Баш ми е жал. Дај Боже да биде што поскоро. Само да се радуваме сите, да нема веќе негативни тестови и приказни ти посакувам мн сила, храброст и среќа
Kako ispea ginekolog da go ubedis I mene mi kazaa taka ama skoro nikoj ne dava 15 dena. tuku pomalku od toa za da se primat 15 dena toa bi bilo prv Den od ciklus a ivf ginekolozite gi vklucuvat pokasno I tuka matematikata neide.
Знам дека сме објаснувале неолку пати ама некако пак не ми е јасно за трансфузиологија. Конкретно за кај Јани или Елена ме интересира како одите? Пошто термини нема, колку што разбрав за тие денови кога се они земам приоритетен и чекам на крај да ме примат така? И ако не ви е тешко да ми кажете они двајца кои денови се и дали ке ми земат крв таму. Уф никако да го укопчам тој процес
Девојки ме немаше подолго време, но во меѓувреме два пати ми правеа пункција но празен фоликул и јас сменив скроз исхрана, се ставив на диета и пиев редовно ДХЕА и замислете на овој циклус видоа 4 фоликули од тие 4 две пораснаа се оплодија, вчера ми беше трансферот а се водам како ПЦОС ..имам 45 години и сегасе надевам на чудо..Ви посакувам на сите убав и благословен Велигден и исполнување на најголемата желба..Би сакала совет од некоја од вас околу овој период на мирување дома..искуство од вас..лежење или не..исхрана итн..
Spored mene lezenje ne, normalno funkcioniranje, normalno bez krevanje teshko i nagli pokreti no nikako zalegnuvanje, si treba cirkulacija vo teloto, si treba normalno odnesuvanje a ne prakjanje informacija deka neshto ne e vo red pa aj sega ke lezime ne mrdame. Ishrana izbalansirana, ne mnogu blago, pomalku jaglehidrati, procitajte si na google ishrana vo bremenost, salatite i ovosjeto mienje po 100 pati za nedaj boze i ako imate moznost zemete si ozonator pa ozonirajte zelenvuk, obosje, meso, riba pa potoa jadete gi.
Мене Трајковски двата пати ми ги вклучи порано,првиот пат заедно со стимулациите,вториот бидејќи одев на природно исто после менструација мислам беше.
Не го убедував гинекологот, едноставно му го однесов извештајот од трансфузиолог. Јас добивам на 32 дена и трансфер правевме негде ако добро се сеќавам 20ти ден од циклус... така што таман си почнав со клексаните откако ми заврши циклусот
Драги мои, бета на 13ти ден по трансфер - 1020 ❤️❤️❤️ Го изодев тешкиот пат на 42 години за сега да се радувам и конечно да кажам дека има Господ и е голем, за секого има среќа, само да бидете упорни и трпеливи што и да се случи додека се трудите да останете бремени. Ви посакувам на сите да си дочекате ваква радост и да се пишуваме сите во други теми за бременост. Ве гушкам и ве сакам и ви посакувам наскоро да се радувате сите! ❤️❤️❤️❤️
Ајде сега имаш таман време да средиш мисли и да се посоветуваш што плус можеш да направиш. Не се оптеретувај само со мислите дали нешто не сте направиле комплетно, верувај му на докторот и фокусот нека ти биде следното да уапее...а не зошто минатово не успеало
Со среќа миличка, лежи одмарај 2 дена, третиот стани, шетни малку, направи си за јадење, миј садови, уживај и јади протеинска храна - авокадо, јајца урда, салати,компоти,многу вода за добра циркулација, биди среќна и чудото ќе се случи! ❤️❤️❤️
Фала ви на ситее, Господ е голем и дај боже сите да ја видите што поскоро оваа магична црта Резултати од бета ќе имам утре