Фала ти мила, јас посакувам да сум позитивец, ама некако не ми оди. Се трудам, читам книги, серии, ама пак ме убива мозоков. Ти посакувам така да продолжиш со позитивна енергија.
Девојки хелп,золва ми пред три и пол недели поднесе за ваучер за второ дете,нормално на телефон мадамите од фонд не можеме да ги добиеме,и им препорачав да одат до кај мајка тереза ,таму им рекле се уште не се донесени од фондот вашите документи,замислете каков лавиринт е ова.Некоја некаков совет ако може?
Јас чекав 2 месеци ваучер и моите документи патуваа. Почесто прашувајте во ФЗО кај мајка тереза. Ова беше 2019, вајда поажурни се сега
А бидејќи уште одма ти кажале супер квалитет, воопшто не се грижи. Јас од 11јк, 6 се оплодија, 1 ми вратија, 4 замрзнав и 1 не успеа. Моите се на 4ден замрзнати со статус морула. Читав искуства, веќе и на 4 ден има многу голем успех, а и на 2 ден бластомери, мојата снаа и другарка останаа бремени од замрзнати на 2 ден и супер бременост имаа. Ти посакувам многууууу среќаааа
Баш ми е жал ,како нема плод повторно е вонматерично или не продолжил да се развива?Според тестот и бетата сепак нешто имало?Имаш испитано мутации и тромбофилија?Примаше клексани?
Миличка, знам колку ти е тешко. Истата мака ја поминав и јас , но исплачи се и продолжуваме понатака. Ти посакувам, да се исчистиш природно. Јас се исчистив со цитотек. Ако треба, да се исчистиш до апчиња искрено очекувај да имаш болки и обилни крварења. Болките ги имаш само денот кога ќе треба да се напиеш од апчињава, а краварењето продолжува неколку денови. Со лесно само! Ако ти интересира нешто слободно пиши.
Mislam deka tie gluposti samo kaj nas gi ima, 1 minuta posle transfer me stanaa, ne posedov na stolot a ne pa da lezam, sama si se simnav od vtor kat peshki ni stolce ni kolichka, si vlegov vo taxi se klackav 20km do doma, posle 2 dena si ja krenav pravosmukalkata i si iscistiv po doma, od utredenta veke odev po 2km do prodavnica i nazad, kleknuvav, stanuvav i eve se si e ok, vo Makedonija od shto mi nabivaa strav da lezam, da ne krevam tesko, da se ponasham kako invalid, 2 ivf gi ,,kvacev,, i ne uspeav. Moj sovet, odnesuvajte se normalno za da bide normalno!
Јас се од горе наведеното правев. Телото и мозокот нека ти бидат двигатели, се што чувствуваш дека можеш да правиш, а не ти причинува никаков замор, прави го слободно.
Јас два пати чекав по 40 дена. За оваа работа и целиот ИВФ процес, треба трпение и сталоженост. Искрено не знам зошто се јавувате по 200 пати во фонд и само прашувате, што е наше ќе си дојде. Никој не останал без одговор. Додека чекаат ваучер нека се опуштат и нека не си прават дополнителни стресови во глава. Нека ги чуваат за бебето стресовите сме чекале толку, сега за плус/минус 10 дена. Во еден ден може да ги донесат, прегледаат и пројдат на комисија. Нема правила кај нас. Опуштено и со среќа.
Fala ti mila. Jas ziveam vo Svajcarija, ali postapkava tuka mi bese zapocnata i sega sum tuka. Koga se slusnav denes so mojot doktor vo Svajcarija mi vika kakvo lezenje, nemas cirkulacija i aplus stres golem. Odma da si stanala i da se prosetas. Fala ti od srce, ti posakuvam se najdobro
Ete isto kako mene, toa mislam deka samo nas vo Makedonija taka ne zalegnuvaat kako invalidi, da ne ispadne slucajno, mislam kakva glupost, lezev 2h vo New Born prviot pat pa ednoto zavrsi vanmatericno drugoto izgubi srceva akcija, nikakvo lezenje ne treba, normalno ne treba ni preteruvanje no normalno odnesuvanje kako sekoj den taka i togas, toa e moe mislenje i iskustvo.