Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

201 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

100 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

314 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

49 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.602
    Допаѓања:
    2.614
    Исто и јас. Почнав со Лазаревски, ме презеде Адамоска додека отсуствуваше, сега се врати и си продолжив кај него, четврток пункција. Но, како што разбрав не се чувствува добро постковид, така што веројатно ќе оди на одмор.

На Kris80 и tina2018 им се допаѓа ова.
  2. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    2.628
    24000 денари и плус зависи што терапија ќе ти дадат :)

На Aleks33 и tina2018 им се допаѓа ова.
  3. Mateas

Mateas Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    600
    Здраво
    Девојки, конечно ги собравме сите потребни документи за ин витро и сакаме да поднесеме за ваучер. Имам прашање бидејќи сме од Скопје може ли директно да ги однесеме во фондот и дали треба двајцата или можам да поднесам и сама?
    Притоа, дали е потребно покрај медицинската документација да носиме и извод за венчани или некој друг документ?
    Ви благодарам ♥️

4. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    2.628
    Можеш дирекно кај мајка тереза јас таму поднесував и сама немора двајцата, а за извод од венчани копија им доставив :)

На Mateas му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Reallove1996

Reallove1996 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    34
    Девојки, уште едно прашање
    дали некои од вас има прoблем со слаба подвижност на сперматозоиди-ashenozoospermia. Какви ви се искустви?

На Meckicja и princessp им се допаѓа ова.
  6. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Срцки да ве прашам, Пролутекс вчера боцнав во стомак и местото ми отече,денес има модрица и ме боли на допир, ја сравив ептен подкожно и малку подоле од папокот, дали вака болат или нешто згрешив, цел ден ме боли местото на допир

На Cloverrrr и Damjana5 им се допаѓа ова.
  7. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.695
    И мене ме боли пролутексот :)
    После боцкање масирај го малце местото, ама секако си боли.

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Twins256

Twins256 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    6.652
    Моите резултати се добри...причина за спонтаните не е ова...само тоа ме интересираше..доторот ми објасни накратко што значат овие испитувања,читнав нешто на нет и се изгубив искрено во сите тие стручни генетски термини и баталив подлабоко истражување,ми се запали мозокот од тумачења,што значи ова,што занчи она...
    Пратив линк негде поназад за ова,што значи зошто сигурно ке треснам некоја глупост ако јас почнам да објаснувам...

Пошто нема термини за спец.имунолог и генетичар, најубаво консултирајте се со вашиот ивф доктор,тој сигурно најубаво ке ви објасни и ке ви каже дали треба ова испитување или не.

Нема потреба од стрес и грижа на совест зашто не сум го направила ова или она испитување.Пак ке кажам,сите сме индивидуална приказна за себе и се нешто што ке прочитаме овде може да ни послужи како предлог прашање до нашиот ивф доктор ,што мисли во врска со тоа ,дали треба ли нетреба да се испитува и слично.
    Џабе само стресови си правиме....
    Значи,овде сме да дадеме предлог,да споделиме сопствени искуства,да си помогнеме меѓусебе. Но не и дека ПО СЕКОЈА ЦЕНА ТРЕБА све живо да се испита се што ќе прочитаме.

Затоа дрга,воопшто не се замарај со ова...ако беше толку многу битно како што се мутациите,ана,афа и сл. кои 99% од жениве овде ги имаме испитано,исто толкава важност ке имаше и ова испитување...ке беше задолжително да се испита.Повеќе важност му даваат на Кариотипот(кој јас сеуште го немам испитано,а ми предложи Трајковски 3 пати) него на овие ХЛА типизации..

И на крајот на краиштата,пак нема да ни биде мирна совеста иако и за ова испитување добиеме супер резултат..повторно и повторно ке копаме,ќе рошкаме по темиве да бараме нешто ново и да се испита...и ..до кога? Додека не скренеме со мозокот...

Затоа,да тераме само со она што специјалист ке ни каже..секое искуство од овде (барем на мене ми е завршен факултет) ни е повеќе од добредојдено,но само како насока за понатаму во конс.со ивф докторот,а не на своја рака да бараме упати и да се трошиме и психички и физички и финансиски и време да трошиме за само да се направи тоа испитување за кое никој не ни кажал туку самите ние така сме си решиле.
    Јас го направив но само затоа што ивф доктор ми го предложи,само затоа...а иначе го имам тука прочитано,ама не сум обрнала внимание,да не ми речеше др.немаше воопшто да го правам...

