Епа јас само од кај Зека (овие) зимам..и не само лекови за ивф туку за други работи.Секогаш ми носат до Скопје,или ке пратат по некој па се договараме од каде да ги подигнеме,или на граница на меѓузона..послесен пат се најдовме на безинска кај качанички пат..
Ете бидна и мојот трансфер, ставивме едно, две ќе замрзнеме бидејќи Лазаревски рече дека се со врв квалитет само 3 од 5. Останатите 2 рече дека се послаби и да не ги замрзнуваме.
Odlicna odluka!!! Mislev da vi pisam da odite so edno no nesakav da vi vlijaam psihicki i da me napadnat ostanatite clenki, vo 3 top drzavi bev na konsultacii vo site 3 mi rekoa posle 38 godini so 2 embriona da se odi, prethodno NIKAKO 2, samo 1 i se taka dodeka ne se uspee, bliznaci i prirodno da ostanes so dve pa e rizik i tesko a ne vaka koga imame problem i koga sme so ivf, jas mislam deka najdobro od se shto se slucilo denes e deka vratile samo 1 embrion i deka za 15 dena ke vidite 2 crtki najubavi na svet! Sigurna sum! Samo opusteno i normalno so Gospod napred!
Istoto i mene mi go sovetuvaa i tuka vo Makedonija i vo stranstvo. Taka i mi se zamrznati, po edno. Ama jas sum so konizacija i sum 37 god. Vi posakuvam srekja
Здраво девојки. Собирам документи за ваучер па ме интересира каде правите 3Д ехо и дали има врска после кој ден од циклус се прави ? Матичната моја не прави а сестрите ме откачија во гужва биле...
И по трансферот само едно ме мачи, од прогестеронска поддршка само утрогестан 2×400, аспирин 1, естрофем 2 × 2г, декортин 1 на ден, плус сите витамини. Пролутекс примав само вчера пред трансфер. По што заклучуваат колку прогедтерон треба да примаме, по дебелина на ендометроум, бидејќи не ми мереа прогестерон.
Јас го правам кај мојот инвитро доктор, тој дава убав опис за состојбата на матката и јајниците, тоа и што го бараат од фондот. Мојата матична тоа не знае да го направи, не вади убави слики од матката и некако застарено изгледа. Иако е поскапо оди си на приватно, нека ти направат убаво ехо со слики и опис. Инаку се прави од 19-21 ден од циклус
Со лесно мила, за две недели да се израдуваш! Мислам дека супер си покриена со терапија, не се оптеретувај со тоа, уживај максимално
Vi blagodaram, celata srekja i vam vi ja posakuvam, neznam do kade ste dojdeni no ovaa godina da vi se napolnat racinjata so eden nov zivot, Gospod da e so vas i da ve usrekji
Јас сум 29 ама исто едно по едно ради конизација и плус абдоминален серклаж ставивме за сигурност, уште да се фати бебко фали