил. Ќе се прејавам и ќе видам што како и дали цената игра некоја улога.
Можно ли е да има поголема разлика во параметрите и вредностите за полови хормони испитувани во приватна лабораторија и на ГАК?
Можно е да, но и реално хормоните се циклични, може благо да варираат од циклус до циклус. Зависи и дали си примала некоја терапија...
Јас колку што знам и од доктори , дека најверодостојни се резултатите на ГАК ... и хормони и спермограм ... ако има некакви разлики сериозни те пракаат на ГАК ... а ако си под фондот ... стварно е нормална цената , 50 ден е по хормон ... А и башка претераа приватниве лабаротории и болници , ги наполнавме со пари ... а се си има на клиника ... а последно јас што одам на ГАК , воопшто нема ни гужва ... најбрзо завршувам таму работа за се ...
Фала ти за информацијава. Баш ова со гужвиве ме двоумеше многу за одење на ГАК. Правев испитувања во Скринлаб на втор ден циклус, и вредностите се прилично високи, над горна граница (пролактин 30, лх 13. фсх 15, е2 92, тест. 0.8 ) и гинекологот ми рече следен месец да правам повторно испитување на 3 ден циклус и на ГАК. Ама си викав колку може да има разлика...
Во февруари 10 дена примав Примолут Нор, затоа што претходно 2-3 месеци по ред добивав по двапати во месец.
Mila prolaktinot mozi da e visok od mn faktori a najchesto ne spiena i sl ... toj ne ti e vrzan so 3 den od ciklus , taka da mozesh da si pojdish samo za nego da si go proverish vo sabota , naspanaaa ... znachi doktorka na GAK mi kaza vaka , naspjise ubavo vo sabota bez pritisok , bez stres bez brzanje ... stajsi edni trenjerki i na Gak da te bocnat ... ( deka i jas imav visoki vrednosti) i posle normalni bea ... prolaktinot i TSH-to ...znachi vlijaelo sepak naspivanjeto ... samo upat zemise od kaj matichnata ...
A Ako e vo Remedika kaj Dimitrov togas pretpostavuvam deka e zosto Dimitrov e nivni ucitel i mnogu go pocituvaat New Born. Ali sepak ne ja poddrzuvam taa nivna postapka i jas, moe e pravoto kaj koj doktor ke odam. Jas da sum na toa mesto, ke izberam druga klinika ako ne sum zadovolna od lekarot.
Jas se soglasuvam so ova. Jas na primer od stres dva pati mi idese dva meseca i koga proveriv hormoni, ke se slogirav, katastrofa. Po dva meseca horminite mi se kako na 25 godisna zena
Златни да ве прашам нешто се двоумам и после многу читања дали бременоста со ивф по недели се брои од последна менструација или пак од ембрио трансфер или пак после пункција. Мојата последна менс. беше на 05.03 а трансфер на 27.03 ???