Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

201 vote(s)
    11.6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 vote(s)
    2.1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

100 vote(s)
    5.8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

314 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 vote(s)
    16.2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

49 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Да не звучам злобно, ама засега, можеби зошто немам детенце, ми нема нешто подосадно од детски роденден во игротека на пример, особено кај некој што не ми е близок многу. Децата си играат, родителите најчесто по нив и така. Знам дека ова сега го нема со пандемијата, и дека ри кажуваш за блиски личности, ама ете чисто за да доловам јас како се чувствувам.

Така да, се е до перцепцијата. Можеби размислуваат дека вас ќе ви е непријатно, можеби се и безобразни, можеби е со пандемијата поврзано, а децата си бараат друшки и секако мора да се гледаат одвреме навреме со др фамилии што имаат деца на нивна возраст. Е сега од генералниот однос може да се процени дали имам основа да се налутам или не. Ако личноста ме контактира, се гледаме, не би ми сметало ако не сум поканета на некоја таква собиранка. (Зависи од поводот)
    Искрено јас па си размислував како да ги избегнам таквите родендени, иако одделно дечињата на другарките, поблиските роднини итн, ми се мн мили и си играме. Ама на такви настани ми се чинело дека сите само за деца и бремености зборуваат, се се погодува некоја девојка што е бремена на масата, па мене сите со муабетот "Ајде и за вас" итн. Тоа ме замараше порано, кога сакав да наоѓам изговори за да не одам (сепак одев), а сега па воопшто не се оптеретувам со такви работи.

А да....ама на сопругот периодов тешко му паѓа што уште немаме детенце, јас па баш некако сум поопуштена овие месеци, и го осеќам не му е баш пријатно на такви седенки. Па, ете за да не ја чувствувам негативната енергија баш ми одговара да не одам некогаш. А, со тие што ми се навистина блиски сама си излегувам мн често со дечињата. Има неколку дечиња кои ги гледам од самиот почеток како растат и ми се мн драги :inlove:

Една моја мн блиска другарка е бремена со второ. И јас го прашувам синчето нејзино со коешто често се гледаме покрај неа:
    - Абе ........, од каде го најдовте бебенцето (знаев што ќе одговори, затоа прашањево :)). И тој ми вика: Дедо боже ни го пушти. (Демек тој му барал братче или сестриче).
    И јас му велам епа ајде нареден пат кога ќе правиш муабет со него замоли го и за мене и за чичко .......... едно бебенце да пушти. :D

И тој душата следно кога излегле пошол до црквичка, запалил свеќа и го замолил дедо Боже и за нас да пушти бебенце. Ми го снима другарката, се стопив :inlove::inlove::inlove:

Last edited: May 3, 2021
    fana, le.soleil, Stara and 20 others like this.
  2. L*G

L*G Популарен член

На последнава да, 04 фраксипарин, тоа имав најдено, а некаде читав кога е препишан 04 клексан, треба да е 06 фраксипарин

3. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Добро,сепак си била покриена,ќе биде :l:

4. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

И јас имав сега биохемисла, со се се бев покриена, освен прогестеронот не ми беше проверен, тоа им е грешка мислам и можеби клексан повеќе да ми треба мене. Една недела шок, деметрин ќе си попиеш по шема, тоа со доктор, не дај боже да ти треба и еве денес на работа 8)

Last edited: May 4, 2021
  5. Elioska

Elioska Активен член

6. Elioska

Elioska Активен член

Zdrav dali znaje nekoj kolku se cenite za invitro oploduvanje IUI .ICSI .IVF ?

7. Elioska

Elioska Активен член

8. Maci40

Maci40 Активен член

So sreka mila!

zverkica likes this.
  9. Maci40

Maci40 Активен член

Devojki denes mi e 6 den posle transfer ..Kazete mi dali treba da imam nekoi simptomi ili ne..vase iskustvo

tina2018 and Sienna_MK like this.
  10. Twins256

Twins256 Популарен член

Поздрав...
    Зависи за која клиника прашуваш,дали ке одиш приватно или ке користиш ваучер преку ФЗО...
    Впрочем,се ти е достапно на нивните веб сајтови,така да најрелевантни информации ке добиеш директно од нив...
    Среќно!!

