Некој искуство со дабростон. Докторката ми рече дека треба да пијам 15 дена ако не добиам за 7 дена од коа ќе го испиам последното апче да одам на ехо арно ама 11 ден како го пијам утрово станав со страшни болки и гледам сум прокрварела. Дали може да се добие ако ги пиеш? Не сум бремена, ми ги препишаа како превентива ако случајно се фати.
А си ги прекинала или? Втор пат ги пијам, првиот пат добив после 4 дена од последното апче, сеа уште пијам и добив ќе ги прекинам не ги пијам веќе.
Девојки денес ми е 9 ден од трансфер на две 5дневни ембриончиња, и од утрово некоја чудна болка долу и во стомак како пред добивање, не е ниту силна ниту оштра, дури и не е болка незнам како да кажам, ама така како некоја нелагодност, како да ме притиска долу нешто.....не сакам да паничам пред време, па ако некоја сака да сподели искуство вакво, чисто како поддршка да се смирам. Инаку до денес никакви симптоми, освен гасови во првите два три дена.
Да, може да добиеш додека ги пиеш. И кај мене се случило да почне менстр.крварење додека пијам Дабростон. Сум го пиела со иста намена како што спомна - при обид за природно забременување, и обично 14-15 дена го препишуваат во тој случај како прогестеронска поддршка. Јас штом добијам, го прекинувам. Но најпрво правам Bhcg тест преку крв за секој случај. Самата причина зошто го препишуваат како што кажа и сама е поддршка доколку се случи бременост. Штом нема бременост, се прекинува. Консултирај си се со докторот во секој случај. Поздрав
Дечки, дали некој испитувал хормони на ГАК деновиве? Ме интересира дали таму имаат реагенси за LH. На Клиничка Биохемија претходната недела се уште немаа.
Te molam spodeli kakov protokol imase i sto terapija. Kolku sto sum te citala po forumov si so niski rezervi. Isto i jas sum. Sekogas vadime za zal samo po dve pa bas sakam ako mozes da spodelis iskustvo
Треба да одам во петок на клиничка биохемија да испитам хормони, ако не ти се брза ќе те известам дали таму имаат реагенси или сеуште немаат.
Девојченце драго...од каде си ти,од кое место? Ако пролисташ наназад едно 10,20 па и повеќе страни ке сфатиш дека 70% од членките( вклучувајќи ги и оние кои заминаа во труднички муабети) се во Њу борн меѓу кои и јас,сите со позитивно искуство... Мој совет ти е ако не си сигурна , појди на консултации и увери се сама во нивните услуги и пристапи на докторите.. Истото важи и за Систина,Ремедика,Плодност Битола...сите тие се клиники за лечење стерилитет,па нема да погрешиш каде и да отидеш... Среќа да те води каде и да одиш!!!
Со краток протокол бев, примав бенфола и цитротиде, извадивме 6 ј.к, од кои 5 се оплодија, 1 непочна да се развива, 2 се развиваа супер до бластоцисти и нив ги вративме, другите две престанаа со развој петтиот ден.
И мене исто ме интересира за реагенсите. Да знам дали за ГАК дали за биохемија да земам упат. Обично креваат на телефон, ама изгледа се полудени од премногу наплив на пациенти. ГАК се обично позгодни ако случајно се погоди трет ден за викенд.
Zeni ima nekoj iskustvo so dr.katerina adamova od endokrinologija, imam malku pokaceni tsh kaj 3.6 e pa ke idam na konsultacii