Дали може да ми кажеш во која лабораторија вит. Б12 е 500 ден да се провери? Гледам во Авицена е 1600 ден
Друшки, дали на трансфузиологија може да се испита ген . мутации,Афа,Ана, д димери со хемостаза све наеднаш со еден упат ?
Охохооооо...ма тоа е супер,среќна си ти жено...браво!!! Ајде сега од прва два пати : ГЛЕДАМ СУПЕР БИНГОООО !! ❤❤ ✊✊
Pa eventualno da ne trebalo kleksan Ili intralipidna terapija ili pak dekortin ako Imas antitela I trombofilija toa e plus vo terapijata ne covek pametn sto da pravi I kako
E I jas imav neuspesno ivf vo January so se se ispitano trombofilii antitela I drugi stvari inemaa odgovor ke bide sleden pat se bilo vo red edinstveno kariotip da sum ispitala,ama kariotip treba pred postapka pred stimulacija na veke oplodeni embrioni isto mu dojde
Pa ne bas za hemostaza moze da ti dade upat ginekolog a antitela I trombofilii kazuva da se ispitat transfuziolog ako sakas naednas treba upat do transfuziolog od opst maticen I koga ke otides kaj nego ke pobaras da istpitas hemostaza I trombofilii I antitela. E sega site reagensi za trombofilija gi nema transfuziologija ponekogas dodeka imunologija gi ima I traobmofilii I antitela a samo trombofilija Imas I vo many.Toa mu znaci deka mozno e nekade nesto da nema a nekoi analizi da ti se povtoruvat
Читам спомнувате ПРП за низок АМХ. Може ли да ми каже некој што точно е тоа, како се прави и дали сте имале ефект? Дали може да има контраефект? И колку пари е, нешто нормално или изгор?
Знам дека е старо мислење ама да си прашам. Не се сеќавам кога испитував АМХ пред 3-4 години што насоки ми дадоа. Дали се испитуваше некој посебен ден од циклус (2-3 ден ми се врти во глава) или може кој било ден? Нешто ме јаде црвот да одам пак да проверам, а којзнае што ќе биде резултатот сега ако на 29 години ми беше 0.63
Fala mnogu, ima poveke od eden mesec...podnesov pa me vratija uste dokumenti bara pa pakk podnesov i go dobiv na kraj...
На клиника во биохемиска лабораторија. Се наоѓа во склоп на интерна клиника на таа малата височинка по асфалтирана патека. Сигурно си била или си ја видела. Јас бев таму пред 1 месец. Не можев да добијам интернистички упут за краткиот период во кој ми требаше ниту за ендокринологија. И така решив да си измерам се таму Витамин Д, хомеоцустин, б12, TSH и прогестерон - 5 испитувања вкупно 2900 значи околу 600 ден по испитување. Со упут е 50-100 денари едно. Ти ги испраќаат на email резултатите. Се зачудив на тов новитет специјално што ми стигнаа како што ми кажаа точно на време.
Прашај во темата за генетски модификации. Јас имам испитувани се ама одамна беше пред 6 години и тогаш на повеќе места се одеше - МАНУ, имунологија и трансфузиологија. Некои од резултатите од 2 места ги добив. И ова што ти го наведе памтам дека го има на трансфузиологија. Упутот беше еден т.е. одиш кај лекар таму и тој ти прави интерен упут за сите нешта. Па се одеше во соседниот влез горе па таму испитуваа. Ангеловски е најдобар таму за овие работи. Иако е малку стар и доста уморено изгледа он е всушност доста стручен и баш овие нешта ги работи.
Жалам душиче, исплачи се па глава горе треба да се продолжи битката. Јас пред еден месец имав неуспех, сега одмарам и собирам сила за повторен обид!