Devojki zdravo Mi ostanaa 10 amp Menopur 75 i 2 cetrotide. Ako mu trebaat na nekoj neka me kontaktira.
Mene mnogu me voznemiruva faktot deka nikogas za ove 2i pol godini ne sum ostanala bremena. Ni biohemiska, ni spontan, nisto. Nemam napraveno testovi pred cuklusi,mnogu retko, ama nekako strav poveke me fakja od faktot deka ne znam dali voopsto mozam da ostanam bremena. Isto se vodam po idiopatski sterilitet,29 godini imam. tri inseminacii neuspesni. Dali ima nekoja kako mene sto mu uspealo posle ivf-ot. Ponekogas anksioznost me fakja od stravot..
Јас. Никогаш не видов позитивен тест 4 години а немавме проблем. Прво ивф биохемиска,второ трансфер со замрзнати па чекам да се породам Ќе успееш како не,тргни ги тие мисли од главата. Јас во јули ќе полнам 36
Здраво женички сегашни и идни мамички ... Јас имав трансфер пред 5 дена , па ме интересираат вашите искуства дали осеќавте нешто после трансфер ? Јас не осеќам ништо освен што ме болат градите али тоа е од прогестеронот ме болеа и предходно..
Nikogas nemam zabremeneto prirodno 10 godini, nemame nikakov problem ni jas ni maz mi, imavme prvo uspesno ivf no izgubivme srceva akcija, vtoro neuspesno i treto pak uspesno daj boze da isterame do kraj. Taka da ne gubi vreme podnesuvaj za vaucer i srekjno!
I jas bev kako tebe, dodeka ne se opustiv. 5inseminacii napraviv, oti ne mozea da mi najdat dijagnoza, ama pustata jas negativna energija pukav. Mislam na takvite kako nas psihata mnogu ni deluva, maticnata mi vika abre ti uste koga pocnuvas, negativna si. Samo pozitivno treba, ima i od inseminacii trudni sto ostanale i spontano otkako ke dobijat vaucer i ke se opustat. Jas napraviv i in vitro, izvadiv 5 embrioni, zamrznav i cekam da vidam denovive sto ke napravam
Mene mi e 12 den i osven menstrualni bolki i gradive od pred nekoj den sto me bolat, drugo nisto. Tahikardija imam, ama toa od panika mi e. Koj znae sto ke bidne
Devojki denes dobiv i trebase na 2 den znavi utre da odam kaj dr. Da pocneme so stimulacia se javuvam dr utre ima slobeden den nema da bide na rabota mi tekoa za vo sreda znaci 3 den, dali ima vrska sto pocnuvam na 3 den so stimulacia na 3 den od menstruacia jas znam deka treba 2 den da se pocne??? Pozz
Jas od prviot den koga pocnav da probuvam za dete, so negativna energija navlegov. Barav rezultat od prviot den, bukfalno od prviot pat koga ne iskoristevme kondomi. Jas utre cekav sto ke se sluci so moeto telo (12 godini vrska so maz mi so zashtita mi bese mnogu cudno da imam odnos bez zashtita ) od koga dobiv, direktno na ginekolog. Ne mu dadov prostor sebe si ni eden mesec da pocekam. I od togas, uuuuste taka si teram. ne sum gorda za toa, ama i jas sum so mislenjeto deka psihata mnogu vlijae, ama jas nemam mokj da go kontroliram toa. Sekoj ginekolog, kaj sto sum bila, mi vikal mnogu imas panika. Dimitrov sega koga bev za inseminacija mi vikase : 'tesko maz ti so tebe" a maz mi isto :"tesko doktorot so tebe" po priroda sum mnogu nezavisna i naucena od mala da gi teram sama moite sobtveni obvrski. Nemam trpenie i baram vednas resenie za sve sto ne mi odi kako sto cekam. Ova rabota e prva vo mojot zivot sto se custvuvam izgubena i nemam voopsto doverba
Znaci kako jas da se citam zenooooo! Jas na psihijatar ednas otidov i mi rece taa strasen perfekcionist si i sakas se da e po tvojot plan. I zosto do sega vo se sum uspeala, ova ne mi odi, me vadi od takt i ne se kontroliram i si nabivam kompleksi Ke treba da se opustime, kako, poim nemam