У паника суѓ целата имав еден ваков тест ама ваљда евапорациска беше, па ми е страв да се радувам Фала ти на поддршката
Честитикииии Кој ден може да се направи ваков тест? Може ќе ми се смеете, јас никогаш во живот не сум правела ваков тест
Здраво Ми треба помош,ако знае некоја да ми каже дали до овие резултати ке ме вратат за ваучер ? и плус пролактинот ѓи е покачен 27.
Здр девојки Вчера конечно бев да иститам и бета , 1370 испадна на 15 ден од трансфер но и покачени д-димери имав па ке треба неделава да се боцкам со фраксипарин 0,4 ,па наредна нед пак на контрола и на ехо
Super beta. Top e brojkata. Pisi kolku ti se ddimeri. Nekoja strana nanazad kje procitas deka po novo se dava 0.4 kleksan ili 0.6 fraksiparin. Ova e od dr Jane Angelovski transfuziologot. Taka da.vidi spored ddimerite dali ne ti freba 0.6 fraxiparin i plus da ne treba aspirin protect 100 edno na den.
1730 ми беа д-димерите. Имам прочитано за тоа ама што знам мене др. Ми даде од 0.4 и плус аспирин си продолжив да пијам секое сабајле
Природно сум останала, чекајќи го др. Митко да се врати на работа, Сакав овој циклус да почнам инвитро, си испитав се што ми треба и гледам ми доцни
Леле ама ми е мило кога ќе прочитам ваква вест, особено поради фактот што никогаш не престанав и сама да верувам дека и кај мене има можност за спонтана бременост и покрај сите дијагнози и препреки што ги имам. Со лесно нека ти е. Која беше индикацијата да правите ин витро?
Здраво девојки. Може ли да ми предложите каде да закажам консултација за ИВФ во Скопје. Имаме koнсултација 4 мај, кај д-р. Трајковски. Доaѓам само за тој ден од Косово, сакам да заказем и во други клинике на тој ден. Да не патувам постојано.
Jas bi ti predlozhila da ne zakazes konsultacii so nekolku doktori vo isto vreme. Dr Trajkovski e eden od najdobrite i mnogu pofalbi ima ovde. Probaj prvo samo so nego, ako vidis deka nemas dobra komunikacija baraj drug.
Cestitki I so lesno ponatamu so zamrznati bese Ili normalen transfer vo koja klinika si ? Inaku jani mnogu ne objasnuva no mene internist vo zan mitrev jas Bev za dopleri I eho mi kaza za fraksiparinot deka treba 0.6 a kleksanot 0.4 takov e soodnosot e sea ako e kilazata nad 75 kg togas I kleksanot e 0.6 doza.toa pr vo Sistina lazarevski ne mi objasnuvase ama taka napisa dokolku ne najdam kleksan 0.4 da zemam fraksiparin 0.6