Iskreno... Dokolku ima nekade vo Skopjevo maticen lekar da prima pacienti so 10 race bi potpishala samo da ne e Stamboliev...
И мојот крио трансфер на природно заврши, сабајле 10 ден од трансфер на бластоцида негативен после сум на бета. Значи истото ми се случи како со свежиот трансфер 8 и 9 ден менструални болки само сега без кафеав исцедок, усвари 29 ден од циклус кога и треба да добијам ама ради прогестеронот ништо. Се мислам дека немам доволно работи испитано само основни хормони, бидејќи се утврдија непроодни канали уште на почеток и на лапарото се беше во ред со матката, и ми вика докторот немаш проблем ама искрено незнам што да мислам веќе што ме советувате после неуспешни имплементации да испитам
Јас ќе се префрлам кај доктор Емилија Трајковска во кисела вода. Па ќе видиме како ќе биде. Ако не бива на крај ќе си одам приватно.
Zal mi e mnogu sto vaka se macime beZ odgovor zasto nesto ne e uspesno no eden den zdravje ke bide me majki samonnasite bebinja da ne izberat za toa.Kaj koj doktor bese I sto ti bese podgotovkata pred transfer I terapijata po transfer.Dali si ispitala traobmofilii anitela
Во ремедика сум кај Димитров, свежиот ми беше на крај на Јануари еден циклус прескокнавме на вториот циклус од прв ден почнав естрофен 3х2 аспирин и фолна па на преглед бев некаде 8 или 9 ден и ми зголеми на 3х3 естрофен и на 14 ден бев контрола и ми кажа само дека ќе има трансфер, почнав со кринон и пролутех( првиот пат го немав), ден пред трансфер прогестерон проверивме 18 беше и на 19 ден од циклус трансфер со продолжување на истата терапија. Кај мене враќаме 1 по 1 имам уште две замрзнати ради грлото скратено ми е. И по не се замарав овој пат и не лежев како првипт пат нон стоп ама ете.... Немам мила ништо од тоа испитано после свежиот прашав треба ли нешто ми рекоа не треба и незнам.....
За почеток испитај генетски мутации за тромбофилија и автоантитела на имунологија. Па со резултатите отиди на консултација кај трансфузиолог ако треба да ти даде терапија. Можеш да провериш и витамин Д да не имаш недостаток, па да треба да земаш суплемент. Освен непроодни канали, друг проблем немаш? Хормоните во ред ти се, тироидната?
Немам друг проблем и сопругот нема. Теродина сум испитувала заедно со др хормони на 3 ден и секогаш била под 2 околу 1,70 а подетално не...
Izvini za prasanjeto, ama za ovie slucai, sto komentira doktorot? Neli dva pati imate neuspeshen transfer. Ke mora da ima dopolnitelni ispituvanja. Sto ti predlaga da napravis?
Ах бре што не сакам вакви вести да читам веќе... Не очајувај мила,имаш уште замрзнати..еден е вистинскиот..знам дека финансиски слабееме многу,ама психички не смееме.Парите се трошат,ама и се заработуваат,се враќаат,полека,полека...но нервите и здравјето не .Затоа,смирено,пополека кон следен криотрансфер. Јас не прочитав клексани во терапијата (само аспирин кој можда не бил доволен) пред и по трансферот до бета,иако претежно ги даваат и кога немаме резз.од мутации. (јас примав и кога немав испитано мутации,трансф ми беше успешен,но за жал спонтан во 7+ недела) Мој предлог ти е веднаш да земеш упат за на спец.имунолог,трансдузиолог па со него да поразаговарате на оваа тема.Сигурно ке ти рече да испиташ генетски мутации за тромбофилија, Д Димери и хемостаза, АФА,АНА...Вит Д исто така и Б12 (можеби ке треба да го внесуваш во форма на метилкобаламин)...сите оние испитувања кои се однесуваат лично на тебе,на твојот имунолошки и кардиоваскуларен систем.А потоа ако пуштат термини(или на приватно) да се испита и кариотип за двајцата. Значи специјалистот све ке ти објасни,ке му ја раскажеш твојата историја. Верувам дека постои некоја мутација (пошто кај секоја втора жена ја има) па терпијата не била соодветна.А тоа се решава,не се грижи,многу жени останале бремени со ген.мутации.
Епа тоа прашува девојчето де,што предлагаме да се испита,каде да се обрати,што да направи,можеби некоја од нас со исто искуство ке сподели информации....докторот по првиот неуспешен трансфер и рекол дека ништо не треба...и сега ние тука и даваме совети од наше искуство
Не сум стигнала да разговарам после бетата да ја земам и ќе договорам термин. И јас истото го викам сигурно треба да испитам др работи јас и после свежиот прашав ми рекоа нема потреба сум немала проблем...
Фала ти женска Овие работи не се врзани со циклус така тромбофилии, антитела чуда? И дали можам сега да идам штом најдам термин овие хормоните не се врзани со тоа? фала ти ❤️
После прв неуспешен трансфер(неимплантација или спонтан во рана бременост) ајде ке речеме дека и немора дополнителни испитувања,така се случило,(обично такви се одговорите на докторите),ама после втор пат,трет...веќе работата е сееиозна мораме да одиме подлабоко со испитувањата. За тоа најдобро ке ни кажат специјалисти за оваа работа. Не се грижи,се ке биде во ред,само малце време ке изгубиш чекајки ги резултатите,но истевремено ке добиеш време доволно да се одмориш,да се опуштиш,да не се отеретуваш само со оваа работа,да го искористиш убавото време за шетање во природа,едноставно телото и мозокот да ти одморат. И кога ке ги добиеш резз.веќе е друга приказна,докторот ке ја знае соодветната терапија која треба да ја примаш. Don't worry,be happy...
Добро што си запнала за тоа што рекол докторот, па што рекол докторот, ете кажа девојчето дека уште не била на консултација, ќе пише ако сака после тоа, нејзина работа. Иначе не зборат докториве многу, ете и јас кај друг доктор сум со неуспешни имплантации, сама испитував од тоа што прочитав овде, не ме испратил никој.
Фала ти ❤️ Таман да одморам, реално и сега не бев спремна психички почнав да вежбам и некако убаво ми дојде вежбањето, ама ми рекоа ајде да видеме на природно како реагираш и се фатив во орото ама не жалам така требало да биде. Ќе си почнам со испитувањата и што викаш што убаво време иде за уживање шетање ❤️
Јас чекам исход од ваучерот (здравје да го добијам) и го бегам од Стамболиев...Вчера бев да го потпише едниот документ и начекав како и се дере на една постара жена, зошто воопшто дошла на преглед.. не сакам да напишам што се и рече...