купив Канестен крем вагинален и во него има 3 апликатори, и со нив супер ми иде таман место има за вагиналетата од утрогестанот иначе рачно тешко иде ставањето
Девојки колку дена останува во телото choriomon5000 (стоп инекцијата) и колку после тоа е сигурно да домашен тест покаже бременост?
Девојки да пријавам јас дека супер помина денес мојата пункција. Извадивме 6 ј.к Сега здравје утре ќе чекаме да известат како ќе се одвива оплодувањето. @zverkica фала за идеата за апликаторите за Утрогестанот ќе прашував бидејќи прв пат сега ќе го користам. Дај боже сите што чекаме сега да си се радуваме за некое време.
Shelf-life на производот е околу 23 часа, но колку ќе се задржи во организмот зависи од примената доза.
Примив choriomon 5000, прошлиот понеделник, трансфер имав после 5 дена во саботата и до денес се 4 дена пост трансфер, вкупно 9 дена од стоп инекцијата
Ако ти се занимава со тестови, направи денес и ќе видиш дали уште има ефект инекцијата. Ако покаже втора цртка, од неа е, затоа што рано е за да биде од ембриончето. Па тестирај додека ја снема. Ама не ти препорачувам ваква занимација од искуство Стрпи се барем до 10 ден од трансфер за тест. Среќно! Чекаме да пријавиш висока бета
Краток протокол се почнува од 2 ри ден со проверка на хормони Е2 задолжително и ЛХ или прогестарон врз основа на вредностите и твојата конкретната состојба се започнува со стимулации вообичаено на 3 ден со што зависи од протоколот, на целосно природен не се прима стимулации евентуално стоп инекција, природен модифициран Летиназол + друго вообичаено 5 дена ама пак во зависност пак од конкретната ситуација а само краток протокол се почнува со стимулации од 3 ден до созревање на ј.к.
Jas na priroden ciklus sega pravev, ama prv transfer mi e i zatoa ne znaev zosto ne mi merat progesteron i estradiol. Osven na 3 ti den od ciklus, estradiol sto merev okolu 30 bese i site drugi hormoni bea vo red. Endometriumot mi rece super ti e. Ama ke kazam, nemam iskustvo i zatoa prasuvam oti gledam na nekoi im merat.
Ова е цена за цели пакувања? пролутекс знам во едно има 7 ком а кринонот не сум сигурна,повеќе се од 7 мислам...
Zenski, B12 mi e 130 a referentnite vrednosti se nad 300. Procitav deka metformimot ja namaluva b12 vo organizmot. Sto mi predlozite sa pjam? Veke dva meseci zemam b12 ama sigurno treba po golema doza
Ми треба мислење да ја решам дилемава. Дали има временско ограничување за постапка за инвитро започната со ваучер? Можеби целата постапка односно процес да трае и повеќе од месец два, три... Имено почнав постапка во крајот на ноември односно тогаш го активирав ваучерот во законски рок помал од 6 месеци. Направив стимулација, пункција и оплодување НО не и трансфер. Затоа што ми беше предложено да одам на колекционирање на ембриони и ПГД испитување во Турција па после тоа трансфер за што си плаќам дополнително приватно. Во моментот сум сеуште во процес на колекционирање на ембриони. Прашањето е дали трансферот кој што ќе следи треба да биде опфатен со ваучерот или треба приватно да се плати.?
Многу тешко се наоѓаат клексани... Евентуално да прашаш за со фраксипарини да смениш, пак некако тие се наоѓаат по аптекиве.
Мила јас денес во неколку аптеки поминав никаде не најдов, на крајот докторот ми ги замени со фраксипарин, ги земав од аптеката на битпазар.
Здраво феминки, многу сум среќна што го најдов форумот бидејќи и јас се спремам за ин витро веќе некое време. Ќе биде со донирани јајни клетки, па денес докторот ми кажа да почнам со естрофем од прв ден циклус и да земам аспирин. Но, не сватив дали аспиринот да го почнам сега веднаш или заедно со естрофемот од прв ден циклус. Ве молам ако некоја има вакво искуство да ми каже.
Фала ви девојки, јас имам 9 инекции останато од клексани па нив ќе ги искористам, а после ќе прашам да ми заменат со фраксипарин. Веќе неколку месеци немало, така ми рекоа