Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

201 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

100 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

314 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

49 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Si imala sreca jas sekoj den gledame vcera do 12 nemase koga gi pustija koga gi zafatija

На NoraMK му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Kariotip osven na Gak se pravi I vo Sistina I e okolu 7000 denari a za ova ako na transfuziologija nemas odi vo many a na imunologija ima termini mozes I tamu da ispitas I steceni I vrodeni trombofilii vo many samo vrodeni.

3. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Mislam deka moze, sekoj lek ima uste 3-6 meseci rok da se koristi posle toa, no sepak prasaj si go doktorot, jas sum koristela, sum zboruvala i so farmacevt za toa mi rekol deka moze da se koristi i posle 2-3 meseci od rokot.

На tina2018 и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  4. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Го испитав на клиничка биохемија. Си платив 600 мкд затоа што немав упат. Мислам дека упат треба од специјалист.

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    A dali vazi toa i za nas sto ne sme od Skopje?

6. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    14.606
    Мене :) имав ужасни менструални болки цело време и си видов две цртки,ти посакувам исто и тебе :)

На NNA, Klem4e, princessp и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    I jas ne sum od skoplje :) za manu moze da ti dade upat ginekolog a za imunologija opst maticen lekar prvo ides kaj sto e fakultetot kaj Prof Petlickovski I toj ke pise sto da se ispita i labaratorija e vo bordo zgrada karsi infektivna klinika a za transfuziologija ako sakas isto opst maticen dava za kai odredeni doktor ke kazes kaj koj sakas I posle toj kazuva za trombofilija sto da ispitas maticnite ginekolozi na transfuziologija mnozat da dadat upat samo za hemostaza ne I za kaj doktor.

8. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Ima termini za kariotip pobrzajte za 14 maj samo sto gi pustija peed 10 min

9. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    589
    Фала мила, баш сега го прашав и докторот, рече дека може :hug:

На Sienna_MK и Bebe2021 им се допаѓа ова.
  10. Grateful

Grateful Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    544
    Здраво,
    Пред 4-5 месеци имам испитао хормони,пролактинот ми беше малку покачен,од тогаш до сега примам 1 неделно терапија.Треба да е до 24.30 с ѓене ми е 27.04 Дали ке ми го примат во фондот,сега верувам дека е намален после толку долга терапија? Исто и седиментацијата ми е 21?

11. NoraMK

NoraMK Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2020
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.649
    Во ред, нема проблем.
    Јас искрено незнаев, два пати правев кога имав време, не ми направија проблем. Сега баш кога правев 4д беше на денот на овулација, докторот не ми спомна дека неможело и затоа ја мислев дека нема проблем никаков. Фала ти што ми кажа :)

На Stressed Out и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  12. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Mene me vratija za candida na pap test, a na mikrobioloskiot koj bese so ponov datum nemav nisto. Znam sto ne gi vratile za istoto. Jas aplicirav vo 2019. Ti posakuvam srekja :)

13. NoraMK

NoraMK Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2020
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.649
    Колку само чудно, мене баш во Плодност никогаш не ми проверија прогестерон на денот на трансфер, а сите други работи биле добри и докторот се чудеше зошто не се имплантира, а ендометриум добар, реагирав супер на терапија, клеткките сите зрели и ништо, дури и ембрионите добри, се развивале баш како што требаше и ете..Два пати ништо.
    Можно е да не било ни до тоа, да не грешам, ама сепак ете не е лошо запазување за ова анализа на денот.
    Нека ти е со лесно и со среќа до крајот!:l:

Последна измена: 22 април 2021
  14. NoraMK

NoraMK Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2020
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.649
    А ако се случи да е фатен термин само за еден партнер, дали е можно уз него и другиот да се испита бидејќи ни се потребни од двајцата анализите?
    Има ли некој такво искуство?

15. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Фала друшке,дај боже трета среќичка да ти биде успешно.За следен каде и да правиш побарај си сама ако не ти предложат.Јас затоа многу пати имам пишано на темата за најдобра клиника и доктор за инвитро дека не може да се генерализира,бидејќи сите имаме ралично искуство.Ама совет што секогаш го давам е ако почнеш да ја губиш довербата кај докторот тогаш е време за промена.Јас најголем дел од испитувањата ги дознав од форумов и премногу сум благодарнс.Дај боже сите што сте тука оваа 2021 да ви биде најсреќна,имајте верба и надеж господ сите ќе не награди за нашиот труд и овие тешки борби што ги водиме.Се молам секоја вечер секој кој го оди овој трнлив пат да биде благословен :hug::l:

На Alex*, gordence*, JanaDarling и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Друшке не мора да значи дека кај секој неуспешен трансфер баш нивото на прогестеронот е пресуден но сепак се препорачува да се измери можеби баш тој дел од сложувалката фали за да биде целосна.Инаку јас два пати имав трансфер со по две бластоцисти а третиот беше само едно јуначе што значи ни бројот на ембриони кои ќе се трансферираат не е пресуден туку доволен е само еден јунак.Биди со позитивни мисли и не губи надеж,едно совршено сонце те чека на овој тежок пат само трпеливо чекај да дојде време да ти подаде рака.Ти посакувам цела среќа на овој свет:hug:

На NNA, princessp, MarijaMi90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Fala ti hrabra duso, jas mnogu ne sum se zamarala, sum prepustala na doktorite, ali sega ja gledam vrednosta na forumov, premnogu mi znacite. Dopolnitelno sto ziveam nadvor od MKD i bas nemam vreme mnogu tamu za citanje, rabotam kako luda, sega i se obvinuvam zosto poveke ne sum se rascitala i posvetila vnimanie. Vi blagodaram premnogu. Ti posakuvam ubavi i srekjni trudnicki momenti :hug::l:

18. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Mene na prviot transfer taka isto mi bese. Pa nareden mesec ne ni dobiv, ali togas veke bev otidena Svajcarija, a transferot tuka go pravev. Tamu otidov na doktor kako luda, barav analizi da mi pravat, me pregledaa samo na eho da ne imam nekoja pogolema cista formirana od stimulacijata, srekja nemav i mi rekoa da namalam stres, deka e normalno posle in vitro poremetuvanje i mi dojde za nedela dena. Posle toa mesecite se mi bese najnormalno so ciklusot, cela 2020 godina. Taka da duso moeto iskustvo e toa, sepak konsultiraj si lekar:l::hug:

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  19. NoraMK

NoraMK Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2020
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.649
    Благодарам, се надевам дека ќе биде така,верувам! Секако дека неможе, али ете затоа сме тука ние да си споделиме искуства, да си помогнеме и да си олесниме некако. И јас се согласувам со твојот совет, јас е изгубив довербата и си ја сменив клиниката и сега сум презадоволнаа, летам од радост кога ќе помислам дека одам во таа клиника, така од внатре чувствувам.
    Многу корисни совети дознав баш од форумот и бескрајно сум ви благодарна на сите тука, се молам и јас за сите да успееме ова година!:l::l::l:

На Дани.СС, Stressed Out и tina2018 им се допаѓа ова.
  20. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.161
    Допаѓања:
    4.614
    Во фонд однесе 4д извештај направен на 13-14 ден? Немаше проблем, нели?

Во задолжителна документација пишува 4dv ултразвук на кавум утери, но не пишува на кој ден да биде направено.

Последна измена: 22 април 2021
    На NoraMK му/ѝ се допаѓа ова.