Мислам дека кај Лазаревски продолжи @kukla21 извини што одговарам во твое име, се најдов тука во моментот
Ve citam i si mislam sto se me ceka.....Kolku sum isplasena,kolku sum nervozna,nemam spieno neznam kolku noki,kako ke reagiram na hormoni,nekoi nus pojavi ke ima li,ke reagira li mm,ke ima li spermatozoidi za oploduvanje,kako ke bide na rabota,sto ke se sluci.Uf veke poludev.A za dr ne sakam da zboruvam.Jas bev na prvata inseminacija kaj dr vo Sistina,ne site dr se isti,iako se od ista ustanova.Ne znam jas sum zadovolna od Ivanovski,ama licno jas.Se e do Gospod,kako ni e zacrtal taka ke bide.Dzabe ni se kukanja,dzabe ni e baranje greska kaj dr.Na krajot na kraistata se se slucuva so pricina,pricina koja nie nikogas nema da ja razbereme.Sekogas se prasuvam,zosto mene mi se slucuva ova,zosto ne e normalno,zosto i jas da ne mu se raduvam na zivotot,prasanje na koe nikogas nema da dobijam odgovor.Mi preostanuva samo da stegnam zabi,da trpam pritisoci,da trpam maki,ama na krajot na patot koga ke go zgrapcis ona za koe si se borel,za koe si trpel,ona koe daj boze ke izleze od mene a se narekuva ednostavno DETE,e togas, e duri togas mozebi,a mozebi nema i togas da dobijam odgovor na site prasanja,a togas veke nema nitu da mi treba odgovor.Leka nok moe dragi feminki,pred da zaspiete pomolete se na Boga i zablagodarete mu se na ona sto go imame,pa veruvajte ima i poloso.Leka nok Ve sakam site
Mene posle punkcija mi dadoa dabroston 10 dena i posle niv dobiv. Ama sega narednive 2 dobivanja se mi se na 39,40 dena i pak ne znam sto da mislam. I jajnicive nekako razlicno me bolat sega.....aj sea sto da se prai
@Amorce2 е во право . Бев кај Петановски и прво мислев да продолжам таму, ама сфатив како што пишав погоре - во ранливи моменти имаме тенденција да го прифатиме одговорот (докторот) кој ќе ги потврди нашите претпоставки. Искрено не ме бендиса мн Петановски затоа што ме прати на мн приватни испитувања и ми стави во глава дека имам проблеми. Поготово затоа што ми потенцираше на приватно да одам. Боби ми кажа изречито дека нема да се случи втор пат тоа. Така да се надевам до другиот циклус ќе имам ваучер, ако не пак приватно.
Mene dobrestonot mi rekoa da gi pijam posle punkcija. Gi piev 2-3 dena, i koga odlucivme da gi zamrzneme embrionite i da ne se pravi transfer vednas, mi rekoa niv i gelot crinon da gi prekinam. Drugoto i ponatamu go pijam. ama menzis nema....
Женски ај ваше мислење Плодност или Ремедика? читам не толку добри коментари за Плодност па се замислив.А некоја искуство од Димитров Ремедика? откако ќе го добијам ваучерот одприлика колку пати се оди кај докторот до пункција? Ви благодарам за секое ваше мислење
Tvoj izbor srcka.Sekoj ima I dobro iskustvo I loso.Najdobro e da odis I tamu I tamu na razgovor pa da si odlucis.Go zapoznav licno Dimitrov I me bendisa.A do vaucer jas cekav 3 nedeli.I bev 3pati za hormoni i merenje folikuli.Srekno
М Моја пријателка презадоволна е од плодност и од прва успешно инвитро.Заборавив кај кој доктор беше.Секаде им рекоа со тие резултати од спермограм дека нема шанси да успеат,а овде ете од прва.
I moja bratucedka od prva ostana od tamu.So pravese dr I kako neznam.Dva meseci gi vlecese.Na privatno bea.I toa so tezok maski factor.I uspesno.Ama drugi so imaat iskustvo od tamu,I licno jqs koja nema problem i so edna bremenost prirorodno koja zavrsi so spontan,I da dozivees tri pati takvo nesto ko jas toa e iskreno strasno.Kazavme,nemora da znaci dekq kaj site e taka.Ima I uspesno.Koj kade ke si najde lek.
Е точно.Така мислам и јас.Секаде има и успешност и неуспешност и кој какво искуство имал различно ке ти каже.Тој што неуспеал ке рече немој никако таму,а тој што успеал ке ти го препорача може истото место и доктор.