Правев минатиот месец во приватна лабораторија на 2 ден, ама гинекологот инсистираше да правам овој месец на ГАК и на 3 ден. Најубаво да ми даде матичната 3 упати ако може и за ГАК и за биохемиска и за Букурешт, па кај ќе најдам дента реагенси таму да испитам.
А најубаво да не добијам викендов и да си направам тест за бременост наредна недела и да си видам 2 цртки, па да не барам ни упат ни реагенси
За замрзнување во Њу Борн 24 150 ден за првата година,после секоја по 6000...барем во Јули беше така,а за самото префрлање од клиника на клиника не знам.
Jas imam praveno sekako ne uspesna prvata mi bese so eden folikul drugite 3 so po tri folikuli i tia bea ne uspesni taka da nemozes da znaes dali ke bide uspesna ili ne i eden e dovolen za uspeh ti si znaes naj ubavo srekno
Ве молам за совет, Стоп инјекција треба да примам во петок во 23:30, продолжениот викенд за Велигден, IVF постапката ја почнав во Ремедика. Ми кажаа дека мора да е администрирана од медицинско лице, или да одам таму, или да викнам дома некој да ми стави. Но во петок уште е на сила полициски час, со тоа што одење таму не е опција толку касно. Дали имате искуство со некој што доаѓа дома приватно?
Можеш да се информираш во Ремедика, со некој документ издаден од нив ќе можеш да отидеш и за време на полициски час.
Se javuvas vo policija, prijavuvas deka ke odis na lekar i nemas problem. Bitno da imas dokument od bolnicata vo slucaj da te zaprat. Inaku i mene mi bese nekoe glupo vreme stop inekcijata i treba nekoj blizok ako imas med sestra najdobro i da ti e vo komsii, oti e policiski cas ama i toa e rizik. Uste denes prasaj si vo policija, imam slusnato deka taka e procedurata za na lekar
Мила слободно со тој извештај што го даваат дека треба да ја примиш инекцијата можеш да отидеш слободно и за време на полициски час.Кога не сопре полиција го покажав листот, ми побараа само л.к и немаше никаков проблем. Инаку можеш да побараш и од сестрите да ти пратат потврда дека мора во болнички услови да ја примиш.
Od New Born info, prefrluvanje na embrioni od Sistina i cuvanje edna godina okolu 7000 denari, a za tri godini cuvanje plus 9000 denari.
Denes pocnav so bockanje mojata terapia e Gonal f 150, D3, femibion, vitamin E, bedoksin, methyl folat, plus posle 4 dena i Cetrotide sestrata mi kaza vo kosovo moze da gi nabavis za 1000 den poeftino i sega trgnuvam za ks da gi zemam...
Која стоп инекција треба да ја примеш, јас сама ја ставав бидејќи ми беше Овитреле за во стомак, а веќе сме искусни со боцките
"Choriomon", не е за во стомак, морало мускулно и од медицинско лице. После 5 дена од стимулација ( која ја почнав од 3ти ден циклус) имам хипероваријален синдром, премногу и препораснати јајце-клетки.