Bravo mila, ti posakuvam visoka beta i da rastete, Srekjni i ispolneti Za bolkata ne se zamaraj, toa znae da znaci i dobar znak
за жал денес тестот ми е со многу поблага линија што значи дека болките не биле без причина втор пат ми се случува во 4 месеци, ќе мора да се доиспитам зошто вака биохемиски правам...
[/QUOTE Ама ти не направи бета? Зошто паничиш?! Тестовите не се 100% сигурни, јас така направив за првата инсеминација пред време со тестови али сега јок нема шанси , 14 ти ден како што не советува доктор.
Mila moja, jas zaradi taa pricina ne pravam domasni testovi. Jas imam srekja sto site okolu mene drugari mi se doktori i mi kazaa, nikako pred 11 den, ali najdobro 15 den, da ne pravis test i nikako domasen. Isklucivo potvrdeni i tocni se krvnite analizi preku b-hcg. Sega ne panici, znaci mnogu rano ti e napraven testot. Ne pravi denovive veke takvi testovi! Smiri se i odi b-hcg da si naprsvis
Srekni praznici zeni !!! Godinava bebinja mnogu.Moze nekoja da spodeli posle transfer od klinika do soma kako odevte so sedecka pollzba legnati na zaedno ???
Најнормално си седнав во кола, полека без нагли движења и дома одма во кревет, станував до тоалет и седев кога јадам, со среќа и да се фалиш наскороо ❤️
Vo Makedonija me ostavaa da lezam po 1h tamu i plus mi preporacuvaa doma, sega sum nadvor od Makedonija i tuka pravev ivf, koga rekiv da ostanam da polezam mi se iznasmeaa i mi rekoa takvo nesto nema i nema potreba, vo sekundata kako mi go vratija embrionot me stanaa si se oblekov sama vo soblekuvalna, si zaminav od 2ri kat peshki, se kachiv vo taksi, se klackav do doma 20 minuti po ulici, lezecki policajci itn i od utredenta si se odnesuvav normalno kako sekoj den, mi rekoa zalegnuvanje NIKAKO! prvo poradi cirkulacija, vtoro radi psiha i da ne mu se prakja na teloto deka neshto ne e vo red pa zatoa lezam celo vreme, bas naprotiv da si go prifati kako svoe, kako neshto normalno i se da si teche normalno. Taka da moja preporaka, od moe iskustvo a go imam mashala edno 10 godini, nemojte da zalegnuvate i opushtete se maksimalno! Sum gi lezhela, sum gi kvacela kako kvachka po 15 dena pa nisto ne bivalo, eve sega fala mu na Boga dobra sum!
Оф топик... Ви се случило ли да сте дискриминирани од страна на околината поточно блиски роднини затоа што немате деца? Поточно да не сте повикани на родендени, на празници, на собиранки и се тоа затоа што немаш дете!? Ете јас тоа го дожививам и од една страна се чувствувам повредено а од друга страна не ми е јасно како може да има толку злобни луѓе и без трошка срам... Се извинувам на офф топикот
Напротив во мојот случај јас сум таа што избегнува собиранки со мн деца и сум им кажала да не ме викаат кај што има мн деца
Можеби нема баш да ти одговорам на твоето прашање, ама еве ќе пишам на оффтопикот, зошто се пронајдов блиску до на @marijamarkoska одговорот. Мене еден период исто ми беше полесно да не одам на такви собиранки, на плоштад не сакав да минам оти имаше многу родители со деца, и такви што ги познавав и тн. Не ми се правеше муабет, на родендени се молев да не ме викаат, а таку кај што одев јас си знам како измешано се чувствував. Секако, се радувам за сите мои блиски и нивните дечиња, ама ми е тешко за мене. Не секогаш исто се чувствувам, ама по се што поминав понекогаш ми е тешко. Инаку, на ум ми падна и една друга работа. Можно е и тие што те викаат или не, да не знаат како да се однесуваат и со нивните ставови, познавања и искуства не знаат како да се постават, прават претпоставки и сл.Не ги оправдувам, туку некои луѓе до таму им е свесноста, не се нервирај туку дружи се со луѓе со кои ти е комотно и пријатно
Но јас никогаш не сум им рекла дека не сакам да ме викат или да сум во близина на многу деца и реално не ми ни смета и никогаш не сум им дала до знаење дека копнеам по дете... Напротив секогаш сум се однесувала топло спрема нивните деца и затоа не ми е јасно зошто е ова однесување во последно време. Со едната од нив почесто се гледам(золва ми) и ми раскажува за нивните собиранки а никогаш не ме става во нивните планови и се однесува како тоа да е сосема нормално
Јас искрено го немам овој проблем, секогаш не викале на родендени само што ние почнавме во последно време да ги избегнуваме, ова беше пред короната а сега веќе е полесно бидејќи и не се собираме. Ние отворено зборуваме за нашиот проблем, тие не’ сфаќаат и не не’ ставаат на страна бидејќи немаме деца сеуште, секогаш е забавно бидејќи и они сакаат да зборуваат за други работи, не само за нивните деца, мојата јатрва ми е најдобра пријателка, знае точно низ што поминувам и многу ми помага кога ми е тешко да ме ислуша, јас не го кријам мојот проблем, тој е дел од мене и мојот живот моментално, според мене полесно е кога ќе си олесниш на душата, нормално пред “правите” луѓе.Мојот совет ако веќе вака се чувствуваш отворено да зборуваш со золва ти, или едноставно вака и ќе видиш кои ти се вистинските личности за кои вреди да си го трошиш времето и енергијата. Многу е тешко ова низ што поминуваме, за нас се повеќе битки во прашање, но главата горе , верувам дека ќе најдеш начин!
