Нека ве красат само насмевки и прегратки, на игрите да им нема крај!Ви посакувам најубави моменти споделени со најубавата принцеза
Другарка, се сеќавам како се дружевме во темава...дај Боже сите за брзо да ти се придружиме. Од срце ви посакувам само радостии и убавини
... Важно е што сите сме доволно свесни да не дозволиме ова да ни влијае до посакуваната цел! Многу примери покажале дека многу е важна позитивната мисла во процесот... така што супер е што сме си тука поддршка и најдобро се разбираме
Солзи ми потекоа... нека е жива и здрава, радост голема! Уживај во новата долгоочекувана улога...едвај чекаме да се приклучиме
А каде се прават PGD/PGS испитувања и колку коштаат? И можда глупо прашање ...ако ембрионот се праќа на вакво испитување, истиот тој ако се оцени дека е добар, може да се искористи по испитувањето за крио трансфер?...немам никакво инфо околу испитувањево...
Истото и мене ме интересира. Мене тоа ми го кажаа тука во Швајцарија дека се прави и е препорачливо и исто и Ера тест, тоа е за ендометриумот, се зимало делче и се испитува кога е најдобро да биде трансферот, односно се испитува неговата рецептивност. Не знам дали убаво кажав, зошто го парафразирам ова од тоа што ми го кажаа тука. Во Систина ништо не ми спомнале. Мене ми е прво ин витро, па можеби другите членки имаат подобри информации П. С ова испаѓа ние да специјализираме за ин витро, зошто сам ако не си ја брксш работава и не читаш, тешко нас. Среќа што го имаме форумов
Честитки и тука. Некоја која ми оставила некако убав впечаток во оваа тема си ти. Ти посакувам многу весели и убави моменти со бебчето И јас ја посетувам редовно оваа тема,овде добивав многу поддршка за се во текот на сите години минати со боцки,игли...се вредеше се.Ќе бидат сите мајки еден ден,откажување нема
Devojki dali smeam da pijam helex od 0.25 a sum na hormonalna terapia za ivf, od psiholog mi e preporacano nekogas da se napiam ama imam potreba posto sum anksiozna a dobivam i panicni napadi, nekoja so slicno iskustvo??
Јас пиев до ден на трансфер.од трансфер ми дадоа дијазепам од 2.после тестот ниту хелекс ниту ништо не ми требаше.си продолжив само со мелатонин со б6.
Смееш до трансфер. После само диазепам. Јас бев и на антидепресиви и на деметрин, после ин витрото, во 2020 се преселив во Швајцарија и се ми беше собрано на куп. Развив анксиозност, бев на терапија 8 месеци, со антидепресив и деметрин првиот месец само. И нешто да ти каже "дада" јас излечив анксиозност кога и се заинатив и многу пешачев, планинарев, бев во добро друштво и сменив работа. Многу е битно позитивно да мислиш и да не му даваш слободно време на мозокот да те тера во погрешен правец. Биди исполнета и ангажирана. Ти посакувам успех
Без паника.нема од што да се плашиш.за убаво одиш во понеделник.се до трансфер слободно пиј си хелекс.за понатаму ако ептен не можеш без него кажи му на гинекологот.но јас верувам дека после трансфер паниката ќе ти ја снема
I jas bev na antidepresivi 5 meseci, koga resivme za ivf doktorkata mi rece mora da prekines zaradi terapijata sto ke ti ja dadam, a mojot psihijatar mi vikase nemozes da prekines AD nemat vrska so stimulacia i sepak koga mislev na dete resiv da ja poslusam mojata dok za ivf gi ostaviv bez da se izlecam... sega edvaj se drzam i imam potreba od helex fala mnogu
Лелееее..кога поминаа 9 месеци... Нека е жив и здрав борецот мајкин,голема да расте со мама и тато,да има безгрижно детство и безгрижно да чекори по животниот пат кој верувам дека ке му биде послан со латици од ружи од вас како родители ... Честитки од срце,❤❤ најубавите моменти во животот допрва почнуваат... Тежок и трнлив е патот до бебе,но вреди секоја жртва.... Браво лавице...успеа✊✊✊
Жива и здрава принцеза! Се наежив од зборовите, навистина е тешко додека се зборува за вакво нешто, многу емоции, ме расплака... Уживајте сега во секој момент!
Ti posakuvam uspeh. Samo bez griza. Ima AD sto se dozvoleni vo bremenost, samo ne gi preporacuvaat vo prvi tri meseci. Sepak moja prijatelka piese cela bremenost i se zavrzi dobro. Vasa e odlukata koj doktor ke go poslusate. Najbitno e vie da se cuvstvuvate dobro, bidejki procesot ne e voopste ednostaven i normalno e i psihicki da se opteretite od samata misla i hormonite isto. Samo pozitivni misli i poveke komedii filmovi i prijatno drustvo
Кај нас се прави само ако има индикација кај парот, пример проблем со кариотипот или генетска болест. Но испитувањето не се прави конкретно кај нас, туку тука се прави биопсија на ембрионот, а материјалот се испраќа во странство. Систина и Њуборн соработуваат со клиники во Турција, Ремедика со клиника во Бугарија. За Плодност само не знам. Ембрионите треба да бидат во стадиум бластоциста. Кога ќе ја достигнат оваа фаза се извршува биопсијата (се зема клетка од ембрионот) и потоа се замзнуваат. При криотрансфер се враќаат ембрионите кај кои не се покажале неправилности. За цена не знам точно, мислам е 500 евра по ембрион. @Melek 36 знам дека прави во Њуборн, она може да одговори од искуство.