Abe Zenki , daj kazete mi , za vtoro , treto IVF , doumentite kaj gi odnesovte ??? Vo fondot za zdrastvo pozadi majka tereza ili zgradata na crven krst ??? Deka neli veke imaat otvoreno dosie za sekoja ...
Оди си на Докторот е таков внимателен,и за испитувања не форсира да се прават во клиниката,можеби само ги посоветувал,а не ги одбил категорично...сепак не може тој да одлучува во име на цела клиника,ова е мое мислење.
Јас имав трансфер со замрзнати на природен циклус,имав многу доцна овулација и трансферот беше на 24ти ден од циклус,кога почнавме да ја следиме бременоста докторката ми го помести терминот за една недела подоцна бидејќи така одговараше сакусот,последна менструација ми беше 28.07 а се водам како 05.08,а сега бепка е баш за толку понапредна
Najtocno od 2 nedeli pred ovulacija ili 2 nedeli pred punkcija, 2 nedeli pred da se pocne progesteronska terapija. Ova e zatoa.sto starite kalendari se namesteni deka ovulacijata e na 14-15 den. Inace ako odis na online kalendar kje ti dade da presmetas i spored den na transfer https://www.whattoexpect.com/due-date-calculator/ Na den na punkcija, ovulacija, pocetok na progesteron se broi deka si vekje 2 nedeli bremena.
Jas gi dadov kaj crven krst. Mozebi zatoa nemam odgovor vekje 1 mesec. Sto e najdobro da napravam sega?
Прегнил ја нема веќе со години а овие ги има...и се замена за неа ,дека има разлика во цената има и најчесто во клиникиве за стерелитет-ремедика систина... евентуално и во некои поснабдени но не би знаела да ти кажа каде
I jas ke imam transfer na 24 den od ciklus isto na priroden ciklus i se cudev zosto tolku kasno, ali ete ne sum bila samo jas, bas mi dade pozitivna energija vo ovie nevreminja
Девојки, дај кажете кои дополнителни испитувања треба да ги направиме? Ги имавме направено, само оние основните што ги бараат за ваучер од фондот. Направивме прво ивф за жал плодот не се развиваше добро и немаше срцева акција.
Е сега драга,пошто искуси еден спонтан,следни испитувања ти се: *Генетски мутации за тромбофилија,(само за тебе) *Афа,Ана(само за тебе) *Кариотип( за двајцата) ама термин нема до јули *ХЛА типизација и ХЛА лиганди(за двајцата) *Вит.Д, Б12, Д димери со хемостаза За сето ова прво ти треба упат од матичен гинеколог до интернист,топла препорака др.Петличковски на имунологија, па после тој што ке ти каже тоа ке испиташ,но најчесто овие испитувања ги даваат. Нека ме надополни некој ако сум иапуштила нешто или нека ме исправи ако сум згешила. Сето ова ке те кошта едно 3 месеци чекање резултати ако почнеш од сега , таман додека си пробувате природно т.е додека прибереш документи за 2 ваучер(дај Боже да бидне она првото). Со среќа!!!❤
Не,не ми објасни, сестрата му кажа дека од чаир ме пратиле за фолекуметрија он вика незнам тоа да го правам... и после вика доди во среда, јас сум кај него 11 години последниве три месеци некако не ми е како што треба...
Не ми е познато дека и кај црвен крст се подава документи. Најдобро по телеф да прашаш да видиш до каде е работатата. Но штом ти ги примиле, сигурно може и таму. Архивско бројче ти дадоа?