Оваа бета значи дека си трудна. И добра е бројката. Само нека продолжи да расте. И не мисли многу на бројката. Од се што имам читано, а се изначитав тоа е само бројка. Најважно е да расте, во 6 недела да се види ембрионот на ехо и околу 8 недела срцева акција. Ти посакувам многу успех и среќа.
бета хцг 76. Добро е??[/QUOTE] @spasovskam Кој ден од трансфер? Не е многу висока, но важно е да се дуплира. Верувам дека ќе ја повториш за 2-3 дена.
Се согласувам. Немам некој посебен доказ за ова, освен што имам другарка што го спушти за 3 недели 10тина единици без терапија. Имаше откажано леб, благо, млечни производи освен јогурт и кефир. Претходно кога и да мереше беше над 20, ама не мн висок, а после тоа два месеци со ред го мереше и супер беше. Еве уште нешто, ама прашај си и доктор за ова.
Bidejki si spontano ostanata, najdobro e da ti raste, zavisi kolku ti kasni, na kolku dena ti ide ciklus, koga ti se plodni denovi i taka maticniot ke ti kaze za vrednosta. Jas mislam super e za spontano. Ti posakuvam sreka
@spasovskam Кој ден од трансфер? Не е многу висока, но важно е да се дуплира. Верувам дека ќе ја повториш за 2-3 дена.[/QUOTE] Природно сум останата, еден ден доцнење, секако ле проверам пак. Фала ти
Девојки ве молам за совет ,денеска бев за 4 Д ехо за ваучер ги спремам док за ваучер ама ми се појавила циста на десниот јајник др рече дека е чоколадна,ама во извештајот пишува циста на десен јајник без објаснување каква .Дали ќе ми направат проблем во Фондот за ваучер заради неа .Фала ви мн
Природно сум останата, еден ден доцнење, секако ле проверам пак. Фала ти[/QUOTE] Ако е погледнеме статистиката за бета во првата недела на доцнење, треба да биде околу 100,тогаш ова е добро и само нека продолжи сега да се дуплира.
Девојки, колку mcg метил фолат земате тие што сте MTHFR C677t хомозигот ? Јас пред 2 дена дознав дека ја имам оваа мутација, а досега земав само Фемибион1, а во нив има само 200 mcg метилирана.
Јас ја пијам оваа плус бета каротен и витамин ц. Испитав и б12 зошто и тој е поврзан со оваа мутација и ми беше низок. Примив 5 инекции и сега сум на апчиња. Ама и витамини да пиеш мораш да се консултираш со доктор.
Јас ја имам таа мутација, ама хетерозигот сум. Пијам метилирана од 1000 , Б12 метилкобаламин исто од 1000(тие што се лижат,подобро се апсорбираат) ама секој втор ден пошто не ми е испитан.Ова ми е препорака од доктор.