Да да среќа што е форумов. Јас месецов планирам втор трансфер да правам. Ти во МК ќе го планираш следниот или Швајцарија?
Девојки после скречинг, дали добивте нормален циклус? Од вчера како да добив...но не знам дали добив или не... некако како уште да ми пробива...не е класичен циклус...какво е искуството кај вас?
Jas imam uste zamrznati vo MKD vo Sistina. Ama samo sto napraviv vtor transfer i za zal zavrsiv so biohemiska. So soprugot ke razgleduvame tuka ponudi, pa ke odlucime dali ke se vrakjam vo mkd za cryotransfer ili tuka ke pravam na priroden ciklus. Vo meguvreme sakam da se vakciniram, pa ke vidime koga ke mi zakazat. Pametno ti e skrecing sto si napravila. Pazi na hormonite i sledi gi.
После скречингот крварев два три дена и се чудев како ќе знам дали е циклус дали е од процесот. Но, првите денови беше како поретко, по проѕирна крв, после тоа почна баш густа крв, како циклус и знаев дека веќе не е од скречингот. Ти посакувам успех, кај мене беше успешен трансферот после скречинг
Да, јас хормоните ги следам месечно, од ноември па натака, по неуспешниот прв трансфер (машките ми беа високи) и сега ми се доведени во нормала...сега пак ќе ги испитам да видам како ми се... Ајде со лесно во процедурите што следуваат
Ништо, освен естрадиол ништо друго. Ти посакувам успех Да се израдуваш во најбрзо време и ти и сите кои се тука
Денес на 11ти ден од трансфер бета хцг ми е 151. Во петокот на 9ти ден беше 50,5. Во ред е растот, така?
Da si prasam dali mozebi nekoj znae vo sto e poenta koga Imas primer biohemiska ili spontan ti vikat podobro bez kiretaza da pomines samo od sebe da otide a vamu ti se predlaga skrecing zarem ne mu dojde isto I kiretaza I srecingot go povreduvat endometrium aj prosvetlete me ?
Drage ženice, Hvala svima na lepoj dobrodošlici i odgovorima koje ste mi poslale fo sada. Molim vas za informaciju koje polne hormone radite drugi ili treći dan ciklusa za komisiju za donaciju jk ili uopšte kad se spremate za vto ? Mi bismo išli na donaciju u MK. U Srbiji nam traže fsh, lh,progesteron, testosteron, prolaktin estrogen, amh i hormon štitne TSH. Jel isto ili ima razlike?
Само немој да се паничиш. Ако е само на бришење или како траги како кафенкаста крв не би требало да е страшно. Јас имав 3 недели отприлика така. Дури во еден момент имав и излив на крв и се откажав, мислев се заврши се. Тогаш на итна видов срцева акција и сега имам синче кое во август ќе полни 4 години. Се додека нема јаки болки и постојано обилно крварење не би требало да е страшно.
Фала мила нека е живо и здраво синчето, само синоќа имав така баш крв на бришење и толку,се надевам не е ништо страшно