И јас не сум многу упатена ама колку толку со помош на форумов влегувам во колосек Има два типа на протокол, долг и краток. Со долгиот протокол почнуваш со боцкање од 21ви ден на циклус а со краткиот од 3ти ден на циклус
Еве јас ќе кажам за мојот долг протокол. Од 17 ден од циклус почнав да се боцкам со 1мл естрофем - за смирување на јајници,се боцкав со таа доза до 2 ден на следен мензис, поткожно во стомак сама.На 1 ден ми мереа е2, беше 39, некои док.го сакаат под 50 за да се почне од 3 ден со стимулации. Од 3ден почнав со 3 прашоци и две води фостимон, мускулно, ме боцкаше мед.лице, плус пола доза естрофем. По 5 дена стимулација 1 ехо-6 фоликула, по 7 дена стимулација 2 ехо-9 фоликула, по 10 дена стимулација 3 ехо-13 фоликула е2 1978. Ми дадоа уште еден ден стимулација тоа ми доаѓаше 11 ден да се стимулирам но овој пат 2 прашоци во една вода фостимон. Следен ден стоп инекција мускулно. Следен пауза од се, нареден пункција, 8ј.клетки од кои 5 се оплодија. Вторник имам трансфер на 2 ембриона. Се надевам дека убаво го објаснив мојот долг протокол. 20 естрофема 32 фостимона 1 стоп инекција
Ви благодарам многу за вашиот одговор. Јас ке имам консултација на 4 мај, ќе видиме што ќе каже лекарот. Мене сè ми изгледа комплицирано. Морам да одам приватно, не сум државјанин на Македонија.Ти посакувам многу срека, да ти успе од прв пат.
Можам да ја замислам среќата што го испочнува денес вашиот дом! И ние се радуваме со тебе! Честитки и лесна бременост! Да дочекаме и ние вакви утра
Ајде ајдееее..почна периодот на цртички и високи бети... Браво девојче,со лесно,честитки од срце❤❤❤ П.с во колку саат стана да го направиш тестот ? Хахахааа од возбуда си станала рано..
Cestitkii gledas samo pozitivno i pozitvni testovi togas ke izleguvaat bash me izraduva so lesno ...a koga ke pravis preku krv?
ќе биде кога тогаш, мора да биде! <3 Земи си одмор, дополни документи за втор ваучер да не си на приватен трансфер, направи план за додатни испитивања и со нови сили наредно
Ako si mazena za Makedonec ili ako imas drzavno zdravstveno osigurivanje mislam deka ti sleduva vaucer za In Vitro. Proveri si.