Prolutex nosat li? Oti tuka e izgor, a jas ke se utepam od primanje. Ama pa maz mi vika kakvi apcinja i lekovi od Kosovo I mene ne mi merea progesteron vo sistina isto. Pred transfer i posle tramsfer bev sum so 3x200 utrogestan i 1 prolutex, plus kleksan i kardiopirin i folna metyl radi mutacii. I mene toa mi bese cudno. Estrofem ne mi dade, rece top e ensometriumot, trosloen. Ajde so gospod napred Jas nemam uste abdominalen cirklas, mi rekoa ako se fati cirklas. A sum citala za toj abdominalen, deka se pravi pred transfer, koe vreme ne znam
Во ремедика кај Димитров, а и не многу доктори го прават овој зафат, мислам тој и во плодност за др место незнам. Поздрав
Лековите од Косово се потполно безбедни не само за ивф туку и за целокупното општо здравје.... Скоро сите приватни аптеки во Тетово и Гостивар,па и нашиве во Скопје се снабдуваат со лекови од таму..Поевтини се навистина дури и до 50%,но не значи тоа дека квалитетот не е ист со лековите кои ги инаме тука. Оние што јас сум ги земала а тоа се Цетротиде инекции, Овитрел ,Ксарелто таблети и др. се со навистина пониски цени,а веќе испробани и еве живи сме и здрави,и ништо не ни фали... Претежно,потеклото им е од Турција. Ги споредував со исти лекови и инекции од тука,идентични се . Познавам другарка која земаше од таму и Гонал Ф инекции и уште нешто и немаше никакви последици од истите. За Пролутекс и јас прашав,зошто го примав до 7+ недела, го немаат таму.
Навистина? Баш од кај Зека ги зема? Јас кога барав Октомври лани ,немаше... Кај нас се по 460-500 ден една, а кај нив видиш за 100 и кусур денари поевтини.. На 40+ примени инекции богами има разлика...
Девојки, како е можно оваа, јас секој ден проверувам за Кариотип термин и до сабајле немаше ништо освен 7.мај зафатен, сега гледам уште три термини плус зафатени, а слободни термини не се пуштени денеска до 12 h? Се чувствувам збунето, од март чекам.
Zdr devojki po transfer na 8 miot den mi se pojavi rozevkasto krvarenje, po konsultacija mi rekoa ako prodolzi krvarenjeto da go prekinam aspirinot, i da pocnam plus so prolutex. Iskustvo da ne ima nekoj ili sovet
@Blondie715 може не се зазбравме, само утрогестан користам по трансфер, пролутех само една вчера и толку. Затоа викам да не е малку.
Едно ама вредно✊ Стискам палци за висока бета... Сега уживај,одмарај,релаксирај се и не мисли на симптоми...што е твое,ке си дојде❤❤
Прашував кај Зека, но бидејќи не носеа до граница, во меѓувреме едни пријатели беа во приштина и од таму ми донесоа. Исто, и на двете места беа по 6 евра, а кај нас се 560. Затоа немам контакт од аптеката дека ми ги донесоа, инаку секаде се толку. Еве погоре има бројче од Зека. Да додадам...кринонот беше 2.3 евра но немаше=горе долу како кај нас.
Аааа... извини. Сепак мора да им веруваме на докторите. Ама имаш доволно, 800 примаш прогестерон, не е малку. Јас примам 600 и плус пролутекс. Тука некаде сме да стискаме палци престојниве празници да не израдуваат и двете
И јас 560 во Скопје, а мене сега ми останаа 4 имаат рок, а во аптека тогаш ми рекоа на собна температура, ваљда ништо нема да им биде здравје за наредно ако требаат
Prijatelka moja imase taka, ama samo ednas pri odenje vo toalet i doktorot i kaza deka toa e dobar signal na mozna implantacija, a moze i da e od aspirinot. Kaj drugarka mi ispadna deka e implantacija Misli pozitivno i slusaj doktorite