Da za eden e tolku ako nekoj pravi invitro tamu odnosno e pacienti ima sansi za poust okolu 5500 mislam mi kazaa, jas pisav pred nekoj den deka imase termini za 14 na Gak posto odma se razvrtev telefoni po maticnite da ni zakazat na mene I soprugot posle 4 meseci sekojdnevno sledenje na termini.moras sam da si brkas rabota na ginekolog mu kazav me zapisa sestrata isti ko da ne sum kazala jas sledev I koga vidov ima vrtev da mi zakaze
Mesecov 3-4 pati imaa komisija. Ako ste odnele direktno vo arhiva kaj Majka Tereza bi trebalo da ima veke odgovor. Ali posto gi prakjaat vaucherite po posta moze zatoa kasnat
Лелелееееее честитки. Тоа е тоа внатрешно гласче кое може се да промени Да си тераме процедурите, ама и верба во себеси да си најдеме дека ние заслужуваме да ни се случи нешто убаво, дека сме здрави и дека ќе биде се ок Да не звучам како некој life coach, ама така е бе женски. Се за коешто сум имала силна верба во себе, ми успеало. За ова па отсекогаш како да си мислев дека можно е да си имам мака кога ќе дојде време. Повеќе од што не сум љубител на болници и што знаев колку ќе се грижам за секој преглед. Ама па сиве овие испитувања ме ојачаа малку. Иначе цртичкиве се жар Женииии, вака кај што ве читам дека додека чекате ин витро, се случува природно да забремените, ми иде да се јавам и да закажам постапка Ајде дај боже сите да сме таа среќа Ми фалат некои членки на темава Дај боже сите да ја напуштиме што побрзо, ама барем да пишат дека се добри или да дојдат да не изненадат со убава вест Со лесно до крај и тебе и на сите што си видоа две цртички
Девојки дали некоја знае да ми каже дали има шанци овулацијат да ти е од лева страна(а ти да имаш само десна туба другата ми е одстранета) да останеш бремена? Овој месец бев за 4д ехо ми рекоа дека овулацијата ми завршила била на лева страна,кога му кажав на мојот доктор ми рече нема врска..а јас знам дека нема шанци да осанеш бремена кога овулацијата ти е на таа страна кај што ја немаш тубата. Ве молам ако некоја има искуство или знае да ми каже
Na moj termin oblast medicinska genetika klikas na Uk Gak I izleguva termini za kariotip I HPV tipizacija si gledas koga ima slobodni I baras od maticen ginekolog da ti zakaze.Ama zboram da nacekas treba sekoj den da otvaras po nekolku pati oti koga pustat za sat dva toa se se rezervira
И јас мислев така, ама можело. Само шансите секако биле помали, мислам беше околу 10% секој месец кога има таква ситуација, па затоа можеби повеќе време треба. Кој доктор ти го кажа тебе ова? Една девојка на поддршка пиша за ова и баш ме изненади. Со среќа
Фала ти мила ❤️ 4д ехо правев во гак бидјки немаше термин во new born,таму ми кажаа дека ми беше на лева страна овулацијата овој месец,па кога го прашав др трајковски ми рече "аа нема врска" сега не знам дали се секаваше точно на мене,пошто после кога му кажав дека јас сум знаела дека не е така нели само со десна туба сум,ништо не ми кажа пошто бараше некои документи во папката..па така
Неколку доктори ми имаат кажано дека може и другата туба да ја заврши работата, возможно е, само малку е “подалеку” нели, треба подолг пат да помине од таа страна па ваљда за нијанса се помали шансите. Ама возможно е.