Да ги прашам членките со мутации што примаат клексани дали се случува често да ви тече крв по боцкање или да ви се прават поголеми хематоми? 6ден по 5 ден трансфер сум и примам клексани скоро 10 дена ама последниве три пати повеќе ми крвари боцнатото место па не знам дали нешто треба да преземам или ви се случува и на другите
Menuvaj strani, najmalku boli i najmalku hematomi se pravat vo stomak, barem mene vo ramo lom se pravev. Gledaj ubavo stisni go mestoto, injektiraj pod agol od 90 i posle pusti go i izvadi ja iglata. Mene taka mi pokazaa vo bolnics i ovoj transfer top si gi pustav kleksanite. I jas kako tebe 5 dena pred transfer pocnav. Uzivaj ne e nisto strasno
Глава горе, викаат после биохемиска многу лесно успевал следниот обид. Ти посакувам следен пат да е успешно
Јас сум приметила дека ако малку побрзо ја вбризгам инекцијата, дека знаела да ми се појави модрица... исто ако не ми е добро штипнато местото ми искачала модрица... после боцката никако триење на местото ноту стискање со памук...само нежно поминување. Инаку дали боцкаш под 45 степени или под 90 степени?
И јас во стомак ставав...еден ден лево еден ден десно... Јас сум хомозигот и мене Др.Јани ми препиша 14дена пред трансфер
14 dena? Bogami jas treba i kaj transfuziolog da otidam i kaj endokrinolog. Mislam me utnaa sto ne mi merea progesteron, a i ova so kleksanov, mislam deka mozebi i jas treba porano i jas sum homozigot. Toj Jani neli rabotese nekade na privatno? Dodeka sum tuka, da otidam, oti nemam osiguruvanje tuka, na privatno sekako treba da odam. I kaj taa od Srce sakam da otidam endokrinolog sto e, dodeka sum tuka.
сопругот ми ги става под агол од 45 ама не го држи штипнато местото дека во рамо ги ставам, ама може треба да проба да штипне што знам веќе
Мила, штипнато нека биде местото. Јас ги ставам во стомак под агол од 45 степени, може и помал да е аголот, тамн поткожно доаѓа, полека ја вбризгувам течноста и помалку боли, потоа нежно поминувам со памукче натопено во алкохол и тоа е, би можела и ти сама да си пробаш во стомак, по три прста оставено лево и десно пд папокот. Кога местото ќе се засити и стане потврдо за боцкање, маж ми ме боцка во раце ама поболно е, дали дека немам контрола и некако неугодно е цело време додека ја пушта инекцијата. Пробај да смениш, ти посакувам успешно боцкање и полно меше
Јас боцкав во рамо ама наназад повеќе кај мускулот во свадбарката што повеќе штипнато месо,под агол од 90 и полека вбризгување,немав ни една модрица откако го фатив редот
Ви благодарам, ќе пробам и во свадбарката па ако не се среди ќе пробам и на стомак се надевам на полното меше
Пробај во стомак, со штипнато место и под 90 степени... јас за последниот трансфер скоро и да немав модрици...исто и сум слушнала дека пред боцкање неколку минутки држат мраз на местото за помалку да боли.
Bev vcera licno,trebalo okolu 40 da se soberat pa se pustaat u masina Na rab.mi rekoa posle veligden Na kraj nedela
Јани е во државна болница, на трансфузиологија...мене дури на извештајот ми пиша 2 клексани на ден од по 0.4, ама гинекологот кажа дека 2 се многу и се боцкав со по 1... Инаку и кај мене беше неуспешен трансферот во ноември... после трансферот бев на ендокринолог и машките хормони ми беа до плафон ( бев кај Стефанка од Ремедика, ти ја препорачувам) за 3 меаеци ао терапија ми ги доведе во нормала хормоните. Сега се спремам за нов трансфер. Денес правев скречинг... Инаку сум на гранична вредност ПЦОС, MTHFR хомозигот, мм е со нормозооспермија, не водат како идиопатски стерилитет... пред две години имав еден спонтан и од тогаш никако да се фати...се надевам за брзо време на успех
Isto, samo sto jas ne sum PCOS, tuku sum hashimoto, a sum homozigot isto. Mi go kazaa nekoj Koco od drzavna transfuziologija, sto raboti privatno, dobar bil i toj. A bas ke otidam i kaj ovaa vo Remedika. Skrecing ne mi napravile ni mene, niti pak hormoni mi sledea za transferov. Mislam nesto se utna. Fala ti za preporakite