Кај мм беше слаб спермограмот, немаме некоја индикација за инвитро, освен спермограм. 2 години обиди и ни предложија инсеминации или инвитро. Јас за инвитро се решив
Bas mi e milo sto si spontano ostanata. Ima poveke primeri koi koga ke se opustat taka, pred in vitro ke ostanat Jas mislev so transfer ste, pa ne znaev koj den posle transfer moze da se pravi takov test. So srekja duso
Честитки девојки, да си имате лесна бременост и преубав период што ви претстои припремајќи се да станете мамички
Се извинувам вака што прашувам, али колку слаб спермограм, која дијагноза? И кај нас е слаб, али постои шанса и за природно, така ни рече докторот, па ме интересира. Со среќа нека ти е и со лесно до крајот, многу се радувам кога читам вакви приказни!
Не знам за фондот, но најдобронамерно би ти препорачала диета без благо и леб и особено без мрсна и пржена храна.
Koj doktor ti gi dade - maticen, ivf ili transfuziolog. Nemoj da.se plasis no ova e dosta.visoko za tolku rana bremenost. Najverojatno bile visoki i vo start. Ako zemas estrofem se.kacuvaat, od lekovite za stimulavija se kacuvaat. Isto mnogu vazno - vo koja labaratorija gi meris. Spored mene transfuziologija na klinika i vo 8 septemvri e mnogu precizni zosto samo toa pravat. Vo ponedelnik nautro dr Angelovski e vo ordinacija na transfuziologija. Ako ne si go konsultirala pobaraj go moze i so orioriteten uput. I prodolzi so terapijata. Inace aspirinot ne pomaga za ddimeri neznam kolku. No i pomaga na matkata da ima povekje krvotok. I dvizenjeto i pomaga taka da napravi si usluga i vikendov prosetaj nekade na ravno bez napor relaksirano - na primer park ili kej. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/ar... pregnant women, the following,2.64-6.56 g/L;
Па штом си во Скопје можеш да закажеш консултација и кај некој од докториве во Систина и Ремедика, зашто да не кога веќе доаѓаш специјално за тоа а ќе имаш со тебе резултати.Јави се и во двете клиники и провери кај кој доктор можеш да закажеш за тој ден,кај некои доктори се чека повеќе може и да не можат да закажат
Jas posle edno in vitro imam postojano d-dimeri okolu granica, slucajno proveriv posle in vitroto vo Zan Mitrev. Mozam da ti gi preporacam i jas deka transfuziologot im e top. Inaku bez griza, mislam deka od hormonite ti e, dobro e sto si pokriena so terapija i sto odma ti gi proverile d-dimerite. Da si znaeme i nie posle test, da se proverime sto sme bile pod hormonska terapija. Mene taa preporaka mi ja dadoa. Ti posakuvam lesna bremenost
Јас ги проверив непосредно пред пункцика, односно сред стимулација и беа 250. Ако бидне може пак ќе треба да ги проверувам.
Ние инавме дијагноза тератозоосоермија со 5% нормална морфологија, и нас исто ни кажаа дека може природно , ама бидејки година дена немаше резултат се решивме да превземеме било што. Во меѓувреме се подобри и спермограмот, нормозооспермиа има на последна контрола. Па пробувавме така уште 3 месеци и се договоривме за нареден инвитро
Многу убавооо! Земаше ли некои додатни суплементи за да се подобри или апчиња? Фала ти за одговорот и со среќа нека ти е уште еднаш!
Prasaj si doktor, mene mi bea 514 i porano me uklucija na kleksan, a kardiopirin godina dena go nemam prekinato. Ama jas sum so mutacii, homozigot, mislam deka toa mnogu vlijae
Спермотренд, Антоксантин (BioAstin), цинк, В-комплекс, Д, омега-3, Q10, јаткасти плодови, храна со што помалку јаглехидрати.
Дада земаше прво трибестан, цинк, селен, б12 и витамин ц. Ова неколку месеци, потоа сменивме профертил и теибестан, матичен млеч, скроз смени начин на живот, престана со пушење, почнавме ептен здрава исхрана и вежбање. Фала многу, да се враќа дупло кај вас јас чекам резултати бхцг бета хцг 76. Добро е??