Пред постапката, да. И јас пиев. ама после не како редовна терапија. Во ремедика скоро на секој му даваат
tato Sega me pomasira malku AMA Pak ne e to to..a nesakam da pijam tableta..a veke nekolku Dena me boli..bas ke probam so mg . Vi blagodaram milicki
мене кога ме болеше од сите тие фостимони ,суперфакти уствари од него ми била болката ,јас бев на масажа и аналгинче ,пробај ако нејкеш апче со масажа ама убаво пола саат да те масира некој што знае .
Se mozam da razberam?samo edno ne.Koga odev vo bitola gi kudese sute doktori.Toj taka toj onaka.Toj razbiral drugiot nerazbiral.A toj gospodinot prekrasen dr nema so.A sega kaj so odam prekrasen pred se covek,a posle doktor.Dostinex mi dade preventivno radi prethodnite pati so imav 8000estradiol I da ne dobijam pak hiperstimulacija.E sega kade davaat a kade ne moe mislenje e deka e do doktorot a ne do bolnicata.Jas sega malku predaleku zaminav so muabetov ama ete...
Колку и да е персонализиран односот, имаат горе-доле клиниките (па и докторите) соодветна пракса која е базирана на нивното искуство.
Можеби треба да го даваат ,можеби да пиев немаше да добијам хипер.шо знам се е можно но кој да знае точно
Praksa da dobies tri pati hiperstimulacija,I da ne ti obrne nikakvo vnimanie ne e bas praksa.Edno in vitro da sw desi ete,vtoro pak isto,I treto pak.2ipol god se vleces kaj nego se na privatno I za na kraj da odis vo druga bolnica I da ti kazat deka imas policisticni jajnici.Da vrodi plod ama ne vrodi.Neli ne e se i do nego ama pred se odnosot.Abe aj...ke mu....takvio doktor bezobrazna sum haha
миличка пиев во текот на процесот додека ставав стимулациии фостимони и суперфакт и пред пункција 2 дена цело рокнав така док.ми рече и после пункција не сум пиела до вчера пак и денес по едно
Mene vo listata od punkcija mi imase piseno 8 dena 2×1/2.I taka piev.Se zbuniv pa se javiv na dr I mi objasni oti ne e samo za prolactin.
Ke napisam I toa so golemi bukvi PLODNOST.Ne sekoe in vitro e neuspesno neli,kako e Gospod nikoj ne e ama jas sum potresena
Не зборам за твојот доктор, воопшто само. Секој доктор има свој пристап, кој си го изградил на база на искуство. Еве Лазаревски конкретно (по мене) е конзервативен, сака што е можно поприродно да биде. Ивановски малку повеќе шара. Петановски по дифолт сите ги праќа на имунолошки испиувања кај кочо, користи агонисти и антагонисти во протоколот и дава достинекс. Секој со својата пракса.
Srekna sum so me isprati.Taka otkriv insulinska rezistencija,anticardiolipinski antitela pozitivni,ostetena dna,nizok vit d I neznam veke so I jas.A so godini samo tupkav u mesto I samo parite ni gi jadea
dajboze od srce ti posakuvam ovojpat da uspees i sto ke fo dobies bebusot ke zaboravis barem na del od preziveaniot kosmar
Има неколку работи кои јас ги закличив за себе. Кога ќе доживееш неуспех, бараш одговори. Не секогаш има точни одговори во оваа работа. Сите доктори работат на база на претпоставка - да имаше точен одговор, ќе имаше брзо решение. Нема точна поврзаност на овие испитувања кои си ги правела со проблемот забременување. Вит Д исто - има контраверзни мислења за него. Ова сето е супер сложено за да така лесно се одгатне. Нема ни терапија за овие работи - се е на база на витамини, имуностимуланси и сл. Претпоставка. Да се вратам назад - по неуспех, бараме одговори. Некој ни е крив, а некој треба да ни даде одговор. Ние сме со мисла дека докторот згрешил. Секој кој ќе ни ја потврди оваа теза ни станува сојузник и имаме тенденција да му веруваме. Бар кај мене беше вака. Мене Петановски ми даде 300 работи да испитам, згора на се и лапаро да правам. Некогаш се случуваат работи надвор од моќта на докторот. Не го правдам арогантиот и игнорантскиот однос. Пристапот, вниманието, посветеноста, ќе вродат со плод.
Taka e.Potpolno se slozuvam so tebe.Bar nesto odgatnav.Od juni sum na rezim na ishrana I na terapija.Pravev kontrola se e podobreno.Mozebi ne e do ova no ete ke se tesis sam sebe,mozebi bilo do ova,mozebi ovoj pat ke zavrsi dobro.Neuspesno se,tebe svetot ti e srusen,namesto dvq zbora ko dr da ti kaze,da te potkrene toj ke sw fali so samari oti ne uspealo