Да не звучам злобно, ама засега, можеби зошто немам детенце, ми нема нешто подосадно од детски роденден во игротека на пример, особено кај некој што не ми е близок многу. Децата си играат, родителите најчесто по нив и така. Знам дека ова сега го нема со пандемијата, и дека ри кажуваш за блиски личности, ама ете чисто за да доловам јас како се чувствувам. Така да, се е до перцепцијата. Можеби размислуваат дека вас ќе ви е непријатно, можеби се и безобразни, можеби е со пандемијата поврзано, а децата си бараат друшки и секако мора да се гледаат одвреме навреме со др фамилии што имаат деца на нивна возраст. Е сега од генералниот однос може да се процени дали имам основа да се налутам или не. Ако личноста ме контактира, се гледаме, не би ми сметало ако не сум поканета на некоја таква собиранка. (Зависи од поводот) Искрено јас па си размислував како да ги избегнам таквите родендени, иако одделно дечињата на другарките, поблиските роднини итн, ми се мн мили и си играме. Ама на такви настани ми се чинело дека сите само за деца и бремености зборуваат, се се погодува некоја девојка што е бремена на масата, па мене сите со муабетот "Ајде и за вас" итн. Тоа ме замараше порано, кога сакав да наоѓам изговори за да не одам (сепак одев), а сега па воопшто не се оптеретувам со такви работи. А да....ама на сопругот периодов тешко му паѓа што уште немаме детенце, јас па баш некако сум поопуштена овие месеци, и го осеќам не му е баш пријатно на такви седенки. Па, ете за да не ја чувствувам негативната енергија баш ми одговара да не одам некогаш. А, со тие што ми се навистина блиски сама си излегувам мн често со дечињата. Има неколку дечиња кои ги гледам од самиот почеток како растат и ми се мн драги Spoiler: Случка Една моја мн блиска другарка е бремена со второ. И јас го прашувам синчето нејзино со коешто често се гледаме покрај неа: - Абе ........, од каде го најдовте бебенцето (знаев што ќе одговори, затоа прашањево ). И тој ми вика: Дедо боже ни го пушти. (Демек тој му барал братче или сестриче). И јас му велам епа ајде нареден пат кога ќе правиш муабет со него замоли го и за мене и за чичко .......... едно бебенце да пушти. И тој душата следно кога излегле пошол до црквичка, запалил свеќа и го замолил дедо Боже и за нас да пушти бебенце. Ми го снима другарката, се стопив
На последнава да, 04 фраксипарин, тоа имав најдено, а некаде читав кога е препишан 04 клексан, треба да е 06 фраксипарин
И јас имав сега биохемисла, со се се бев покриена, освен прогестеронот не ми беше проверен, тоа им е грешка мислам и можеби клексан повеќе да ми треба мене. Една недела шок, деметрин ќе си попиеш по шема, тоа со доктор, не дај боже да ти треба и еве денес на работа
Devojki denes mi e 6 den posle transfer ..Kazete mi dali treba da imam nekoi simptomi ili ne..vase iskustvo
Поздрав... Зависи за која клиника прашуваш,дали ке одиш приватно или ке користиш ваучер преку ФЗО... Впрочем,се ти е достапно на нивните веб сајтови,така да најрелевантни информации ке добиеш директно од нив... Среќно!!
Дај Боже да вроди со плод!!!❤❤ Не барај симптоми до 14-ти ден...секој организам е индивидуална приказна за себе..некој има,некој ама воопшто нема симптоми... А најсигурен симптом ке ти биде бетата кога ке ја провериш преку крв. Со среќа!!!❤❤
Deneska bev na kontrola endimetrium 9, i 10 jajce kletki nad 15 mm, dali e dobro? Inaku 7 den od stimulacia..
Како јас да се читам ова е тоа што сакав да кажам баш, се надевам некој не ме свати погрешно - баш си ги сакам децата на блиските и си ги гледам редовно, но не сакам собиранки каде фокусот е да си поиграат децата
Многу е рано за симптоми, и мене ме фати паника 5-6 ден немав никаква болка , па после некој ден ми се јавија болки па пак престанаа и разбрав дека е премногу рано за било какви симптоми и веќе не мислам ништо Чекам да ми дојде 14ти ден и тоа е тоа
не барај симптоми, релаксирај се, деновите до бета нека бидат исполнети само со позитивна енергија, визуелизирај дека си успеала и се ќе биде како што треба, посакувам висока бета и среќичка во меше ;3
Ќе се вклучам и јас во оваа тема. Второ инвитро по ред. Со замрзнати јајце клетки. На 25ти април ги одмрзнаа и партнерот истото утро остави материјал. Утредента ми се јавија со вест дека и двете се оплодени. Ми дадоа пролутекс наутро да боцкам, клексан навечер и 3*200 утрогрстан. Трансфер ми закажаа за 28ми. Ми трансферираа 2 ембриони.Не ми кажаа ништо посебно за нив, т.е само рекоа дека се со одличен квалитет. Но не и колку клеточни се, дури не знам ни како се водат , дали како тридневни или?Ако се разбира некоја членка би сакала да ми каже дали се тоа тридневни ембриони, ако оплодувањето е почнато во недела во 07ч наутро, а трансфер во среда околу 13ч.Примам и естрофем по 12мг дневно. Витаминска терапија исто.Од ден на трансфер ми ги прекинаа утрогестанот, ми дадоа по два пролутекс на ден и депо на 5 дена по пола ампула. Денес ми е 6ти ден одтрансфер,симптоми никакви немам. Се надевам ме примате во групата. Долго ве читав, тешко собрав сила да напишам овде.На сите ви посакувам 2 цртки па и на мене. Јас сум во Ремедика
Девојки едно прашање, треба да почнам со постапка за 2ивф долг протокол. Сакам да прашам дали додека пијам Микрогинон смеам да пијам и чај за детокс, секако на со состојки на природна база? Можеби е глупаво прашањето ама сепак да си прашам.
Не е глупаво и јас сум размислувала за ова и решив додека примав хормони да не си играм со детоксикации и слично.