11. Twins256

Twins256 Популарен член

Дај Боже да вроди со плод!!!❤❤
    Не барај симптоми до 14-ти ден...секој организам е индивидуална приказна за себе..некој има,некој ама воопшто нема симптоми...
    А најсигурен симптом ке ти биде бетата кога ке ја провериш преку крв.
    Со среќа!!!❤❤

Maci40, AnaAnaBanana and Sienna_MK like this.
  12. Jetche

Jetche Истакнат член

Deneska bev na kontrola endimetrium 9, i 10 jajce kletki nad 15 mm, dali e dobro? Inaku 7 den od stimulacia..

Мишел*, NNA, tina2018 and 3 others like this.
  13. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Како јас да се читам :) ова е тоа што сакав да кажам баш, се надевам некој не ме свати погрешно - баш си ги сакам децата на блиските и си ги гледам редовно, но не сакам собиранки каде фокусот е да си поиграат децата :)

MarijaMi90, Kris80 and Sienna_MK like this.
  14. MNoris

MNoris Истакнат член

Многу е рано за симптоми, и мене ме фати паника 5-6 ден немав никаква болка , па после некој ден ми се јавија болки па пак престанаа и разбрав дека е премногу рано за било какви симптоми и веќе не мислам ништо :D Чекам да ми дојде 14ти ден и тоа е тоа

15. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Одлично мила, ти посакувам да извадите многу убави ј.к и ембриончиња(fingers) :inlove:

Jetche likes this.
  16. Jetche

Jetche Истакнат член

Fala daj Boze

17. biba818

biba818 Истакнат член

не барај симптоми, релаксирај се, деновите до бета нека бидат исполнети само со позитивна енергија, визуелизирај дека си успеала и се ќе биде како што треба, посакувам висока бета и среќичка во меше ;3

IRBBB, Maci40, matilda258 and 2 others like this.
  18. Ana.Kir

Ana.Kir Истакнат член

Ќе се вклучам и јас во оваа тема.
    Второ инвитро по ред. Со замрзнати јајце клетки. На 25ти април ги одмрзнаа и партнерот истото утро остави материјал. Утредента ми се јавија со вест дека и двете се оплодени. Ми дадоа пролутекс наутро да боцкам, клексан навечер и 3*200 утрогрстан. Трансфер ми закажаа за 28ми. Ми трансферираа 2 ембриони.Не ми кажаа ништо посебно за нив, т.е само рекоа дека се со одличен квалитет. Но не и колку клеточни се, дури не знам ни како се водат , дали како тридневни или?Ако се разбира некоја членка би сакала да ми каже дали се тоа тридневни ембриони, ако оплодувањето е почнато во недела во 07ч наутро, а трансфер во среда околу 13ч.Примам и естрофем по 12мг дневно. Витаминска терапија исто.Од ден на трансфер ми ги прекинаа утрогестанот, ми дадоа по два пролутекс на ден и депо на 5 дена по пола ампула.
    Денес ми е 6ти ден одтрансфер,симптоми никакви немам.

Се надевам ме примате во групата. Долго ве читав, тешко собрав сила да напишам овде.На сите ви посакувам 2 цртки па и на мене.
    Јас сум во Ремедика

Bilka5T, Kris80, le.soleil and 23 others like this.
  19. babybubu

babybubu Популарен член

Девојки едно прашање, треба да почнам со постапка за 2ивф долг протокол. Сакам да прашам дали додека пијам Микрогинон смеам да пијам и чај за детокс, секако на со состојки на природна база? Можеби е глупаво прашањето ама сепак да си прашам.

20. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Не е глупаво и јас сум размислувала за ова и решив додека примав хормони да не си играм со детоксикации и слично.