Исто како јас! Не навлегов до толку со негативна мисла од првиот пат, ама по 6 месеци обиди почнавме со испитувања. Нешто ми кажуваше дека не е во ред. И навистина со машка дијагноза сме и бевме на едно ифв во Март. Од кога почнав со боцкање цело време бев убедена дека нема да биде од 01 пат. И не само што не бидна туку и не дојде до оплодување на ембриони. Толку бев под стрес, пред пункција плачев, после пункција пак. Нон стоп бев со недоверба дека не е нешто како што треба. Мај/ Јуни треба да почнам со долг протокол , односно 2 ивф. И само се молам да не бидам толку под стрес, туку да оставам да течат работите и да го слушам докторот.
faktot deka posle tolku primanje hormoni, ne dobivas rezultat e nepodnesliv navistina. Mnogu mi e zal sto trebase da pominuvas niz toa. Dolgiot protokol sigurno ke ti dade poveke rezultat i ke imas uste poveke sansi sa bremenost. Jas sigurno pred juli/avgust nema ds mozam da pocnam so postapkata. Mi treba uste edna inseminacija sledniot mesec, pa da apliciram za vaucher, pa da dobijam odgovor i posle da pocnam. (Eve, pak sum negativna i ne veruvam deka ke imam uspeh so poslednata iseminacija)
Дечки, едно прашање: кога одите на закажана контрола на Клиника за Ендокринологија, а ви се потребни хормонски резз за споредба - 1) Барате нов упат од матичен за хормони на Клиничка Биохемија, или 2) може на Ендокринологија со истиот упат за контрола да ве боцнат таму (на Ендокрин) ? --- Само што ми откажаа контролен термин за Мај па морам да одам задутре, и сега имам фора само утре да испитам хормони за контрола. Инаку што ќе ми контролираат. Ќе проверам меѓувреме и со матичната др. Фала ви
@Blondie715 @babybubu @Kolumna Изгледа сите ние сме control addicts Треба една група да направиме. И ние сме идиопатски стерилитет, ама јас се си мислам дека има нешто подлабоко. Па и уште и се расправам со моите кога ќе ми кажат "ама ете вие немате проблем, само ќе си дојде, опушти се" и им викам "ме гледате со бебе? како немам проблем?" Тешко мажите и докторите со нас. Да не беше групава јас никогаш ова немаше да го признаам. Ќе ја напуштиме групава знам.
Е тоа кога ќе ми речат млади сте што се брзате, и опуштете се што толку се замарате ми се иде да им акнам една... Како јас да не сакам да се опуштам и насмеана да си терам ивф? Ајде ако може девојки вие што сте имале позитивен резултат и што сте биле поопуштени за време на постапка како ние freaks да се смириме малку?
Не бе, дечки, нормално е да сте вознемирени кога нешто што е природно не се случува и тешко можеш да влијаеш на тоа. Да ви каже дада, одете вежбајте јога, фитнес, трчајте и извадете го тој стрес од вас. Не дека сте млади и немате време, јас ве разбирам потполно, туку ви треба сила сето ова да го издржите. Јадете здраво, одете секој викенд на планина. И ќе се случи, верувам кај сите до една. Поздравче и само напред.
Maz mi ovoj pat za transferov ne se simna so mene od Svajcarija, vika ke me isporemetis i mene, sedi si kaj majka ti Veke ke pocnat eden po eden da se otkazuvaat od mene site Eve sega si sednav vo dvor, da me opne malku sonce. Utre ke pravam test. Daj neka pomine utre i da se opustam Ako ne e kako sto treba, zimam kolata i odam za Belgrad, mislam kafanite tamu rabotat
Мене ми е 9ти ден, нема некои значителни симпотми освен пецкање во јајници првите 2-3 дена и сега осеќам некое затегање во матка, како да сум вежбала стомачни, а стомакот ми е отечен од хормони како 7ми месец да сум , бета во чет. Или петок ќе правам, со среќа да биде кај сите што сме пред тест, очекувам високи бетиии
3x1 форвита антистрес и капки Валеријана,барав да пијам пак Елицеа (антидепресиви) докторот ми рече да пробам вака и имаше резултат.
Женски, јас имав успешен трансфер во февруари, сега веќе еве 11+ недела сум и до сега немам уште никаков симптом. Ни на почеток (може и не сум ги забележала тие ситните како пецкања во јајници ова она) а фала богу ни сега ги немам оние заебаните со гадење, повраќање. Не барајте симпотоми, уживајте до тест. Мене околу 10ти ден после трансфер ме фатија бубачките дека немам никаков симптом и направив тест кој испадна позитивен ама и ден ден не осеќам некоја промена која ми укажува дека сум бремена ( добро, освен што мешето почнува полека но сигурно да се покажува ) Уживајте и само позитивни мислии !! Со среќа на сите што сте во исчекување и ве чекаме со високи бети