Јас ќе ти кажам дека со првата бременост бетата на 11 ден ми беше 29.1 што не е мн разлика од твојот случај каде ми беше вратена бластоциста и морула, па едното се фати со покасна имплантација најверојатно. Тогаш мислев јас сум единствена со така ниска бета и мислев дека е биохемиска, па се шекнав барајки на нет надеж дека и друг бил со вакво искуство, а сепак било бременост, и не најдов, но беше бременост и тоа бебето беше понапредно за една недела. Иначе бетата е хормон кој се лачи откако се вгнезди ембрионот, но од тоа што јас сум читала може со многу ниска бета да се почне и да се има успешна бременост, а исто така може и со многу висока бета да се почне и да биде неуспешна бременост. Се на се ти останува да си позитивна дека бетата правилно ќе напредува за два дена, зошто единствен показател за биохемиска е неправилно растење на бетата т.е.паѓање. Ти посакувам за два дена да си видиш бета над 70 п.с. Како што разбрав морула ти вратиле така да и нормално е бетата да не биде како кај бластоциста
Тоа незнам душичке, ако некој е информиран да каже . Или на пример да се јавиш по клиниките каде што сакаш секако ќе те информираат поубаво
Членката убаво праша колку чини префрлување на замрзнати ембриони од една во друга клиника а не колку чини ембрио трансфер. Читате ли пред да давате мислење или колку само нешто да се пише? @MACI078 може ќе пише некоја членка веќе префрлувала во Њу Борн, ама најдобро да се информираш директно кај нив
Fala ti mila, vakvi iskustva mnogu mi znacat i pozitiva mi vnesuvaat. Da morula stadium, samo edno, zosto sum so konizacija pred 10 godini. Sega i maticnata istoto mi go kaza, deka vo bhcg ne e bitna brojkata, tuku progresijata. Vika mi dosle i so 100 i padnalo, ama i so 20 i otislo nagore. Ti blagodaram na poddrskata.
300 evra platila bratucedka mi, sega ja prasav, pred 2 godini. Ama sigurno ima vrska i kolku se, vajda. Baska za zamrzmuvanje plakjas, isto zavisno kolku se. Ama ona imase 2 i odma i gi transferiraa, taka da ne doplatila mnogu plus
Jas imav uspeshno in vitro lani i imam since skoro 5 mesec Denes mi se javija od Sistina dali preostanatite 3 zamrznati embrioni sakam da gi cuvam ( 17.000 i nesto) bilo godisno. Pa mislev dali vo nekoja od drugive kliniki ako gi prefrlam e poniska cenata. Mislam tuka procitav deka vo Remedika na 5 godini gi cuvale. Kako i da e fala mnogu i site so bebushki sto pobrzo vo race!
Да, во Ремедика чувањето на замрзнати ембриони е на пет години, а цената не е фиксна, туку зависи од бројот на ембрионите, односно е 9000 денари од ембрион. Транспортот е се разбира плус трошок.
Девојки,сакам да слушнам и ваше мислење сите вие сте го поминале мојот пат и само вие може да ми помогнете .. Месецов треба да правам втора инсеминација денес на 10ти ден од циклус имам само еден фоликул лево некаде околу 16мм пиев Кломифен 5дена 2×1 пијам фертилимин,прегназон и метилирана фолна,минатата инсеминација пиев само Кломифен и имав 3 фоликули по околу 20мм лево и еден нешто помал десно,и неуспешна беше.. Прашањето ми е што мислите вие за инсеминација само со еден фоликул? Знам дека шансите се мали дали воопшто да се прави или да примам стоп инекција и да се обидеме природно.. сепак на приватно ќе треба да правам бидејќи фаќаат неработни денови и доста скапичко е па незнам колкави се шансите .. на два ума сум ќе полудам,во четврток уште еднаш ќе одам да мериме фоликули но штом има само еден не верувам дека би пораснале уште фоликули ..
Дечки, денес бев на Клиничка Биохемија. Да знаете дека немаат реагенси за LH, Dhea и Андростендион. До кога - не кажаа. Имајте во предвид ако сте за одење сега брзо.
И јас бев скоро, ги немаа истиве и ке ги немаат уште месец/два сигурно. Барем така ми рече матичната и ептен се изнервира за лх дека се оставиле без реагенси, ми пиша друг упат за нив на гинекологија да ги испитам.
Хм, ова би значело дека наредна недела на 3 ден од циклус од матичната треба директно да побарам упат за на ГАК за испитување полови хормони, а не за биохемија? И дали ќе можам сите да ги испитам на ГАК или ќе треба дел таму дел ваму?
И на гак знаат да немаат реагенси бетер од клиничка биохемија... Јас мислам само за гореспоменативе земи за на гак упат, другите прави ги на клиничка.
Jaa sekogas sum si ispituvala hormoni vo poliklinika bukirest tamu imaat labaratorija, maticniot mi e tamu i zato tamu barav da mi pravat, so uoat normalno, 350 denari mislam bea site hormoni, mashinite im se top, guzva mnogu nema, sekogas imalo reagensi za se, videte ako ima opcija upat za tamu ne vi e losha opcija