Фала мила да се враќа и кај тебе побрзо, во Њуборн кај др.Трајковски, докторот е закон, не остава ништо на случајност, детален, прецизен и успешен, добар, душа човек, го препорачувам од се срце ,❤️❤️❤️
Што да мислиме душо...смислена е работата ....Трудничко си!!! Браво...Само напред со најлесна бременост!!!❤
Ете...сепак чудата постојат!!! Нека овој Велигден ти е најсреќен душо,нека оваа радост никогаш не престане....Со среќа и лесна бременост до крај❤❤❤ Ајде девојкииии....Одиме напред!!! Пишав пред некое време, ова лето наше ќе е ✊✊✊✊ Овој најголем празник да ни ги услиши нашите молитви,да го славиме името Господово, да ни ги наполни нашите раце кои испружено чекаат да си го гушнат најмилото...Нека досгашните маки ни ги претвори во најрадосни моменти кои вечно ќе траат... Ви посакувам на СИТЕ Среќни велигденски празници,бидете ми здрави,живи,весели и среќни... И секогаш насмеани❤❤❤
Прогестерон и естрадиол се мерат ден пред трансферот? Или почесто? И која вредност е најидеално да ја имаат?
Зависи дали мислиш на цел процес или само за трансфер. Доколку се почнува со стимулации се мерат од 2 ден од циклус и се мерат почесто. За да се види како телото реагира на стимулациите. Добро е естрадиолот да си расте тоа значи повеќе јајни кл. И при трансфер со замрзнати исто мерат за да се прати овулација. За прогестеронот уште не ми е јасно колкав треба да биде. Пред пункција под 1 . Нека ме исправи некоја членка ако грешам
Девојки сте имале нус појави од дабростон? Втор пат го пијам ама вака не ми било. Болни и жешки гради (коа го соблакам градникот ми се плаче од болка), тахикардии, ме облива ладна пот и почнува телово да ми се тресе. Стомакот ме боли како пред добивање, ми се спие... Единствена ли сум со вакви нус појави?
Mene samo na 3 den po moe insistiranje napraviv hormoni, estradiolot mi bese 39 mislam, mi rekoa super. Tsh 2.5, toa e granicni za in vitro, ama aj go zanemarija. Progesteron niti koga primav stimulacii mi merea, ni togas za transfer, ni sega od zamrznat transfer. Zatoa i utnav. Zatoa ke si baram se da mi sledat, ama ich nema da mi bide nezgodno iskreno. Taka mislam, pa ke vidime sto ke ispadne A razmisluvam i da gi prefrlam embrionite, ama toa uste ne sum odlucila
I od progesteronot i od panika ti se tie simptomi, ako si panicar. Barem mene taka mi rekoa. Stres i hormoni, losa kombinacija. Gledaj da se relaksiras maksimalno. Inaku progesteronot mene me podu skroz, tahikardii me utepaa isto....
Земаш упат од општ матичен со др.шифра за вени нешто беше... си закажуваш термин и си идеш... а дали ќе те боцнат зависи како докторот ќе реши... а ако сакаш само да те боцнат со упат од мат.гинеколог за димери и хемостаза... Др.Јани е обично понеделник и среда ...со приоритетен ако идеш (иако незнам кога ќе те примат и дали кај него бидејки во 1смена обично се 2ца трансфузиолози...незнам дали има правило кај сакаш или како иде процедурата) Трудничка си...честиткии... Честиткии... гали меше
Ако памтам убаво трансферот ти го имаа закажано околу 7 дена унапред или грешка сум? Ако е така стварно не ми е јасно како е можно,ептен треба да се темпира овулацијата.