Девојки во хистеро немам одговор,па да пишам и тука . На ГАК требаше да се јавам 1 ден од циклус за хистероскопија да ми отворат историја. Но денес сабота се падна 1 ден циклус, не се јавува никој. Имал некој слично искуство? Понеделник 3 ден да се јавам, да не е касно? И кој ден прават хистероскопии од циклус на ГАК? Да си планирам со работа. Thanks
Jas sum homozigot, toa e polosata varijanta od heterozigot, jas pijam 2x2 od 400 mg methyl folat nekolku nedeli pred transfer i posle transfer. A voopsto ne treba da se prekinuvaat, koga nemam tretman pijam 2x1od 400 mg methyl folat. Plus b12 methyl 2x1000mg pred tretman, a 1000 mg postojano. Plus ti treba i bcomplex 3x1. Ova mi e terapija od Petlichkovski od Imunologija.methyl folat zimam od bugarija od 400mg, a gledam sega ima i tuka od 1000 mg. Sega ne znam so dozava tuka kako ke se prilagodime, bidejki tuka ima samo od 1000mg. Treba da go baram Petlichkovski, a on so koronava e full
Биди упорна мора да има дежурни и да кренат,ако си од Ск ако можеш отиди ,за кој ден од циклус прават мислам дека нема правило одма по завршување да прават затоа што ти даваат терапија за да не ти се задебели ендометриумот и зависно кога имаат термин...барем кај мене така требаше да биде,а после си најдов близок доктор ми рече да не ја пијам терапијата и ми направи веднаш по цуклусот(9,10ти) ден додека е сеуште тенок ендометриумот.
Aaaa fala ti mila, ne znaev. Inaku konkretno za ovaa mutacija ima apcinja samo vo Amerika, gi imam zapisano, ali dokumentite mi se vo Svajcarija, ke ti gi kazam, potseti me za nekoja nedela. Jas gi barav, ne mozev da gi najdam vo Evropa, treba nekoj da ni gi donese od Amerika. Ke bideme vo kontakt, soodvetna zamena e ovaa terapija sto ti ja kazav.
Бев денес на втор ден да видиме состојба на јајници и немаше антрални фоликули ни на лев ни на десен јајник знам дека АМХ ми е многу ниско, веќе сигурно под 0.5 ама уште имам како саат точни мензиси и осеќам овулација (болка плус позитивен тест за овулација секој месец). Имал некој ваква ситуација да нема воопшто антрални еден месец па следен да има пак фоликули или успешна процедура?
Метилфолат на NOW, а Б12 метилкобаламин на Natural factors ама си ги нарачав од IHerb...Кај нас се прескапи...
Хахах..даа,имаат доста висок рејтинг и позитивен фидбек и најголем број нарачки... А башка голем дел од Натурал факторс витамините и суплементите се со shipping saver
Jas gi koristam ovie heterozygote na mthfr I Mtrr a homozigot na pai, skoro godina dena I sega merev b.12 I folna I mi se nad granica mislam 650 bese b12 I toa gi delam na pola.
Ваучер дали некоја има аплицирано почеток на април и дали сте добиле ? Да знам дали да ги барам од понеделник
Золва ми , вчера вече 4 недели што има поднесено,биле до кај фондот кај Мајка тереза сеуште не се однесени таму од фондот во Центар што е .Звонеле еден ден ама не се јавува никој,и сеуште чекаат.
Е поубава вест од оваа не може, ме израдува ептен, лесна бременост да си имаш и побрзо кај сите нас да се враќа!