Kariotip osven na Gak se pravi I vo Sistina I e okolu 7000 denari a za ova ako na transfuziologija nemas odi vo many a na imunologija ima termini mozes I tamu da ispitas I steceni I vrodeni trombofilii vo many samo vrodeni.
Mislam deka moze, sekoj lek ima uste 3-6 meseci rok da se koristi posle toa, no sepak prasaj si go doktorot, jas sum koristela, sum zboruvala i so farmacevt za toa mi rekol deka moze da se koristi i posle 2-3 meseci od rokot.
Го испитав на клиничка биохемија. Си платив 600 мкд затоа што немав упат. Мислам дека упат треба од специјалист.
I jas ne sum od skoplje za manu moze da ti dade upat ginekolog a za imunologija opst maticen lekar prvo ides kaj sto e fakultetot kaj Prof Petlickovski I toj ke pise sto da se ispita i labaratorija e vo bordo zgrada karsi infektivna klinika a za transfuziologija ako sakas isto opst maticen dava za kai odredeni doktor ke kazes kaj koj sakas I posle toj kazuva za trombofilija sto da ispitas maticnite ginekolozi na transfuziologija mnozat da dadat upat samo za hemostaza ne I za kaj doktor.
Здраво, Пред 4-5 месеци имам испитао хормони,пролактинот ми беше малку покачен,од тогаш до сега примам 1 неделно терапија.Треба да е до 24.30 с ѓене ми е 27.04 Дали ке ми го примат во фондот,сега верувам дека е намален после толку долга терапија? Исто и седиментацијата ми е 21?
Во ред, нема проблем. Јас искрено незнаев, два пати правев кога имав време, не ми направија проблем. Сега баш кога правев 4д беше на денот на овулација, докторот не ми спомна дека неможело и затоа ја мислев дека нема проблем никаков. Фала ти што ми кажа
Mene me vratija za candida na pap test, a na mikrobioloskiot koj bese so ponov datum nemav nisto. Znam sto ne gi vratile za istoto. Jas aplicirav vo 2019. Ti posakuvam srekja
Колку само чудно, мене баш во Плодност никогаш не ми проверија прогестерон на денот на трансфер, а сите други работи биле добри и докторот се чудеше зошто не се имплантира, а ендометриум добар, реагирав супер на терапија, клеткките сите зрели и ништо, дури и ембрионите добри, се развивале баш како што требаше и ете..Два пати ништо. Можно е да не било ни до тоа, да не грешам, ама сепак ете не е лошо запазување за ова анализа на денот. Нека ти е со лесно и со среќа до крајот!
А ако се случи да е фатен термин само за еден партнер, дали е можно уз него и другиот да се испита бидејќи ни се потребни од двајцата анализите? Има ли некој такво искуство?
Фала друшке,дај боже трета среќичка да ти биде успешно.За следен каде и да правиш побарај си сама ако не ти предложат.Јас затоа многу пати имам пишано на темата за најдобра клиника и доктор за инвитро дека не може да се генерализира,бидејќи сите имаме ралично искуство.Ама совет што секогаш го давам е ако почнеш да ја губиш довербата кај докторот тогаш е време за промена.Јас најголем дел од испитувањата ги дознав од форумов и премногу сум благодарнс.Дај боже сите што сте тука оваа 2021 да ви биде најсреќна,имајте верба и надеж господ сите ќе не награди за нашиот труд и овие тешки борби што ги водиме.Се молам секоја вечер секој кој го оди овој трнлив пат да биде благословен
Друшке не мора да значи дека кај секој неуспешен трансфер баш нивото на прогестеронот е пресуден но сепак се препорачува да се измери можеби баш тој дел од сложувалката фали за да биде целосна.Инаку јас два пати имав трансфер со по две бластоцисти а третиот беше само едно јуначе што значи ни бројот на ембриони кои ќе се трансферираат не е пресуден туку доволен е само еден јунак.Биди со позитивни мисли и не губи надеж,едно совршено сонце те чека на овој тежок пат само трпеливо чекај да дојде време да ти подаде рака.Ти посакувам цела среќа на овој свет
Fala ti hrabra duso, jas mnogu ne sum se zamarala, sum prepustala na doktorite, ali sega ja gledam vrednosta na forumov, premnogu mi znacite. Dopolnitelno sto ziveam nadvor od MKD i bas nemam vreme mnogu tamu za citanje, rabotam kako luda, sega i se obvinuvam zosto poveke ne sum se rascitala i posvetila vnimanie. Vi blagodaram premnogu. Ti posakuvam ubavi i srekjni trudnicki momenti
Mene na prviot transfer taka isto mi bese. Pa nareden mesec ne ni dobiv, ali togas veke bev otidena Svajcarija, a transferot tuka go pravev. Tamu otidov na doktor kako luda, barav analizi da mi pravat, me pregledaa samo na eho da ne imam nekoja pogolema cista formirana od stimulacijata, srekja nemav i mi rekoa da namalam stres, deka e normalno posle in vitro poremetuvanje i mi dojde za nedela dena. Posle toa mesecite se mi bese najnormalno so ciklusot, cela 2020 godina. Taka da duso moeto iskustvo e toa, sepak konsultiraj si lekar
Благодарам, се надевам дека ќе биде така,верувам! Секако дека неможе, али ете затоа сме тука ние да си споделиме искуства, да си помогнеме и да си олесниме некако. И јас се согласувам со твојот совет, јас е изгубив довербата и си ја сменив клиниката и сега сум презадоволнаа, летам од радост кога ќе помислам дека одам во таа клиника, така од внатре чувствувам. Многу корисни совети дознав баш од форумот и бескрајно сум ви благодарна на сите тука, се молам и јас за сите да успееме ова година!
Во фонд однесе 4д извештај направен на 13-14 ден? Немаше проблем, нели? Во задолжителна документација пишува 4dv ултразвук на кавум утери, но не пишува на кој ден да биде направено.