Колку друшки ги има овде кои останале бремени,со уредна бременост до крај,па не ги направиле сите можни испитувања...
    Кај ке ни биде крајот ако испитуваме све што бара медицината воопшто-имунологија,трансфузиолигија,генетика,ендокринологија,....ехехеххеееее... на крај ке завршиме на психијатрија во Бардовци

Кулирајте драги друшки,не се оптоварувајте со тие испитувања,психата е страшна работа која ако не ја насочиме кон позитива,не носи кон неуспех...
    Само ПОЗИТИВНО дека се ке биде во ред и без ниедно испитување да направам!!❤❤✊✊
    Можеме ние ...ајде!!!

Sorry на долгиов пост,ама душава ми збори,не јас...

Последна измена: 14 април 2021
    На Ano, Puding od jagoda, IRBBB и 29 други им се допаѓа ова.
  9. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Moze kaj kukata na majka tereza pozadi ... da gi odnesish , ubavo e da im stavish kopija od izvod za venchani , e sega nemora partenrot ako veke imate baranje i izjava popolneto , ako nemash tamu ke ti dadat ama treba davjcata da se potpishiteee .... Ajdeeee :l:

На tina2018 и Mateas им се допаѓа ова.
  10. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    2.628
    Не да боли пече и недај боже следниот ден па и наредниот близу тоа да се боцнеш ау и јас не сум прочитала до сега дека мн болат од коа пробав и си викам кој знае како ја ставам :D ама такви се нажалост, а дали имате нус појави од нив јас од кринон и пролутех освен подуеност и гасови др ништо

На Sienna_MK и Nade-sunrise им се допаѓа ова.
  11. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.695
    Јас два пати на ден дури ги боцкам и плус фраксипаринот:drunk:. Кога ме тепал некој на стомак имам чувство хахах

Ја па немам нуспојави никакви, дури ни подуеност.

Последна измена: 14 април 2021
    На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Аууу, значи боли, јас клексам во рака боцнав и не боли ич, а ова пролутексов како ќе се издржи, леле сатар стомакот ќе ни биде значи,ама ај само за убаво нека е

На Kris80, Klem4e, Sienna_MK и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.695
    Јас предходно два пати пробав клексан во рака, ама па многу ме болеше и ми се направија одма модрици. И не пробувам веќе во рака. Може дека немам салце, што знам.
    Во стомак досега не ми направила модрица.

Нека е за убаво, па да се жалиме следно на немирни бебушки во меше:sun:

На Kris80, NNA, zverkica и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Мислење од вас? Добар е резултатов имам 28 години

Прикачени фајлови:

На Kris80, tina2018 и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  15. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Eheeee ... Odlichen ...

16. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Девојки, да ве прашам каде да купам витамин Д од 2000 единици на Солгар, во Зегин веќе подолго време го нема:wasntme: , дали го има во некои други аптеки?

17. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Сестрата ми покажа како, ептен подкожно ама буквално, и не боли, а претходно ги ставав под агол45 степени и болеше, пробај така да ја навалиш скроз инекцијата и под кожа да се боцнеш, да не биде повисоко за да не буши во месо, ваљда добро објаснив

На Kris80, tina2018, Sienna_MK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.831
    Ова е резултат кој упатува на дијагноза на ПЦОС. Ама ти веќе си ја знаеш, ти правеле и дрилинг :)
    П.С. Кај мене АМХ е 6.

На Kris80 и tina2018 им се допаѓа ова.
  19. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    646
    Што ти вика Стамболиев за резултатот? Знам дека си му лута ама сигурно нешто ти искоментирал?

20. princessp

princessp Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    1.429
    Ма
    Многу ти благодарам го читав линкот што го имавтр споделено за афа ана испитувања....баш е да се скрене од мозок јас кариотип имам испитано пред 3 години и се е окк,спонтаните по сето мислење од др се од септумот,го пташав дали септум се гледа при киретажа рече не мила...јас му верувам на др трајковски тој е сигуррн дека нареден трансврр ке биде здрава бременост дај боже....посакувам ппсакувам и јас едвај чекам да фатиме сите да фатимедете враце...

На Kris80, Knizhevnik11, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.