Мила, зошто конкретно само клексани бараш, со фраксипарин не си се боцкала како замена? Мила, за која аптека станува збор,јас мислев дека воопшто не стигаат до аптеките, така ми кажаа
"Докторки" мои , како ви изгледаат резултативе, правени се на трет ден од циклус, неможам да чекам до 14 Мај. И уште едно прашање. Читам цело време за клексани, јас сум хомозигот на МТХФР, се обидуваме природно да останам дали само за инвитро ги даваат или и на природно треба претходно да се примаат? Бидејќи сега немам никаков проблем, а несака да се фати. Матичниот што ми беше претходно, и сега новата матична не ми кажаа ништо, ми викаат само метилирана фолна да пијам...
A da se konsultiras so nekoj od poiskusnive clenki za nareden transfer da se odmrzne i da se ceka eden den do blastocista. Za tridnevni znam deka moze gi odmrznuvaat i gi cekaat dva dena da se dorazvijat. A za moruva sto i da kazam ke te izlazam zasto neam iskustvo
Мене гинекологот ми рече дека можам наместо клексан 0.4 да заменам со фраксипарин 0.6. Но интернист ме советуваше строго клексан да примам. Сега за сега се снаоѓам, наоѓам во помалите аптеки. Се надевам ќе ми ги прекинат за брзо.
Celosno se soglasuvam so tebe. Ne site transfuziolozi i vo mk se soglasni za klukanje so kleksani. Da ne se povtoruvam imas ubavo objasneto sto i kako e. No site nie sto imame zad sebe nekolki neuspesni ivf se fakame kako davenici za slamka i smetame deka bas vo kleksaneto e spasot sto nema apsolutno nikakva vrska. Ginekologot treba dobro da go proceni denot na transfer zasto prozorecot na implantacija e kratok a embriologot fobro da go izbere embrionot. Za zal vo mk niti imame dostapen era test niti pgd
Немаше клексани по аптекиве долго време. И јас се изненадив кога ми јавија, рече дека им оставиле некоја кутија. Мала локална аптека е.
Kleksan 0.4 e isto shto i fraxiparine 0.6, dozata e taa, sostavot e toj samo razlicno genericko ime, neznam zosto insistira na kleksan no prasajte go chisto vie da si znaete ne gi ostavajte taka nedorecheni rabotite
На некои дпктори треба да им се искине дипломата!! Дали знаат каква борба водиме? И дали знаат дека психички треба да си многу силен за да одиш напред после секој неуспешен обид... Наместо да биде поддршка и да ти даде конкретни насоки...он кафански муабет праи... Под итно смени го ... И не си ја мачи душата со кпментарот...заборави се што ти рекол! Ќе успееме сите до една
Го прашав. И мене ме интересира што е разлика. Ми рече дека мене ми требал еноксапарин, а не надропарин.ми се виде сложено тоа што почна да ми раскажува, па не се потрудив да разберам.
Да се надоврзам на муабетот за клексаните или фраксипирините,секој збор ти е на место.Ептен гледам дека во последно време се става на акцент антикоагуланта терапија чисто превентивно скоро сите даваат доктори како бомбони да се.Еве мое искуство два неуспешни трансфери во Систина покриенс превентивно со клексани а сум хомозигот мтхфр а третиот во плодност без клексани ми беше успешен.Затоа стискам најголем лајк за постов и да не се вознемируваат ако немаат клексани во подготовката и не е тоа предуслов за успех во постапката.Ако има индикации да ама превентивно не.Некоја од членките имаше мислење ама не можев да го најдам каде што имаше искоментирано на некоја членка што немаше клексани во подготовка дека била сигурна дека таа е во плодност оти таму не давале клексани никогаш.Па да и одговорам не даваат оти нема индикации и така треба да биде.Верувајте му на докторот кој ве води и не се споредувате со терапија бидејќи секој сличај е индивидуален.Од срце праќам среќа за сите,тебе лејди те следам со мислењата и многу ми се допаѓаат бидејќи реално кажуваш
Za tridnevni ima golem broj iskustva niz temava eve ke ja oznacham @DTN . Odmrnati na treti den pa prerasnaa do blastocisti.
Istoto mene mi go kazaa vo Swiss vcera. Samo kaj mene e problemot sto imam prirodno granicni d-dimeri od 500 do 600 i sega ginekolozite i tramfuziolozite se so kontradiktorni stavovi, ginekolozite 5 dena pred tramsfer, transfuziolozite 14 dena. A i jas sum homozigot. I aj sega kogo da slusas
Според моето скромно искуство за вакви состојби трансфузиолог да си послушаш сепак тоа е во нивен домен на работа,бидејќи гиниколозите и специјалистите за инвитро се запознати ама сепак трансфузиологот му е подрачје за работа.Мој совет трансфузиологот
Ова со клексаните е навистина да не знаеш кого да слушаш. Во Австралија и Америка на пример, за да добиеш клексан и тоа со индикации треба потписи и конзилијарно од тројца специјалисти. Не само за инвитро, општо за секоја потреба од нив. Кај нас секоја втора прима Клексан. И јас. Ддимер 200, немам испитано мутации, ама клексанот го земам. колку не го сакам и јас.
Bratucedka mi so in vitro i so dobri d-dimeri go primase do 12 nedela, posle i go isklucija. Samo slusaj si doktor na koj mu veruvas, toa ti e moj sovet. Dobro e sto ti se dobri d-dimerite