Со машки фактор сме олигоастеноспермија тежок степен. Страв ми е за тест да не се разочарам пак.. а и се мислам да не е некој проблем од првото ивф, макар што добив после тоа ...
Jas uste ne mozam da si objasnam, zosto na nekoi na 5 den gi vrakjaat, na nekoi na 2 den, mene eve na 4 den? Zosto na primer ne cekaat da porasnat do Blastocista? Toa planiram nareden pat da go prasam doktorot, zosto znam kliniki sto cekaat strogo do Blastocista da se razvie. I kako be taka ne ti pisale vo izvestaj gradacija na embrioni? Vajda zaboravile, ne znam sto da recam. Vo sekoj slucaj, golem e gospod, te cekame so visoka beta
А ти како рачунаш 4ти ден? Кога беше пункција а кога трансфер? Не знам зошто не ми напишале ништо за ембрионите.Само ми рекоа одлични се
Во ниедна од нашите клиники не е пракса да се враќаат четиридневни ембриони,ги враќаат или на трет или на 5 ден а во некои случаи на втор ден. А замрзнуваат само на 3 или на 5 ден. Морула е тридневен ембрион што има од 6 до 10 клетки. Не треба да го сметаш денот на пункцијата,се брои од следниот ден
Истото и кај мене, не може да им се докаже и само поради ниско амх ми одобруваат со донирани, и покрај молби ,жалби. Не сакаат ни да чујат. Ми рекоа едно одобруваме,после не.
Како што е редот да се пријавам и јас со висока бета, на овој убав ден празничен Женички мои борци сакам да ви кажам само да се опуштите , не барајте симптоми бидејќи прерано е за нив , само ги имаме во главата , јас бев дел од тие кога 5-6 ден ме фати паника бидејќи ми исчезнаа сите симптоми но била непотребна паника.. Ве чекам сите со убави вести
Колку убава вест, да си имаш лесна бременост мила, се’ да биде во најдобар ред! Каде правеше инвитро?
Devojki edno prasanje, pri stimulacija hormonet LH pravi problem ne dozvoluva da rastat j.kletkite kolku sto treba, dok mi dade plus Luveris inekcii, dali ke bide problem sega...mnogu se razocarav
Mene vo 2019 mi bese in vitroto i vo izvestaj mi pusuva 4 dnevni embrioni, morula. Na 29.11 punkcija, na 3.12. Transfrer. Mi rekoa 4 dnevni. Zamrznav 4. I seuste ne znam zosto se 4 dnevni, a ne 5 dnevni. Kako i da e, so gospod napred, se ke bide vo red
Здраво девојки, денес матичната успеала да ми најде термин за испитување мутации на трансфузиологија, терминот е 14.05. Дали знаете колку време треба за резултатите да бидат готови?
Eve ti jas sum ti primer, punkcija na 29.11, transfer na 03.12. Kolku dneven e, eve jas ne sum tolku strucna. I toa e sto me buni kaj mene i planiram da go razjasnam koga ke mi se vrati doktorkot, zosto imam uste zamrznati. Iskreno i jas mislam deka se 3 dnevni i deka dva pati po red transfer mi pravat kako na 4 dnevni. Ama eve da ne bidam doktor, ke razjasnam toa so doktorot licno