Јас тоа воопшто не го сметам за проблем. Веројатно ни твоите блиски. Напротив го гледам како логично - како на пример луѓе со исти интереси што се дружат. Како моторџии на пример кога се собираат и јас не ги викам сите секаде каде што одам на разни собиранки. На пример може на некој од нив им текнало ај да се видиме децава да си поиграат - и кога секој ќе трча по своето дете јас што ќе правам таму? Не знам дали сум во право, ама имам чувство дека кога бевме ние деца нашите се собираа и ние не бевме во центар на внимание не оставаа на страна што сакаме да правиме. А денешните деца се фокус во секое друштво и мислам дека возрасните се на второ место - за се е прво децава па ние, а порано беше дај ние да се поминиме убаво децата ќе начекаат.
Тоа не ми се случило , а пак да ми се случе мислам дека тој/таа засекогаш ќе биде избришан/а од мојот живот. Бидејќи тоа е грев , каква е таа душа , уствари тој/таа што го прави тоа веројатно нема душа. Не се секирај мила , игнор ти биди си позитивна за твојата бебушка кога ќе дојде , да не ти е гајле за други
@marijamarkoska @_Vera_ , Се трудам да ве разберам ама не можам Може дека сум тип што детскиот џагор ми ја полни душата, за другарки, за блиски роднини секогаш сум прва за секакви организации , дали за welcome baby, родендени ,итн.. Мој совет е малце повеќе да се опуштите , еден ден сите ќе имаме деца , ќе се радуваме , ќе трчаме за нив по нив ... Господ е голем за сите , ќе бидеме благословени
И тоа си во право мила, ме врати во моето детство, кога ние децата се игравме во една соба а нашите си правеа моабет во другата ич не ни влегуваа да не ѕирнат сега навистина е поинаку, пријателите веќе избегнуваат да одат на гости со деца, ги оставаат по баби и дедовци бидејќи не можат ни да седнат а не па муабет саглам да си направат, се гледа дека се повеќе уморни и сакаат малку да се опуштат во добро друштво
А, зошто да не одите Не можам да ве разберам. Па, тоа се мои внуци и деца на мои пријателки, нив секако ги сакам, дали се од сестра, братучетка сепак се најблиска фамилија. Од цело мое опкружување јас одам по родендени 10 години и не сум пропуштила ниеден. Ниту една досега не ме промашила. Напротив, лошо ќе се чуствувам ако не сум поканета и толку ќе им биде од мене. Ова е само мое мислење ама навистина не ми е јасно.
Види, и јас сакам деца, работам со деца, уживам со деца, а времето поминато со внуката ми е најубаво исполнето време. Тоа што го опишав е само дел од моето целокупно доживување, моменти кога ми доаѓа too much, кога боли чувството на она што мене ми фали... Не е дека не сакам да сум со деца, напротив. А за опуштањето, на 38 години и по сите стресови и маки, тотално не ми е непоимливо дека ќе се "опуштам" и ќе биде. Дај Боже и ја еднаш да се опуштам и стварно да биде
Еве и јас да се уклучам. Мене не ми се случило да не ме поканат, секогаш сум прва за било каква организација. Децата ги обожавам, дури јас повише трчам по нив него ли мајките на прославите Едноставно сум таква, дечарка и работата ми плус таква Ако не би ме поканиле поради оваа причина, едноставно би знаела како понатака би се однесувала со нив и толку. А Господ на сите ќе ни даде бебенца и се ќе си дојде на свое, нема потреба оваа моментална состојба да ни го пореметува редот и мирот, ниту пак да не возбудува негативно . ♥️